Türkçüyüm Çünkü

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
1) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; Dünya üzerinde yedi ayrı bağımsız devlet kurma dirayetine sahip olan bir ırk'tan geliyorum.
2) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; 72 millete boyun eğdirten bir ırka mensubum.
3) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; TÜRK ırkının kayıtsız şartsız üstünlüğüne inanıyorum ve diğer ırkları hiçe sayıyorum.
4) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; ALPERTUNGA,TANRIKUT METE,ÇİÇİ YABGU,TANRI'NIN KIRBACI ATTİLA, BUMİN KAAN,İSTEMİ YABGU, KÜRŞAD,KÜLTEGİN, BİLGE KAAN,TONYUKUK,ÇAĞRI BEĞ,TUĞRUL BEĞ,ALPARSLAN,ÇİNGİZ KAAN, HÜLAGÜ HAN,KILIÇARSLAN,OSMAN BEĞ,AKSAK TEMİR BEĞ,FATİH SULTAN MEHMET HAN, YAVUZ SULTAN SELİM HAN,...,MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve sayfalara sığmayacak kadar çok sayıda kahraman Atalarım var.
5) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; diğer ırklar putlara taparken , benim atalarım Tanrının varlığını kitaplar ve peygamberler gelmeden biliyorlardı.
6) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; bütün dünyanın kullandığı onluk askeri sistemini ilk defa milattan önce benim atalarım var etti.
7) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; kırk kişiyle milyonluk çin sarayını basanlarla aynı kanı taşıyorum.
TÜRKÜM ÇÜNKÜ; vatan toprağına düşman ayak basmasın diye 250 kiloluk top mermisini tek başına omuzlayacak yüreğe ve bileğe sahip bir yiğidin ulusundanım.
9) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; 50.000 kişilik orduyla 200.000 kişilik orduyu yenebilecek cesarete sahip bir ırktan geliyorum.
10) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; yaradılışındaki tek olağanüstülüğü TÜRK oluşunda bulan bir insanın soyundan geliyorum.
11) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeye tenezzül etmeyecek kadar millî şuur ve gurura sahibim.
12) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; ezelden beri HÜR yaşadım , kıyamete kadar HÜR yaşayacak bir ırktan geliyorum
13)TÜRKÜM ÇÜNKÜ;Atatürk'ün torunlarındanım....

Ne mutlu Turkum Diyene

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
TÜRKÜM ÇÜNKÜ Yazısı yerine baska bir milletten bir vatandas kendi ulusunun adını koyarsa soyledıklerıne sadece kendısı gibi olanların bir kısmı inanır asıl olan insalık degerleridir bence evrenseldir ve hiçbir ırk diğer bir ırktan üstün degildir...her kultur kendisini yasamat hakkı olmalıdır..Almanyadaki naziler v.s ülkelrindeki yabancı uyruklu insanları en iyi ulusun kendileri oldugunu digerlerinin pislik oldugunu düşünerek linç ediyorlar mesela....

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
oraya başka bi milletten olan koyamaz çünkü yazılanlar sadece bizlere ait bir özellik.nazilere gelince haklsın ama onları bu konuyla bağdaşlaştırmaman gerekirdi.bunu bazılarına gönderme yapmak için yazdım umarım mesajım iletilmiştir anlayana tabii:)

bu arada orjinalinde TÜRKÜM yerine TÜRKÇÜYÜM yazıyor.tarafımdan değiştirilmiştir.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
tugbagaleri ye katılıyorum."hiçbir ırk diğer bir ırktan üstün degildir" bu sözünden dolayı.ama Türkler gerçektende bazı özellikleriyle dier tüm ırklardan ayrılıyolar.biz en iyisiyiz sözünü bende kullanıyorum.ama ne kadar objektif olabiliyorum bilemem.
ama hem türk hem müslümansanız gerçektende diğer insanlardan bir adım öndesinizdir...

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu kadar milliyetçilik zararlı, herşeyin fazlası zararlı.
bunlar belki yanlış şeyler değil ama alt alta sıralayınca olmuyor.

bunun sonu bir yere varmaz, çerkezler, lazlar, arnavutlar... vs. ezik mi :P
milliyetçilik ilkesinin yarısı kadar devleçilik ilkesi benimsense zaten sorun kalmayacak.

ben israili tutuyorum en güçlü o +( (: (&)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
de gett israilmişş:)çerkezlere gelince onlarrr bitaneeeeeeeee (S) (S)
illee söyleteceksinizz bunu bazıı KÜRT lerr için yazdımm :)mesajlarımı takip ediolar anlarlar umarım doğru yolu seçerler. ewt onlar böyle yaparsa bende böyle milliyetçi bi kimliğe bürünürümm

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
YANLIŞ
"5) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; diğer ırklar putlara taparken, benim atalarım Tanrının varlığını kitaplar ve peygamberler gelmeden biliyorlardı."

İnsan bunu yazarken hiç mi düşünmez, diğer ırklar yokken, Âdem Aleyhisselam Babamız varken ve o bir peygamber iken, sen insan değil misin de senin ataların peygamber yani Allah'ın (Celle ve Celaluhu) elçisi gelmeden Rabbi'sini biliyordu. Bu mantıkla sen Âdem oğlu değilsin (bunu bize aktaran kardeşimiz mi yazdı bilmiyorum ama kopyala-yapıştır işlemidir diye hüsn-ü zannediyorum öyle değildir) Zaten tanrı değil Allah dememiz daha doğrudur. Bugün affedersiniz ama bir cinsel organa bile bereket tanrısı deniliyorsa tanrı kelimesinden kaçınılmalıdır.
Biz Türk'lerin İslâm'ı kabul etmeden önce yaşamış oldukları yer ve boy sınırları içinde inanmış olduğu dinlerin başında "KÖK TENGRİ" yani Gök Tanrı dinî gelmektedir. Bunun dışında, Şamanizm, Budizm ve Mani-Kült dinlerinin yanı sıra Zerdüştlük, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerinin de bazı Türk boy ve oymaklarında yayıldığı bilinmektedir. Şimdi "gök tanrı" inancını ortada bir heykel yok diye sakın ola putperestlik değil zannetme Ziraatci63.
Ama şunu büyüklerinden duymuşsundur kuvvetle ihtimal, "ne zamandan beri müslümansın?" diye sorduklarında "kalu bela" diyeceksin der büyükler, ezberletirler bunu bizlere. Bu sebepten dolayı ben ruhlar âlemindeyken müslümandım, Rabbi'mi biliyordum dersen amenna. Ama bunun için Türk olmana gerek yok, insan olman yeterli.

YANLIŞ
"3) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; TÜRK ırkının kayıtsız şartsız üstünlüğüne inanıyorum ve diğer ırkları hiçe sayıyorum."

Hepimizi yaratan Allah'ın (Azze ve Celle) Elçisi, insanlığın en güzel örneği Hz. Muhammed Aleyhisselam 124 bin Müslümanın şahsında bütün insanlığa şöyle hitab ederek bunun gibi ırkçılık ve üstünlük safsatalarına şu sözleriyle son vermiştir:

Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takva iledir. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar kardeştir.

Irklar kabul edilir ama ırkçılık kabul edilemez. İslamiyet yani insanlığın ilacı bize bunu böyle bildiriyor.
Türk-Kürt kardeştir, pkk kalleştir, pkknın oyuncağı türk-kürt ya da her ne iseler onlarda kalleştir. Öte türlü böyle bir yere varılmaz.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bu yazıyı kopyala yapıştır yapmıştım:)
bnce bu yazıyı hazırlayan kişinin tanrı demesi diğer dinlerde Rab,Allah ın kullanılmamasından dolayı bunu onlara atfederek söylemişte olabilir.bu yüzden yanlış bulmuyorum.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
cems in ayzdığı 3.madde açıklamasına katıldığımızi sölemiştik.ama 5. maddeyi öle bi açıklamışki hiçbişey anlamadım.orda peygamberler gelmeden derken Adem(a.s) hesaba katılmamıştır bence.ona göre açıklanırsa durum daha iyi olur...

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
TÜRK'üm Çünkü, Arkamdan Köpekler Havlıyor!
"Padişah'ın arkasındanda küfür ederler" hesabı

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
çok güzel yakında tüm dünya bi daha duyacak WE ARE TURKS AND WE ARE KING.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
"TÜRK ırkının kayıtsız şartsız üstünlüğüne inanıyorum ve diğer ırkları hiçe sayıyorum."

Sana yakışmadı ziraatçi.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Jerusalem dedi ki:
"TÜRK ırkının kayıtsız şartsız üstünlüğüne inanıyorum ve diğer ırkları hiçe sayıyorum."

Sana yakışmadı ziraatçi.
:(:( iide bunları ben yazmadımkii (A)

onu2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
YANLIŞ
"5) TÜRKÜM ÇÜNKÜ; diğer ırklar putlara taparken, benim atalarım Tanrının varlığını kitaplar ve peygamberler gelmeden biliyorlardı."

İnsan bunu yazarken hiç mi düşünmez, diğer ırklar yokken, Âdem Aleyhisselam Babamız varken ve o bir peygamber iken, sen insan değil misin de senin ataların peygamber yani Allah'ın (Celle ve Celaluhu) elçisi gelmeden Rabbi'sini biliyordu. Bu mantıkla sen Âdem oğlu değilsin (bunu bize aktaran kardeşimiz mi yazdı bilmiyorum ama kopyala-yapıştır işlemidir diye hüsn-ü zannediyorum öyle değildir) Zaten tanrı değil Allah dememiz daha doğrudur. Bugün affedersiniz ama bir cinsel organa bile bereket tanrısı deniliyorsa tanrı kelimesinden kaçınılmalıdır.
Biz Türk'lerin İslâm'ı kabul etmeden önce yaşamış oldukları yer ve boy sınırları içinde inanmış olduğu dinlerin başında "KÖK TENGRİ" yani Gök Tanrı dinî gelmektedir. Bunun dışında, Şamanizm, Budizm ve Mani-Kült dinlerinin yanı sıra Zerdüştlük, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerinin de bazı Türk boy ve oymaklarında yayıldığı bilinmektedir. Şimdi "gök tanrı" inancını ortada bir heykel yok diye sakın ola putperestlik değil zannetme Ziraatci63.
Ama şunu büyüklerinden duymuşsundur kuvvetle ihtimal, "ne zamandan beri müslümansın?" diye sorduklarında "kalu bela" diyeceksin der büyükler, ezberletirler bunu bizlere. Bu sebepten dolayı ben ruhlar âlemindeyken müslümandım, Rabbi'mi biliyordum dersen amenna. Ama bunun için Türk olmana gerek yok, insan olman yeterli.

YANLIŞ
"3) TÜRKÜM ÇÜNKÜ ; TÜRK ırkının kayıtsız şartsız üstünlüğüne inanıyorum ve diğer ırkları hiçe sayıyorum."

Hepimizi yaratan Allah'ın (Acze ve Celle) Elçisi, insanlığın en güzel örneği Hz. Muhammed Aleyhisselam 124 bin Müslümanın şahsında bütün insanlığa şöyle hitab ederek bunun gibi ırkçılık ve üstünlük safsatalarına şu sözleriyle son vermiştir:

Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takva iledir. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar kardeştir.

Irklar kabul edilir ama ırkçılık kabul edilemez. İslamiyet yani insanlığın ilacı bize bunu böyle bildiriyor.
Türk-Kürt kardeştir, pkk kalleştir, pkknın oyuncağı türk-kürt ya da her ne iseler onlarda kalleştir. Öte türlü böyle bir yere varılmaz.

İslam'ı her benimseyen illaki arap kültürü içinde erimek zorunda mıdır?Hiç bir Türkçe sözcük arapça Allah sıfatının yerini tutamaz mı?Tanrı kelimesi bir yerlerine mi batıyor bazı kişilerin?Allah-Tanrı ikilemini biraz irdeleyelim:
Sanıyorum Allah sözcüğünü arapça dilbilgisi kurallarına göre Al-İlah biçiminde açabiliriz.Al=El olur Türkçe transkripsiyonda bu durumda.El ise dilimizde olmayan bir kavram bildiğim kadarıyla ama ingilizce gibi hint-avrupa dillerinde mevcuttur.Türkçe tanrı sözcüğü arapçada ilah, ingilizcede god şekillerinde karşımıza çıkar.(Allah = Al-İlah) = (The God) diyebiliriz.arapça al(el) ve ingilizce the kavramları bizim nadide dilimizde olmayan bir kavram.Belirtilen kişiyi/nesneyi yüceltmek veya tam olarak nitelemek için kullanılır.hint-avrupa ve samî dillerde karşılığı bulunan bir kavramdır.Allah sözcüğünün taraftarlığını yapanların ortaya koyduğu savunmaya ise hiç anlam veremiyorum.Allah'ın 99 sıfatını bu sözcükten başkası karşılayamaz mı?Neden dil-kültür propagandası yapıyorsunuz?Bu arap aşkınız neden?

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tanrı deyince aklıma Gavurların salakça tanrıları geliyo,Yukardada belirttiği gibi bi Organ heykeline bile tanrı diyolar,neymiş ona dokunanın çocuğu olurmuş.Putlara,Taşlara falan Tanrı diyolar
Ben Tanrı kelimesini bazen dalga olsun diye bile kullanıyorum, o yüzden tanrı ile Allah(c.c) bana göre hiç birbirine benzemiyor, Benzeştirilmemeli diye düşünüyorum, Bu benim Yaratan' a olan saygımdır.
ve Gördüğün gibi "Yaratan" da denilebiliyormuş! Ben diyim "Yaratan" sende "Var eden" !!

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
oofff neler olmuş yaw :) ziraatçinin dokunmak istediği bazıları varmış bunu gördüm yazıdan.bu denli gözünü kapatacak kadar milliyetçi değildir bence.evet gerçekten bir ayrıcalığı var türk ulusunun ezelden beridir.çoğu ırk çoğu kavim yok olurken bizimkiler bir şekilde kendi küllerinden doğmayı başarmışlar.dünyanın sonuna dek dünyanın ev sahipliği bizde kalacak en kıdemli ırk biziz belkide...( çin'de öyle )

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bereket tanrısı konusunda, bence mitolojiyi yasaklayalım, saptırmalara malzeme oluyor. Tanrıçasını unuttunuz mesela, onda da bir sürü göğüs var.

Konuya da kenarından girip, söyleyeceğimi söyleyeyim. Zira bu tartışmayı garipseyenler var.

İnsanların inanma ihtiyaçlarını bir şekilde karşılaması gerekiyor. Olayı tamamen İslam açısından değerlendirip diğerlerinin (yanlış anlamayın onlar da insan ama) "Gavur, putperest, x, y" şeklinde görüldüğü Müslüman penceresinden bakıldığında Tanrı (omg!wtf?) ve Allah (C.C.) arasındaki farkın bu şekilde ateşli olarak tartışılması olağan. Yani herkes biliyor ki Araplaşma İslam'ın doğal bir süreci; (bildiğim kadarıyla) emredilmeyen ama illa (şekil 1-A) yönelinen bir süreç. Dolayısıyla Tanrı (Türkçe) ile Allah (Arapça) arasında açıkça bir üstünlük bulunuyor. Boru değil, insanlar boşuna mı esenleme yerine selamlamayı kullanıyor? Yaa yaa. Dil farkı işte.

Yani diyeceğim odur ki, bunu garipsemeyin. Başka şeyleri tartışın. Bir müslümana asla Allah yerine başka birşey dedirtemezsiniz. Farklı dildeki karşılığı bu, gibi şeyler sökmez. Vaktinizi başka şeye harcayın. Bunu ecnebice bir eserin sadece ecnebicede aynı güzelliğini taşıdığı şeklinde düşünebilirsiniz.

Güzel günler,

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yahudilerin olaya bakış açısıda bir enteresan yaratana '' yehuda '' diyorlar.ve bu sadece onların ırkını yaratan ve kollayan tanrı oluyormuş.islama görede allah (cc) yahudileri sevmiyor ve nankörlülüklerinden dolayı lanetlemiş.bu ne yaman çelişki dimi...

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
dead_ghost dedi ki:
oofff neler olmuş yaw :) ziraatçinin dokunmak istediği bazıları varmış bunu gördüm yazıdan.bu denli gözünü kapatacak kadar milliyetçi değildir bence.evet gerçekten bir ayrıcalığı var türk ulusunun ezelden beridir.çoğu ırk çoğu kavim yok olurken bizimkiler bir şekilde kendi küllerinden doğmayı başarmışlar.dünyanın sonuna dek dünyanın ev sahipliği bizde kalacak en kıdemli ırk biziz belkide...( çin'de öyle )
saol doğru anlamışsışsın benii.bu sadece bazılarına bi göndermedir.Çin güsel bi örnektiii:)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Birileri ırkçı kavimlerin yok olduğunu söylemiş.

Türk olmakla övünüyorum çünkü Türk ırkındanım.
Bakınız örnekler;
Alman olmakla övünüyorum çünkü Alman ırkındanım.
İtalyan olmakla övünüyorum çünkü İtalyan ırkındanım.
Yunan olmakla övünüyorum çünkü Helen ırkındanım.
Amerikan olmakla övünüyorum çünkü Amerikan ırkındanım.
Yahudi olmakla övünüyorum çünkü İsrailoğluyum.
Arap olmakla övünüyorum çünkü peygamber de Araptı.

vs vs vs.....

O halde sırf ırkından dolayı övünen adamın bom boş birisi olduğunu söyleyebiliriz. Doğal olarak kendi anne babasını, dolayısıyla da ırkını seçmemiş olan kişi, demek ki övünülecek bir tarafı olmadığı için, kendi elinde olmayan bir şeyle övünüyor. Yukarıda saydığım tüm ırklar kendi ırklarıyla övünen ve bir şekilde diğer ırklardan üstün olduğunu idda eden ülkelerdir; inanmayanlar araştırabilirler. Kabuğu yarıp dışarı çıkmalıyız. Bakınız; Japonlar Japon olmakla övünüyorlar ama Japon ırkından olmakla değil.

7 Tane bağımsız devlet kurmakla övünüyoruz ama kimse bu yedi devletin de birbirinin kuyusunu kazdığından ve birbirini kırıp geçirdiğinden bahsetmiyor. Osmanlı, diğer Türk devletlerini kırıp geçirerek devlet konumuna yükselebildi. Bundan da anlaşılacağı üzere bu övünülecek bir şey değil, bilakis geçimsiz olduğumuzun kanıtı; güç illa bizim elimizde olmalı. Kardeşimiz bile olsa öldürmeliyiz gücü kendimiz almak için!

Demem o ki; din ile övünmeyin, ırk ile övünmeyin, dil ile övünmeyin. Bunların hakkını veriyorsanız hakkını verdiğiniz şeyle övünün. İnsan olmakla övünmek ne kadar saçmaysa, bir ırka mensup olmakla övünmek de o kadar saçma. Nitekim insan olmanın hakkını vermiyorsanız insan değilsinizdir.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
onu2 dedi ki:
İslam'ı her benimseyen illaki arap kültürü içinde erimek zorunda mıdır?Hiç bir "Türkçe sözcük arapça Allah sıfatının yerini tutamaz mı?Tanrı kelimesi bir yerlerine mi batıyor bazı kişilerin?Allah-Tanrı ikilemini biraz irdeleyelim:
Sanıyorum Allah sözcüğünü arapça dilbilgisi kurallarına göre Al-İlah biçiminde açabiliriz.Al=El olur Türkçe transkripsiyonda bu durumda.El ise dilimizde olmayan bir kavram bildiğim kadarıyla ama ingilizce gibi hint-avrupa dillerinde mevcuttur.Türkçe tanrı sözcüğü arapçada ilah, ingilizcede god şekillerinde karşımıza çıkar.(Allah = Al-İlah) = (The God) diyebiliriz.arapça al(el) ve ingilizce the kavramları bizim nadide dilimizde olmayan bir kavram.Belirtilen kişiyi/nesneyi yüceltmek veya tam olarak nitelemek için kullanılır.hint-avrupa ve samî dillerde karşılığı bulunan bir kavramdır.Allah sözcüğünün taraftarlığını yapanların ortaya koyduğu savunmaya ise hiç anlam veremiyorum.Allah'ın 99 sıfatını bu sözcükten başkası karşılayamaz mı?Neden dil-kültür propagandası yapıyorsunuz?Bu arap aşkınız neden?

ona2 adlı üyecik,
Tüm metni kopyalayıp içinden çıkara çıkara dil kültür propagandasını çıkarmanız takdire şayan. Allah sözcüğünün tarihi çooook eskiye dayanır. Yani çoktan kastım Adem'e (Aleyhisselam) kadar uzanır gibilerinden. "Bizim nadide dilimiz" dediğinizin kökeni yine Osmanlıca, Farsça ve Arapçaya dayanıyor. "Dilimiz kökenine benzemeye başladı!" gibi bir yakınma çok garip. Ki benim derdim dil ile değil Allah'ın (Celle ve Celaluhu) bizlere gönderdği mektupta, anlaşma metninde, insan kullanım kılavuzu Kur'an-ı Kerim'de kendisine nasıl hitap edileceğini açık şekilde belirtmiş olmasıdır. Bu mantıkta O'na başka isimler arayışı abesle iştigal olduğu gibi risk te ihtiva eder.
Arap hayranlığı meselesine gelince böyle bir hayranlığım olmadığı gibi Efendimiz'den (Aleyhisselam) aktardığım şu sözlerde derdimi daha iyi anlatabilir.
"Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takva iledir. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar kardeştir."

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
dead_ghost dedi ki:

en az ilk mesaj kadar ilgnç +( o.O

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Millet değil ümmet, hiçbir "SOL" ifadesi bu kadar evrensel olamaz !