Türkiye, ABD'yle savaşacak yenip "süper güç" olacak

Durmusalican87

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
turkiye-2050.jpg

ABD'de 'Gölge CIA' olarak bilinen Stratfor düşünce kuruluşunun başındaki George Friedman, “Önümüzdeki 100 yıl” adını verdiği kitabında Türkiye'yi geleceğin süper güçleri arasında saydı.​

Türkiye ile Japonya'nın liderlik yapacağı ülkelerin ABD ile savaşacağını ileri sürdü.​

Amerikan İstihbarat Ajansı CIA'ya yakınlığı nedeniyle “Gölge CIA” olarak bilinen Stratfor'un sahibi, ünlü stratejist George Friedman, önümüzdeki yüzyılın sonlarında Çin ve Rusya gibi ülkelerin gerileyip yerlerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacağını öne sürdü. Friedman, “Next 100 Years: A
Forecast for the 21'st Century” (Önümüzdeki 100 Yıl: 21'inci Yüzyıl İçin Öngörüler) adlı yeni kitabında şu tahminlerde bulundu:​

-Rusya ve Çin gibi güçler için önümüzdeki yüzyılda endişelenmeye gerek yok. Bu ülkeler komünizme benzer çöküş yaşayacak. Rusça veya Çince'yi bırakın, Türkçe, Japonca, Polonya ve Meksika dillerini öğrenmeye bakın​

Gelecek yüzyılın süper güçleri Çin ve Rusya değil; Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya olacak. Türkiye'nin dünyadaki siyasi etkisi 2050 yılında Osmanlı haritasını andıran bir görüntü oluşturacak.
Savaş, bilim-kurgu filmi gibi olacak
-Yüzyılın sonlarına doğru ABD ile Türkiye-Japonya ittifakı arasında bir çatışma yaşanacak. Bu savaş bugüne kadar var olan klasik silahlarla yapılan savaşlardan tamamen farklı olacak. Yani bugünden bir tür bilim kurgu gibi görünen bir savaş yaşanacak. 21'inci yüzyılın gidişatını bu savaşın sonucu belirleyecek.
-ABD'nin şu an üzerine eğildiği İslamcı militanlarla savaş konusu 21'inci yüzyılla birlikte tarihin derinliklerinde kalacak.
-Uzun hayat beklentilerinin artması nedeniyle 1970-90 yıllarında dünyaya gelenler yaşlarının ileri dönemlerinde mali krizle karşı karşıya kalacak. Şimdi göçmenleri sınırlarından çeviren Amerika, bir süre sonra göçmenleri çekmek için teşvikler dağıtacak.​

ÖNEMİ NEDİR?

Stratfor 1996'da, Teksas'ın Austin kentinde kurulan özel bir istihbarat kurumu. Başında ünlü stratejist ve siyaset bilimci George Friedman bulunuyor. Friedman aynı zamanda “Amerika'nın Gizli Savaşı”, “Savaşların Geleceği” gibi best-seller kitapların yazarı. Türkiye'deki gelişmelerle ilgili olarak, Friedman tarafından kaleme alınan analizi “Türkiye-Yeni Osmanlıcılık” ve yeni ABD yaklaşımı konusunda ilginç bir çalışma olarak nitelenmişti.​

Friedman ve başında bulunduğu Stratfor, Pentagon'a da danışmanlık yapıyor. Stratfor, Asya'da 1997'de kriz yaşanacağını ABD yönetimine çok önceden bildirmişti.​

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Metal Fırtına kitabındaki gibi bişe olacak bu savaş,inşallah süper güç biz oluruz

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türkiye'nin dünya üzerinde rakibi yok aslında. Herşeyiyle önde. Türkiye ne zayıf olsun, ne de güçlensin diyerek yapılanlar ortada.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
ula yuh konu hortladı amanınnnn gaçınn gaçınnnn:D

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
eee yıllardan beri bu öngörüler hazırlanıyor, zaten ondan değil mi başa ne zaman milli biri gelse el aşağı etmek için varlarını yoklarını harcıyorlar. Son örneğini de nitekim şu zamanda yaşıyoruz.
Ben 100 yıllık bir uykuda olduğumuzu varsayıyorum :) Elbet bu milli güç uyanacak bakalım o zaman ne yapacaklar.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Paran kimde ise güç ondadır geçin bunları..:D

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
demiyor bilimde geçelim anca savaşalım

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
osmanlıyada zamanında düşman gözüyle bakmayan rusya bi zaman sonra osmanlıdan korkmaya başlamış

korkmazcakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu açan arkadaş ne cektiysen ondan bende istiyorum sakıncası yoksa :)

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
GEÇİN BU HAYELLERİ süper güç falan filan ahir zamanda hz mehdiye kadar süper güç kafir devletler olacak bunlar realite

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Konunun açılış tarihine bakar mısınız arkadaşlar

korkmazcakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Feza08 ve 21olcaybaba21 arkadaslarim asil sizlerin tarih bilgisinden suphe ederim ve benim o cumlemden nasil bir sonuc cikardiniz bilmem ama azcik tarih okuyun ogrenin 1948 de bu ulkeye amerikayi sokanlari ve onlarin su andaki kopeklerini iyi okuyun abd bu ulkeden cikarilmadan bu ulke bir yere varamaz sen once abd yi ulkemizden cikar sonra super guc olmayi dusun .Kurtulus Savasini kucumseyen degil aksine bence Turk tarihinin basladigi zaman olarak degerlendiren biriyim . Osmanlininda belli bir doneminden sonrasinin tiksindirici oldugunu dusunuyorum. Türküm ve bunu söylemekten mutlu olan biriyim sizlerede okumanizi kulaktan dolma bilgilerle yazi yazmamanizi tavsiye ediyorum.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
:D arada bunlar böyle yem atarlar.bizim sazanlar hemen atlar.ver gazı evladım.