Türkiye alev alev yanıyor!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Çanakkale'de hemen hemen aynı saatlerde yangınlar çıktı. Bağcılar'daki fabrikayı saran dumanlar arasındaki işçilerin imdadına vatandaşların yetiştiği kabus dakikalarında Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) arazisinden alevler yükseldi. İzmir ve Manavgat'ta yeşili küle çeviren alevlerin söndürüldüğü saatlerde ise Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda alarm verildi. Şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu bölgedeki yangını söndürmek için ekipler seferber oldu.

20914264.jpg
spacer.gif


Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) arazisinde yangın çıktı.

ODTÜ arazisinin Ahlatlıbel kesiminde bulunan ormanlık bölgede çıkan yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve ASKİ ekipleri müdahale ediyor. Alevlere teslim olan alandan yükselen dumanlar geniş bir bölgeden görülebiliyor. Yangın söndürme ekipleri, yanan ağaçların bulunduğu bölgeye ulaşabilmek için ODTÜ arazisini çevreleyen tel örgüleri yıkarak, itfaiye araçları ve tankerlerin geçişini sağlıyor.

İLK MÜDAHALE ASKERLERDEN

Çanakkale’de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Eceabat İlçesi’ne bağlı Kilitbahir Köyü girişinde, saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Şehitliği’ne 500 metre mesafedeki yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı. Hızla yayılan alevlerin bulunduğu bölgeye Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve işçiler de sevk edildi. Ayrıca Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. Bölgeye takviye olarak arazözler gönderildi.

Hürriyet


İzmir'in Gaziemir ilçesinde orman yangını çıktı.

spacer.gif

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Sarnıç Mahallesi'nde iki ayrı noktada yangın çıktı. Biri otluk, diğeri ise ormanlık alandaki yangına ekipler, 1 amfibi uçak, 4 helikopter, 20 arazöz ve 4 dozer ile müdahele ediliyor.

Ormanlık alandaki yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü ve yaklaşık 4-5 hektarda etkili olduğu belirtildi.

Yetkililer, yoğun dumandan dolayı Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinin etkilenmediğini kaydetti.

Hürriyet



Manavgat'ta henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Manavgat İlçesi Türkbeleni mevkiinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun çalışmalar sonucunda fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

spacer.gif

İlçe merkezindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 20 arazöz ve 100 orman işçisiyle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak destek verdi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının bölgedeki konutları tehdit etmesi üzerine pek çok kişi hortumlarla alevlere su sıktı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen’in de izlediği söndürme çalışmaları, yaklaşık 1 saat sürdü. Havadan ve karadan süren yoğun çalışmalar sonunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 6 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Hürriyet


Bağcılar'daki bir sünger fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Fabrikada mahsur kalan bazı işçiler sonradan vatandaşların da yardımıyla kurtarıldı.

spacer.gif

Barbaros Mahallesi'nde bulunan sünger fabrikasında yangın çıkması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

Yetkililer, fabrikada bazı işçilerin mahsur kaldığını belirtti. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın sürüyor.

Hürriyet
 

RedDevil

Müdavim
Katılım
29 Kasım 2008
Mesajlar
1,458
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Her yerde Aynı anda çıkması çok ilginç :hammer:
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
pkk lılar işte ne olacak
 

kosasker

Müdavim
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Ankarada yangın çıkması 10 numara saçmalık. Bugün hava sıcak da değil.

Artık güvenlik güçlerinin sağlam adımlar atması lazım bazı konularda. Öyle olmadıkça bu haberleri çook duyacağız.
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
aydın da da var şu an dibimiz yanıyor köyler boşaltıldı :(
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Gelibolu'da yine yangın çıkmış.
 

hızıracil

Doçent
Katılım
20 Kasım 2011
Mesajlar
675
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
bilerek çıkarılmış yangınlar bunlar her sene olması rastlantı mı bence hayır
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangın başladı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan alevlerin oluşturduğu duman kent merkezine kadar ulaştı.

spacer.gif

Gelibolu İlçesi Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

YANGIN BÖLGESİNDEN KARELER

Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangın hızla yayıldı. Yangında oluşan yoğun duman, rüzgar nedeniyle kent merkezine kadar ulaştı. Gelibolu Tarihi Milli Park sınırına yakın bir alanda başlayan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

KOZALAKLAR YANGIN ALANINI GENİŞLETİYOR

Yangına Tekirdağ, Edirne, Keşan’ın da aralarında bulunduğu çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ile belediyelere bağlı itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Takviye güçler de bölgeye gönderiliyor. Ayrıca yine çevre il ve ilçelerde konuşlu 6 helikopter ile bir amfibi uçak bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan yoğun bir çalışma yapılmasına rağmen, adeta mermi gibi patlayan kozalaklar yangın alanının genişlemesine neden oluyor. İlk başladığı sırada ters yönde ilerleyen yangın, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park’a doğru ilerlemeye başladı. Kuvvetli rüzgar söndürme çalışmalarını da olumsuz yönde etkiliyor.

Hürriyet
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Balıkesir, Hatay, Muğla ve Mersin'de çıkan orman yangınlarında onlarca hektar ormanlık alan kül oldu. Alevler filmlerdeki yanardağ kraterleri gibi görüntü verdi ancak Türkiye'nin ciğerleri yok oldu.

20962490.jpg

spacer.gif


Balıkesir'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Sarıfakılar Köyü yakınlarında dün saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. Alevler, şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, havadan müdahale için çevre il ve ilçelerde konuşlu helikopterle uçaklara çağrı yapıldı. Önce Ovacık Köyü'ne doğru ilerleyen yangın rüzgarın etkisiyle yön değiştirip Tilkicik ve Sarıçayır köylerinin bulunduğu alana doğru genişledi. Arazinin sarp olması nedeniyle müdahalede güçlük çekildi. Yangına, iki uçak, beş helikopter, 50 arazöz ve çok sayıda yer işçisi ile köylü müdahale etti.

HAVADAN MÜDAHALE DE BAŞLADI

Havanın aydınlanmasıyla birlikte karadaki çalışmalara havadan helikopter ve uçakların da destek vermeye başladı. Çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yangın nedeniyle önlem amacıyla Sarıfakılar'a bağlı Musular Mahallesi ile Tilkicik, Sarıçayır ve Dombaydere Köyleri sakinlerinin önlem amaçlı tahliye edildi.

ALEVLER YENİKÖY ÇEVRESİNDE ETKİLİ

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Özellikle Bigadiç'e bağlı Yeniköy civarındaki kısımda alevler etkili. Bu kısım da kontrol altına alınmak üzere. Ekipler özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kontorl altına alınan yerlerde soğutma çalışmaları yapılıyor. Sabah saatlerinde yangını tamamen söndürmeyi umut ediyoruz" dedi.

İKİ EV YANDI

Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmadığını belirten Vali Turhan, "Kimsenin ölmemesi ve yaralanmaması sevindirici. Sarfaklar Köyü'nde baraka tarzında iki ev yandı. Alevlerin ne kadarlık bir alanda etkili olduğu sabah yapılacak inceleme sonrası belirlenecek" dedi.

DİNAMİT DEPOSUNU TEHDİT EDEN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın Belen İlçesi Çakallı Köyü çevresinde iki noktada başlayan orman yangını, bölgede bulunan özel bir şirkete ait dinamit deposunu tehdit edince geniş güvenlik önlemleri alındı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevlerin dinamit deposuna ulaşması engellenerek kontrol altına alındı. Bölgeye çevre il ve ilçelerden çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edilirken, yangına 5 yangın söndürme helikopteri ve 2 yangın söndürme uçağının yanı sıra 120 yangın söndürme işçisi, çok sayıda itfaiye aracı ve arazözle müdahale edildi. Kontrol altına alınan ve 2 noktada devam eden yangında şu ana kadar 25 hektar ormanlık alanın yandığı bildirildi.

ORTACA'DA YERLEŞİM BİRİMİ YAKININDA ORMAN YANGINI

Muğla'nın Ortaca İlçesi Karaburun Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, ilk belirlemelere göre, mercek görevi yapan kırık cam parçasının kuru otları tutuşturmasıyla başlayan yangın, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yerleşim birimlerine yakın bir alanda başlayıp paniğe neden olan yangında yaklaşık 2 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Karaburun Mahallesi'ndeki yerleşim birimlerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki ormanlık alanda bugün saat 17.15'de yangın çıktı. Mahallede yaşayanlarla bölge yakınındaki orman işçileri yangına müdahale etti, diğer taraftan da takviye istendi. Yangına, 1 helikopter, 40 yer işçisi, 20 vatandaş, 6 teknik eleman, 8 orman memuru, 2 itfaiye aracı, 4 arazöz ve 2 su tankeriyle müdahale edildi. İlk olarak alevlerin yerleşim alanlarına ulaşması önlendi. Ardından diğer bölgelerdeki söndürme çalışmalarına ağırlık verildi.

Yaklaşık bir saat süren yoğun çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 2 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğü bildirildi. Bu arada, ilk incelemede, yangının mercek görevi yapan kırık cam parçasının kuru otları tutuşturmasıyla başladığı belirlendi.

MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde iki ayrı bölgede çıkan yangında 30 dekarlık portakal, ceviz ve incir ağacı yandı. Yangın, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Şefliği'ne ait portakal, ceviz ve incir ağaçlarının bulunduğu bölgede çıktı. İlk müdahaleyi kurum çalışanları ve itfaiye ekiplerinin yaptığı yangın, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arasözler ve belediyeye ait iş makinelerinin yardımı ile yaklaşık bir saat süren yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Davut Keleş, yangının çıktığı yerin portakal, ceviz ve incir denemelerinin bulunduğu bölge olduğunu, yaklaşık 10 dekar alanın yandığını söyledi. Bu arada Erdemli'nin Fatih Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınında yaklaşık 20 dekarlık çalılık ve narenciye ağaçları zarar gördü. Söndürme çalışmaları helikopter desteği ile yapılırken, alevlerin yerleşim birimini etkilemesi güçlükle önlendi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24427549.asp
 

fk555897

Asistan
Katılım
30 Mart 2013
Mesajlar
387
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ormanlarımız gözümüzün önünde yanıyor çok trajik bir durum.
 

Aretios

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Kim yapıyorsa onları ve onların zihniyetinde olanların ...................... artık ustune kım alıyorsa ....
 

djvietnam

Müdavim
Katılım
5 Temmuz 2011
Mesajlar
3,306
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
genelde turistik yerler yanıyor orası kül olunca ne olcak boş arazi sonra ne olcak belediye imar izni çıkarcak sonra ne olcak birileri gelip otel için ruhsat istiycek belediyede onaylıycak devlette vergi alıcak alanda satanda memnun kalmış olacak bendeki teoride süper :)
 

Son mesajlar

Üst