Türkçüyüm Çünkü

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
cems dedi ki:
Tüm metni kopyalayıp içinden çıkara çıkara dil kültür propagandasını çıkarmanız takdire şayan. Allah sözcüğünün tarihi çooook eskiye dayanır. Yani çoktan kastım Adem'e (Aleyhisselam) kadar uzanır gibilerinden. "Bizim nadide dilimiz" dediğinizin kökeni yine Osmanlıca, Farsça ve Arapçaya dayanıyor. "Dilimiz kökenine benzemeye başladı!" gibi bir yakınma çok garip. Ki benim derdim dil ile değil Allah'ın (Celle ve Celaluhu) bizlere gönderdği mektupta, anlaşma metninde, insan kullanım kılavuzu Kur'an-ı Kerim'de kendisine nasıl hitap edileceğini açık şekilde belirtmiş olmasıdır. Bu mantıkta O'na başka isimler arayışı abesle iştigal olduğu gibi risk te ihtiva eder.
Arap hayranlığı meselesine gelince böyle bir hayranlığım olmadığı gibi Efendimiz'den (Aleyhisselam) aktardığım şu sözlerde derdimi daha iyi anlatabilir.
"Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takva iledir. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar kardeştir."
katılıyorum

penquen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yine son noktayı koydun.Saolasın.Allah razı olsun senden.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
konu nerelere uçmuşş teyyyyyy

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
turk olmaktan bu ulkede dogmaktan ve musluman olmakla gurur duyuyorum ..

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ülkemin üzerine çekmem Kara bulutlar,
Bedeli ödenmiştir,Değişmez bu hudutlar
(aklıma esiyo bazen :) )

Ben senden daha çok seviyorum Ülkemi
yada şöle diyim
Benim babam senin babanı döver o.O

ereklim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birileri ırkçı kavimlerin yok olduğunu söylemiş.

Türk olmakla övünüyorum çünkü Türk ırkındanım.
Bakınız örnekler;
Alman olmakla övünüyorum çünkü Alman ırkındanım.
İtalyan olmakla övünüyorum çünkü İtalyan ırkındanım.
Yunan olmakla övünüyorum çünkü Helen ırkındanım.
Amerikan olmakla övünüyorum çünkü Amerikan ırkındanım.
Yahudi olmakla övünüyorum çünkü İsrailoğluyum.
Arap olmakla övünüyorum çünkü peygamber de Araptı.

vs vs vs.....

O halde sırf ırkından dolayı övünen adamın bom boş birisi olduğunu söyleyebiliriz. Doğal olarak kendi anne babasını, dolayısıyla da ırkını seçmemiş olan kişi, demek ki övünülecek bir tarafı olmadığı için, kendi elinde olmayan bir şeyle övünüyor. Yukarıda saydığım tüm ırklar kendi ırklarıyla övünen ve bir şekilde diğer ırklardan üstün olduğunu idda eden ülkelerdir; inanmayanlar araştırabilirler. Kabuğu yarıp dışarı çıkmalıyız. Bakınız; Japonlar Japon olmakla övünüyorlar ama Japon ırkından olmakla değil.

7 Tane bağımsız devlet kurmakla övünüyoruz ama kimse bu yedi devletin de birbirinin kuyusunu kazdığından ve birbirini kırıp geçirdiğinden bahsetmiyor. Osmanlı, diğer Türk devletlerini kırıp geçirerek devlet konumuna yükselebildi. Bundan da anlaşılacağı üzere bu övünülecek bir şey değil, bilakis geçimsiz olduğumuzun kanıtı; güç illa bizim elimizde olmalı. Kardeşimiz bile olsa öldürmeliyiz gücü kendimiz almak için!

Demem o ki; din ile övünmeyin, ırk ile övünmeyin, dil ile övünmeyin. Bunların hakkını veriyorsanız hakkını verdiğiniz şeyle övünün. İnsan olmakla övünmek ne kadar saçmaysa, bir ırka mensup olmakla övünmek de o kadar saçma. Nitekim insan olmanın hakkını vermiyorsanız insan değilsinizdir.
+1 yoruma gerek yok

CAGRIBEYKANTURA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o dediklerinden bu gune kalanlari da yazmis olsaydin "heya Vallahi iste biz buyuz "deyip yeteri kadar sabrimizi tasiran hayallerimize birseyler daha eklerdik.
TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; Kazakistanda bir ucak dolusu dayak yiyerek gelen yüzlerce insanin milletindenim
TÜRKÜM ÇÜNKÜ ;Almanyada cayir cayir yakilan ve devletimin giki cikmadigi milletiminde aklina bile gelmedigi bir millettenim.
TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; Alman polisinden dayak yiyerek ve hastanede beyni alinip bos bir kafatasi halinde topraga verilen degerli arkadasim " Ademin" birak hakkini aramayi tek bir sual bile soramayan bir millettenim
TÜRKÜM ÇÜNKÜ ;dogutürkistanda cinliler tarafindan yillardir soy kirimi yapilan. ülkeye cin mallarini dolduran bir millettenim
TÜRKÜM ÇÜNKÜ ;kendi vatanimda cocugumu bakkala -markete gonderirken bile geri dönmeyebilecegini bile hesaplayacak hale gelen bir millettenim
TÜRKÜM ÇÜNKÜ ;..............................TÜRKÜM ÇÜNKÜ