Türkiye: 2 - Finlandiya: 0

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
13. Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren Türk Milli Takımı, Almanya'daki son provasında bugün (29.05.2008) Finlandiya ile karşılaşacak.

Ay-Yıldızlı ekibimizin bu önemli sınavı saat 21:25'den itibaren TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 232'si resmi, 214'ü özel olmak üzere geride kalan toplam 446 maçta 154 galibiyet, 107 beraberlik alırken, 185 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 570 gol atarken, kalesinde 689 gol gördü.

A Milli Takım, Finlandiya ile 12. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke A milli futbol takımları arasında 5'i Türkiye, 6'sı da Finlandiya'da yapılan toplam 11 maçtan 3'ünü Türkiye, 5'ini Finlandiya kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Türkiye'nin toplam 16 golüne, Finlandiya 17 golle yanıt verdi.

Milliler, teknik direktör Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde yaptığı 19 özel maçın sadece 5'ini kazanırken, 5'ini yitirdi, 9'unda ise berabere kaldı.

Türkiye, yaptığı son 8 özel maçtan sadece 1'ini kazanabildi.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=202853&k=4

Dakika 88, 85. dakikada oyuna giren nöbetçi gölcümüz Semih golünü atarak skoru 2-0 yaptı.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
A Milli Takım, hazırlık maçında karşılaştığı Finlandiya'yı Tuncay ve Semih'in golleriyle 2-0 yendi. Ay-yıldızlılar özellikle maçın ilk yarısında sergilediği futbolla EURO 2008 finalleri öncesi umut verdi.

EURO 2008 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Almanya'da oynadığı son hazırlık maçında Finlandiya'yı 2-0 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, 19. dakikada Tuncay Şanlı'nın attığı golle öne geçti. Bu dakikada Sabri rakibini geçtikten sonra topu ceza sahasına yolladı. Tuncay Şanlı da güzel bir vuruşla Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

Baskılı oyununu gol sonrası da sürdüren ay-yıldızlı ekip, özellikle Mevlüt Erdinç ile pozisyonlar buldu. İlk yarının ilerleyen dakikalarında yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen A Milli Takım, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı düşük tempoda başlarken, A Milli Takım topa daha çok sahip olan taraftı. Rakibine neredeyse hiç gol fırsatı tanımayan ay-yıldızlılar, 88. dakikada oyuna sonradan giren Semih ile farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Arda ile başlayan atakta Colin Kazım sağ tarafta topla buluştu. Kazım'ı kale sahasına yaptığı sert ortayı iyi takip eden Semih, topu filelere yollayarak maçın skorunu belirledi ve millilerimiz sahadan 2-0 galip ayrıldı.

» Terim: Uçak yükselişe geçti

TÜRKİYE: 2 - FİNLANDİYA: 0

Stat: MSV Arena

Hakemler: Thorsten Kinhöfer xx, Detlef Scheppe xx, Christian Fischer xx (Almanya)

Türkiye: Volkan xx, Hamit xxx (Dk. 78 Ayhan x), Hakan Balta xx, Gökhan Zan xx, Servet xxx, Sabri xx, Emre Belözoğlu xxx (Dk. 89 Gökdeniz ?), Mehmet Aurelio xxx (Dk. 87 Mehmet Topal ?), Tuncay xxx (Dk. 67 Arda xx), Nihat xx (Dk. 82 Semih xx), Mevlüt xxx (Dk. 75 Kazım xx)

Finlandiya: Enckelman x (Dk. 46 Frederikson x), Nyman xx, Kallio x (Dk. 82 Moisander x), Pasoja xx (Dk. 54 Lampi x), Kuivasto xx, Vaerynen x, Roman Eremenko xx, Heikkinen xx (Dk. 61 Jonatan Johansson xx), Forssell xx (Dk. 78 Berat Sadık x), Alexei Eremenko xx (Dk. 61 Litmanen x), Kolkka xx

Goller: Dk. 15 Tuncay, Dk. 88 Semih (Türkiye)

Sarı kart: Dk. 20 Tuncay (Türkiye)

kaynak : http://www.ntvspor.net/Pages/24291.ASP

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Son değişikliklerden sonra nedense milli takımın maçlarına fazla ilgi göstermemeye başladım. Sizde de var mı bu tü bir değişme..

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bende öle bişi yok aksine daha fazla merak etmeye başladım.Takım gayet iyiydi bir kaç hata dışında bana göre, Emre heryerde pres yaptı ilk defa bu kadar istekli gördüm onu :) Mevlüt gerçekten iyi bir golcü sprinter ama biraz tecrübe eksikliği var ondada |)

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
erol_1982 dedi ki:
Bende öle bişi yok aksine daha fazla merak etmeye başladım.Takım gayet iyiydi bir kaç hata dışında bana göre, Emre heryerde pres yaptı ilk defa bu kadar istekli gördüm onu :) Mevlüt gerçekten iyi bir golcü sprinter ama biraz tecrübe eksikliği var ondada |)

Katılıyorum, Mevlüt iyiydi ama tecrübe eksikliği çok net belli oluyordu, dünkü maç güzel görünüyo fakat bence pek gerçeği yansıtmıyo, çünkü Finlandiye takımı biz kendi yarımızıdan çıkarken hiç basmadı, ilk yarı bizim kontrolümüzde oldu, ikinci yarı biraz finlandiye basmaya, atak oynamaya başlayınca da çuvallamaya başladık, bana göre defansta, gökhanın fln da tecrübesizliği hissediliyor, Servet olmazsa defans kötü olur, bide Volkan'ın reflekslerine hayranımdır fakat, yan toplarda çok eksiğinin olduğu belli oluyo, umarımbunlar hemen halledilir ve güzel bi milli takım seyrederiz, inanç azim meselesi bi taraftanda bu iş...
İnşallah güzel bi dereceyle dönerler ülkemize, ya şampiyonlukla :D

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu grupta muhtemelen portekize yenilir , Çekleri yener, İsviçreyle de berabere kalırız. Artık 4 puanla Ya üçüncü oluruz ya da Portekizin ardında ikinci.

ridvan1452

Profesör
Reaksiyon puanı
24
futbolu ole okadar guzel degildi Turkiyenin ic acmadı