Turkcell Huawei (E177) Modem ve online oyunlarda sıkıntı.

stonegolem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

15 GB kotalı Turkcell 3G data hattı kullanıyorum.
Bilgisayarım güçlü sayılabilecek bir ASUS laptop ve kullandığım işletim sistemi Windows 8.1
Data hattını kullandığım modem yine Turkcell'e ait HUAWEI marka ve model numarası da E177 (USB).

Çok oyunculu online oyunlarda (örneğin world of warcraft) ping, jitter veya paket kaybı nedeniyle olabileceğini düşündüğüm kopmalar yaşıyorum.
Sinyal gücü 3/4 bar derecesinde oluyor. Daha aşağı düşmüyor bazen tam çekiyor.
Pingtest ile kontrol ettiğimde her sefer aynı sonucu alamıyorum. Bu muhtemelen o anki insanların internet kullanım yoğunluğuna bağlı oluyor.

Yaşadığım sorunlar zaman zaman "lag spike" ve bazen de "oyundan komple kopma" şeklinde oluyor.
Oyunlar herhangi bir hile girişimini engellemek için olsa gerek ki bu gibi bir durumda hemen bizi oyundan atıyor. Çünkü pek çok diğer uygulamada veya internette gezinirken hiç bir problem ile karşılaşmıyorum (veya büyük ihtimalle fark edemiyorum)

Mevcut data hattım ve modemim ile bağlantı kalitemi arttırabilmek için, önerebileceğiniz bir çözüm var mı?
Ben yarım metrelik oldukça kaliteli bir USB data kablosu ile 3G modemi yüksekte bir yere sabitledim. Bilgisayara doğrudan takılı olduğu duruma göre daha az ısınıyor ve daha iyi çekiyor.

Sürekli seyahat halinde olduğum için adsl, kablonet, vs gibi bir hat alamıyorum. Sadece laptopum ve 3G hattım mevcut.

Eğer bunun E177'den kaynaklandığını düşünüyor veya biliyorsanız başka 3g modem modeli tavsiyelerinize de açığım.

saygılar,
Mehmet Can

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normalde oyunlar icin mobil internetten ziyade normal bir servisten neti kullanmaniz yarariniza olacaktir

Birde yurt disi server oldugunu dusunursek durum dahada kotu olacaktir

Ozetle mobil baglanti yerine normal bir saglayacidan net almaya bakin

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
hiç bir mobil modem düşük ping vermiyor.

örnek ch@t527 ile 7,2mbps standart paket.

stonegolem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar için teşekkür ederim.
Ben bu sorunun genel olabileceğini düşünmemiştim.
Modem ayarlarında bir şeyler yazarım da düzelir sanıyordum. Ya da o modem yaramaz git şu marka model modem bul onu kullan sorun kalmaz diye cevap gelir sanmıştım.

Teşekkürler.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
uzatma kablosuyla çanak anten gibi sağa sola çevir modemi full çektiği yere sabitle.