Türkçe!

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Bir iş adamı yakın bir tarihte Çin'e gidiyor. Kanton Fuarı'nı ziyaret edecek. Türkiye'de diyorlar ki:

"China Hotel'de (Çayna Hotel) kal. Fuar alanına çok yakındır, gidip gelmen kolay olur."

Abimiz Guangzhuo Havaalanı'nda iniyor uçaktan. Hemen duaraktaki taksilere yöneliyor. İlk taksiye biniyor. Taksinin şoförü yarı arkaya dönüp soruyor:

"Ni chu na li?" (nereye gideceksin?)"

İş adamı abimiz tek kelime Çince bilmiyor. Fakat soruyu tahmin edip cevap veriyor:

"China Hotel."

Çinli çekik ve şehla (kusurlu sayılmayacak kadar hafif şaşı) gözlerini kırpıştırarak:

"Ha?" (anlamadım, ne dedin?)

Abimiz tekrar ediyor, Çinli anlamıyor. Belki kulağı ağır işitiyordur deyip sesini yükseltiyor, ı-ıh... Anlaması mümkün değil. Belki hareketlerle anlatabilirim deyip valizini gösteriyor, yatma, uyuma hareketi yapıyor, duş alma hareketi yapıyor... Hepsi boşuna.
Bunun üzerine Abimiz o taksiden inip arkadaki taksiye -ama bu kez binmeden yarı açık camdan- yöneliyor:

"China Hotel?"

"Haa?"

"..."

Kendi ifadesine göre bu yaklaşık 20 taksi şoförü ile tekrarlanıyor aynı anlamsız diyaloglar. Kahramanımız sinirden ve çaresizlikten neredeyse perişan bir vaziyette havaalanı binasına dönüyor. Görevli polis memurlarına derdini anlatmaya çalışıyor. Hiçbiri anlamıyor. Çabalıyor, uğraşıyor, nafile...

En sonunda geldiği havayolu şirketinin bankosundaki bayan memurla İngilizce anlaşarak dönüş biletini ertesi sabahki uçuş tarihine değiştirip geceyi havaalanında geçiriyor ve ertesi sabah Türkiye'ye geri dönüyor.

Arkadaşlarına durumu anlattığında öğreniyor ki China Hotel'in Çin'deki karşılığı 'zhongguo da jiu dian' imiş. Diyorlar ki "Sen sabaha kadar kendini yırtsan China Hotel demenden kimse bir şey anlamazdı!"

...

Çince karakterlerin okunuşlarının ve tonlamalarının Latin harfleri ile gösterilmesine PinYin denir. Çinliler pinyin bilmezler. Bu Çinli olmayanlar için geliştirilmeye çalışılan bir yöntemdir. ama başarılı olduğu da söylenemez.

Japonca'da da durum aşağı yukarı aynıdır. Orada farklı olarak İngilizce kullanımı daha yaygındır. Fakat eğitim tamamen Japon karakterleri ile verilir. Eğitimde başkaca bir alfabe kullanılmaz.

Arap harflerinin zor olduğunu iddia etmek ezbere ortaya konan bir davranıştır. Çünkü biliyoruz ki yakın zamana kadar bir çok aydın halen Arap harflerini kullanmaktaydı. Aziz Nesin kendi ifadesine göre yazmak daha kolay ve hızlı olduğu için ölene dek tüm notlarını Arap harfleri ile almıştır.

Bir başka yanlışımız ise Harf Devrimi'ni Dil Devrimi olarak algılamaktır. 1 Kasım 1928 yılında dilde değil alfabede devrim yapılmıştır. Aynı dili yazıya geçirme Arap harfleri ile değil o tarihten sonra Latin harfleri ile yapılması kanunlaştırılmıştır. Yeni alfabemizi hazırlayan kişi de bir Türk değil, adını hatırlayamadığım bir Ermeni'dir.

Yine yanlış hatırlamıyorsam Türkler tarih boyunca 13 farklı alfabe kullanmışlardır. Bunun başlıca sebebi siyasi konjonktür (1. Geçerli durum. 2. Her türlü durumun ve şartın ortaya çıkardığı sonuç) gereğidir. Kolaylıkla zorlukla en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır.

Halen Türkçe konuşup farklı alfabeler kullanan ülkeler bulunmaktadır. Üstelik istatistik verilere göre bunlar okur yazar oranı bakımından bizden daha iyi durumdadır.

Arap harfleri kullanan, Farsça konuşan İran'ın da hem ekonomik, hem bilimsel hem de okur yazar oranı bakımından bizden daha ilerde olduğunu biliyoruz.

Netice olarak kullanılan alfabenin (bir dili yazıya geçirmek için sistemleştirilmiş işaretler bütünü) okuma yazma kolaylığı ile doğrudan bağlantısı yoktur. Hatta teknoloji üretmekle en ufak bir bağlantısı bulunmamaktadır. Lütfen ezber bilgilerden kendimizi korumaya çalışalım.

Hangi alfabeyi kullanırsak kullanalım güzel Türkçe'mizi en doğru şekilde kullanmaya özen gösterelim.

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gereksiz bir konu, anlamsiz bir mucadele. Kisiler arasi iletisimde sorun olmadiktan sonra, isteyen istedigi gibi yazsin, konussun, olmadi baska dille iletisimini saglasin. Ne diye ugrasirsiniz anlamamki?

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Sen git bence TDK da calıs senın ıcın en ıyısı..
yoksa boyle konu acarak bır yerlere gelemessın yada bırseylerı ıstedıgın gıbı elde edemezsın

herkes sen ıstıyorsun dıye herseyı senın ıstedıgın gıbı yazacak degıl
kımseye karısmaya hakkın yok...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
aman dikkatli olun bu arkadaşın aksi yönde düşüncelere tahammülü yok çünkü aşırı özgürlükçü bir yapısı var, ve bu tavrın kaynağınıda daha önce bir konuda Atatürkten aldığını söyledi(sanırım kuruntu), diğer taraftan birde hangi konuyu açarsa açsın hemfikir olan aynı derece agresif yancılarıda mevcuttur, sanırım kız olmasından dolayı bu şahıslar aniden peydah oluveriyor, aynı konuları başkası açsa 2 satır yorum gelmiyor çünkü gereksiz konular. yes mi? yes.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Gereksiz konu değil ama gereksiz insanların gereksiz yorumlarına tahammül edemiyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
aman dikkatli olun bu arkadaşın aksi yönde düşüncelere tahammülü yok çünkü aşırı özgürlükçü bir yapısı var, ve bu tavrın kaynağınıda daha önce bir konuda Atatürkten aldığını söyledi(sanırım kuruntu), diğer taraftan birde hangi konuyu açarsa açsın hemfikir olan aynı derece agresif yancılarıda mevcuttur, sanırım kız olmasından dolayı bu şahıslar aniden peydah oluveriyor, aynı konuları başkası açsa 2 satır yorum gelmiyor çünkü gereksiz konular. yes mi? yes.

Herkesi abaza yaptın, bravo. Bir düzgün sensin zaten, kalan herkes abaza.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
orjinal dilde japon yapımı mangaları ve çizgi filmleri çok severim ve şunu söyliyim çocuklar için olan çizgi filmlerde bile japoncayla ingilizceyi karışık kullanıyor (okey, yes, umbelievable gibi) daha ufak yaşta bu kelimelere rastlayan çocuklarda extradan bir dil sahibi oluyor. japonya kültürünü kaybetmiş ve çok geri bir ülke demi ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
orjinal dilde japon yapımı mangaları ve çizgi filmleri çok severim ve şunu söyliyim çocuklar için olan çizgi filmlerde bile japoncayla ingilizceyi karışık kullanıyor (okey, yes, umbelievable gibi) daha ufak yaşta bu kelimelere rastlayan çocuklarda extradan bir dil sahibi oluyor. japonya kültürünü kaybetmiş ve çok geri bir ülke demi ?

Japonya'yla Türkiye bir mi? Onlar zaten İngilizceyi de kullanıyorlar ülke olarak. Bizde ise bir tek dil var, o da Türkçe. Verdiğin örneğin anlamsızlığını göremiyorsun bile.

Ayrıca Japonya'nın başından bir Kurtuluş Savaşı geçmedi ama bizim başımızdan geçti.

Ya bak ben sana ne diyorum sadece, biliyor musun? Eğer başka bir konuda, bundan sonra Türklük ya da kültürle ilgili bir konuda bir mesajını bile görürsem bu kavramları savunan, o zaman cevabım ağır olacak sana.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
144
Elimden geldiğince Türkçe kelimeler kullanmaya ve noktalama işaretlerine özen gösteriyorum.

Destekliyorum.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
konu o değil @sdelta o dediklerine herkez dikkat ediyor konuyu türkçe imla hatalarına yıkmayalım. zaten türkçe kelimeleri yanlış yazan imla kuralı bilmeyen bu ülkede iş bulamaz. olay canın istediğinde evete yes, serbest e free diyince bu denli insanlara kükrenilmesi.
ve bence bu forum kurallarına aykırı olması lazım, bu şahsa kullandığım yabancı terimlerden dolayı uyarılmam hakkını kim veriyor, o da yetmiyor konu açılıp toplu uyarı yapılıyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
konu o değil @sdelta o dediklerine herkez dikkat ediyor konuyu türkçe imla hatalarına yıkmayalım. zaten türkçe kelimeleri yanlış yazan imla kuralı bilmeyen bu ülkede iş bulamaz. olay canın istediğinde evete yes, serbest e free diyince bu denli insanlara kükrenilmesi.

Diyemez kardeşim ya? Türkçe bir forumdayız!

Düşün ki sen A kişisinin görüşlerini takip ediyorsun. (Mesela Kemalizm) Ama ben gelip sana "A kişisi şöyle böyle..." diyorum. Sen bana karşı çıkmaz mısın? E o da benim görüşüm ama sen bana "Hayır, o öyle değil!" demez misin? Deneyelim mi? Dersin, bal gibi de dersin. Bu konu da böyle işte. Size göre onlar evete yes diyebilir, bana göre diyemezler. Anlaşıldı mı?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Şimdi bir şey söyleyeceğim ortalık karışacak, yancıymış. Tövbe tövbe ya. Bizim geçmişte yaşadığımız tartışmaları biliyor musun, hayır. O zaman bilmediğin konularda yorum yapıp böyle aciz durumlara düşme. Ben de sana Türkçeye bu kadar gıcığın olduğuna göre başka milletlerin yancısı mısın dersem hoşuna gider mi?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
emredersin komutanım. yahu sanane, anlamadığın bir yabancı terim varsa anlamadım diye sorarsın, anlıyorsan zaten sorun yok, e illede dikdatörüm diyorsan kurarsın bir site açarsın bir forum, yes diyeni banlarsın ama burda öyle anlaşıldımı felan dersen, dur derler adama. yirmi küsür yaşındaki adamları uyarmak sanamı kaldı.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
emredersin komutanım. yahu sanane, anlamadığın bir yabancı terim varsa anlamadım diye sorarsın, anlıyorsan zaten sorun yok, e illede dikdatörüm diyorsan kurarsın bir site açarsın bir forum, yes diyeni banlarsın ama burda öyle anlaşıldımı felan dersen, dur derler adama. yirmi küsür yaşındaki adamları uyarmak sanamı kaldı.

Ya ne demek uyarmak bize mi kaldı? Ben kendimden 30 yaş büyük adamı bile uyarırım eğer hatalıysa. Bu nasıl bir mantıktır ya? Bize göre yanlış, genele göre de yanlış. Türkçesi olan bir kelimenin İngilizcesini kullanmak YAN-LIŞ! Biz de uyarıyoruz, niye bu kadar karşı çıkıyorsun sen ya? Türkçeyi beğenmiyor olabilirsin, sevmiyor olabilirsin, 18 Mart'ta sahte gözyaşları döküyor olabilirsin ama biz öyle değilsek bunu yargılama hakkına da sahip değilsin.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
damgacı ruhunu güzel türkçem diye kamüflen uzun sürmedi, en başından söyleseydinde bunları boşuna beni yormasaydın. sana en güzel cevap Atilla Yayla videolarında saklı.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Yine saçma bir konu yine jea..İnan gına geldi artık..
Birşey söylüyeceğim ama şimdi bunada bir laf yetiştirirsin.

Karnımız tok artık.. Bu arada ben Pesimistyle! belki hatırlarsın.. Zorhak'ı davet etmekten süresiz yasaklandım ancak sen gereksiz konularla ve yaptığın tartışmalarla o kadar çok yasaklandın ki burası çok acayip ama hiç süresiz yasaklanmadın..

Birde
Uzun bir süre sonra SDN'e giriyorum. yeni üyelik alıp atmıyorum bu mesajı üyelik tarihine bakarsan anlarsın zaten.
Beni bu mesajı yazmaya iten diğer bazı değerli arkadaşlarında sırf seninle tartışmaya girip saçma bir neden ile süresiz yasaklanmasınlar diyedir.

Doğru söze ne nedir...

AMaTöR_Pc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ne kadar huzur bozan ve aksi bir insan olsanda, seni günahım kadar sevmesemde bu konuda seni destekliyorum.

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Teknolojı sıtesınde dil, din, ırk polemıgı yaratmanın anlamı ne! "biliyorsan paylaş bılmıyorsan sor" bu kadar. Ne cok seviyorsunuz gevezeliği..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Maksat ortalığı karıştırmak... Gerisi bahane...

Bence senin maksadın ortalığı karıştırmak. Benimle ne derdin var, anlamış değilim. Sana bir şey mi dedim ya?

Bu forumda parmakla gösterebileceğim 3-4 kişi bana olan anlamsız kinleri yüzünden resmen sinir krizleri geçiriyorlar. Ben de onları şöyle izliyorum: :mellow:

Konu Türkçe, bulandırmayın artık! Yeter.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Teknolojı sıtesınde dil, din, ırk polemıgı yaratmanın anlamı ne! "biliyorsan paylaş bılmıyorsan sor" bu kadar. Ne cok seviyorsunuz gevezeliği..

Teknoloji sitesi diye sadece teknoloji üzerine konuşulacak diye bir şey yok. Eğer öyle bir ortam olsaydı forum'da ki konular ve konu başlıkarı onun üzerinden olurdu,her türlü konu hakkında başlıklar var ister dili,ister dini ister teknolojiyi konuşursun. Orası kişiye kalmış.

Ayrıca bu konu hakkında,konuyu açan arkadaşımı destekliyorum. Sırf açtığın bu konu yüzünden bile birçok kişi buraya cevap yazarken Türkçe kurallarına daha çok dikkat ettiği belli oluyor. Konu Türkçe dir, konuyu başka yerlere saptırmanın hiçbir manası yok.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Bence senin maksadın ortalığı karıştırmak. Benimle ne derdin var, anlamış değilim. Sana bir şey mi dedim ya?

Bu forumda parmakla gösterebileceğim 3-4 kişi bana olan anlamsız kinleri yüzünden resmen sinir krizleri geçiriyorlar. Ben de onları şöyle izliyorum: :mellow:

Konu Türkçe, bulandırmayın artık! Yeter.

Benim kimseyle derdim falan yok. Bugüne kadar kimseyle ne kavgam oldu ne başka bir şey. Ancak sebebi ne olursa olsun birileri, kim olduğu önemli değil, ortalığı bulandırınca sinir oluyorum. Tadım kaçıyor. Sana has bir gıcıklığım yok. Başkası olsa ona da aynı tepkiyi yine gösterirdim. Ama ne hikmetse hep senin açtığın konularda huzur bozuluyor, kavga çıkıyor. O yüzden kasıt arıyorum ben de...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
olaya bak ya türkçe diye tutmuş latin alfabesini savunuyorlar. daha neyi savunduğunu bilmiyorlar

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Alfabe konusunda iki kelime de ben edeyim...
Sonuçta Bu Konuda Konuşma Hakkına Sahip İnsanlardan Biriyim...
Bu konu üzerinde eğitim aldım...
Üniversite derslerim arasında bolca bu konular işlendi...

Harflerin doğuşundan bu güne kadar nasıl geldiklerini
ne evreler geçirdiklerini çok iyi biliyorum....

Bir Alfabe bir dil için vazgeçilmez değildir...
Alfabenin amacı dildeki SES, HECE, ya da KELİME leri yazıya aktarmaktır...

Örneğin ÇİN dediğimiz çok büyük bir ülke var...
Bu ülkede 50 den fazla ÇİNCE var...
Ve bu diller bir birine yakın falan da değiller...
Yani Bir Şehirden çıkıp başka bir şehire gittiğinizde sizi anlamayan insanlarla karşılaşmanız doğal...

Bu yüzden Çinde bir Ülkenin tamamına yakınının bildiği Büyük bir Çince
Bir de yerel Çinceler var...

Hal böyle olunca HARF SİSTEMİNE DAYALI ALFABE ÇİNCE için işlevsiz hale geliyor...

Örneğin. EV kelimesi nin 50 farklı türü olduğunu düşünün...
Siz EV diyorsunuz... Komşu Şehir AV diyor bir diğer Vİ diyor...
Yazışmanız tek alfabe ile imkansız hale geliyor...

Bunun için her kelimeyi temsil eden alfabeyi seçmişler...
Ev yazmak için 家 yazıyorsunuz...
Herkes bunun EV olduğunu anlıyor...
Ama kimisi EV diye okurken Kimisi AV diyoe okuyor kimisi VO diye okuyor ama herkes okuduğunu anlıyor...

------------

Türkçe ise böyle bir dil değil...
Türkçe SES lere dayalı alfabe kullanımına uygun bir dil...
Bu yüzden SES lere dayalı olan her alfabeyi Türkçe de kullanmanız mümkün...

Arapça olsun
Kril olsun
Latin olsun ya da herhangi SES e dayalı başka bir alfabe olsun
Hatta ve hatta Bu gün Kendiniz 0 dan SES e dayalı bir alfabe uydurun, o alfabeyi dahi Türkçe de kullanabilirsiniz...

Bu yüzden TÜRKÇE yi korumak demek LATİN ALFABESİNİ korumak demek değildir...

Hatta bu gün HALK İÇİNDE DEĞİL ama AKADEMİK ÇEVRELERDE bu gün kullandığımız LATİN ALFABESİNİN TÜRKÇE için EKSİK kaldığını dillendiren profesörler, uzmanlar var...

Bu yazdıklarımdan şu anlam çıkarılmasın
Ş yerine SH
Ç yerine CH kullanılmasını uygun görmüyorum... bunu yabancı özentiliği olarak görüyorum.
------------

XQW meselesine gelince....
Bazı arkadaşlar XQW yu öyle bir düşman gibi görmüşler ki anlamak mümkün değil!!!

Arkadaşlar XQW gavurlar tarafında icat edildi de diğer Latin harflerini biz mi bulduk?
Türkçe de Latin alfabesine geçilirken ilk başlarda bu harflere gerek görülmemiş alınmamış... Olay bu kadar basit...
Bu gün TDK kurumu der ki bazı kelimelerin yazımında bu harflerin eksikliğini hissediyoruz bu harflerin de Türkçe alfabesine girmesine karar verdik der... O harfler de artık bizim harflerimiz olur...

Korkmayın her V yazan yerde W yazmayacak...
İkisi farklı harfler...

V demek için VAN demeniz yeterli. V sesini çıkarırken Üst dişleriniz alt dudağınıza deyecek...
W demek için V(W)ALLAHİ demeniz yeterli... Bu sefer Üst dişer dudaklara değmiyor. Dudaklar hafif öne doğru uzayıp yuvarlak bir hal alıyor...

Görüldüğü gibi iki harfin ses olarak çıkışı farklı... Her bir harf de TEK BİR SESİ temsil ettiği için V ile W farklı harfler bir biri yerine kullanılamaz.. EVET yazarken EWET yazılmaz...

Yine bir örnek vermek gerekirse...
K harfi...

Kedi yazarken K harfi kullanılır...
Q harfi dile girerse
Kadın yazarken Q harfi kullanılır

Çünkü K farklı sesti Q farklı sestir...
Ama biz her ikisi için de tek harf kullanıyoruz...

bu durumdan bizim şikayetimiz olmayabilir...
Ama DİL HAKKINDA söz sahibi olanlar bu konuları tartışıyorlar...

Bu yüzden diyorum WQX düşmanlığı saçma sapan bir düşmanlıktır...

Latin Alfabesinin 29 tanesini alınca Türkçe sapasağlam ayakta
3 tanesini daha alınca Türkçe elden gidecek... yok böyle bir şey...

-------------

Not: WQX harflerine karşı çıkanların İDEOLOJİK olarak aslında neye karşı çıktıklarını gayet iyi biliyorum!

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben yeniliğe açığım taraf tutar gibi harf tutmuyorum sen gibin delianlı.
@Elbruz46 arkadaşım boşuna yorulma, adamlar şartlanmış dil elden gidiyor diye, ayağa kalkmış harfler sınıra doğru koşturmaya başlamış, tutabildiklerini kurtarıyorlar işde.

herkesebndencay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ayrı bir konu açmışsın en azından derdin varsa artık buradan yazarsın diğer konularda da özel mesaj atarak şu benim konuya bak dersin yada saygılı davranmasını öğrenir düzgün bir şekilde konunun linki verirsin . Böylece diğer konuları dağıtmamış olursun.

Gelelim dil konusuna,
Masaüstü resmine desk dedim ben ve bu yüzden dil düşmanı ilan edildim jea tarafından. Desk ne demek diyenlere de http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...guzel-masaustu-yarismasi-finalistleri-21.html bu linki tavsiye ediyorum neden desk dediğimi son bir kaç sayfaya bakarak anlayabilirsiniz. Vay efendim nasıl dersin Türkçe bir forumdayız Türkçe konuşmak zorundasın da bilmemne diyerek kendini kanıtlamaya çalışan arkadaşlara bir daha diyorum ki boyunuzdan büyük işlere bulaşmayın. Attığım tüm mesajları okuyun (zaten çok fazla değil) Türkçeyi kullanmam konusunda az çok bilgi sahibi olacaksınız. Kütahya ya Qtahya yazmışmıyım gibi. Okumak istemeyenlere de ben söyliyeyim yazmadım yazmamda çünkü bu emo harflerinden nefret ederim kullananı da normal bir şekilde uyarırım yada rahatsız olduğumu söylerim. Jea özellikle sen bana dilimi öğretmeye kalma bir daha. Kendini gösterme yada ego tatmininden başka nedir ki senin yaptığın. Senin yaptığın diline sahip çıkmak değil senin yaptığın insanlara " Sen bilmiyorsun işte doğrusu bu bir daha bunu kullan emrediyorum sana" hareketleridir. Tam isyankar yaşlardasın anladığım kadarıyla ancak biraz sakin olmayı da öğrenmelisin.

Bir kişi desk yazar onu gören başka biri de desk yazar sonra onları gören başka biri daha desk yazar şeklindeki mantığınız doğru olmakla birlikte bu "masaüstü resmi" kelimesini Türkçeden çıkarığımız anlamına gelmiyor. "Masaüstü" sözcüğü "masaüstü" olarak kalacaktır herzaman. Ancak q harfini gören biri o q harfini sürekli kullanacak ve dediğim gibi Kütahya ya Qtahya diyecektir. Önce kendinden başla değişikliğe. Hepiniz aradaki farkı anlayacak insalarsınız.

Arkadaşlar saçma sapan gerginliklere gerek yok. Çokbilmişlik yapacağınız kişiye dikkat edin bir daha lütfen. Rahatsız olduğunuz konularda düzgün bir şekilde rahatsız oluyorum deyin. Olmadı mı ? Admin ile görüşün forumdan attırın. Karşıdaki de anlarsa düzeltir zaten. Jea kullandığın uslübu değiştirmeni öneriyorum.

Not 1:Madem türkçeyi savunuyorsun q yazmayacaksın ki insanlar seni ciddiye alsın o yüzdendir ki isminin tamamını yazmayacağım artık .

Not 2: q Türkçe alfebeye nezaman girdi bir açıkla bana dediğimde Jea nın bana verdiği cevap: "Sen dersleri fena halde kaçırmışsın dostum git 1. sınıftan itibaren yeniden oku" Yorumu sizlere bırakıyorum.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@Elbruz46, evet ben karşı çıkıyorum. Hangi ideolojiye sahipmişim onu da çok merak ettim açıkçası. Daha önce de söyledim, birinin ideolojik görüşleri seni alakadar etmez.