Türkçe Olimpiyatları 2013

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Türkçe Olimpiyatları coşkusu başladı


11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

904558_OLIMPIYAT.jpg



  • 11. Türkçe Olimpiyatları heyecanı başladı.
  • 140 ülkeden 2 binden fazla öğrenci katılacak.
  • 55 ilde etkinlikler düzenlenecek.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu sene 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları'na 140 ülkeden 2 binden fazla öğrenci katılacak. Tanıtım toplantısına TBMM Başkanvekili aynı zamanda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, eski TDK Başkanı ve Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Türkçe Olimpiyatları ana sponsoru Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydoğan, Türkçe Olimpiyatları Genel Sanat Yönetmeni Cemil Özen ile olimpiyatlara yer alacak bazı öğrenciler katıldı. Toplantıda 11. Türkçe Olimpiyatları'nın takvimi ve bu seneki yenilikler basın mensuplarına anlatıldı.

55 İLDE ETKİNLİK YAPILACAK


Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, "15 gün boyunca, 'Evrensel Barışa Doğru' çağrısı ile dünyanın 140 ülkesinden gelen değerli öğrencilerimizi barışın ve sevginin anavatanında buluşturmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi. 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağını dile getiren Sağlam, "Uzun süre İstanbul ve Ankara'da düzenlenen olimpiyatlar, 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'ndan itibaren bu iki ilin dışına çıkarak Türkiye geneline yayılmıştır. Türkçe'nin evrenselliğine şahit olmak isteyen illerden gelen yoğun istek üzerine bu yıl Türkiye'nin 55 şehrinde etkinlikler gerçekleştirilecektir. Yapılan bu etkinliklere çevre iller de yoğun ilgi ve katılım göstermektedir. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni daha önce Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilirken bu yıl 24-25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde ilk kez İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecektir. Türkçe'nin, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye'nin ve EXPO öncesi İzmir'in dünyaya tanıtılacağı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni'ne 140 ülkenin yanı sıra katılımcı ülkelerin diplomatik temsilcileri ve ziyaretçiler de kabul edilecektir" diye konuştu.

GÜL, ERDOĞAN VE DİĞER DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Olimpiyatlara büyük destek veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür eden Mehmet Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkçenin bu en büyük organizasyonunda katkılarını, kabul ve katılımlarını bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm devlet büyüklerimize, akademisyenlerimize, sanatçılarımıza, spor adamlarımıza, siz değerli medya mensuplarına ve medya kuruluşlarına, iş adamlarına, yıllardır ana sponsorluğumuzu yapan Bank Asya'ya, ödül sponsorumuz Yıldız Holding'e, platin sponsorlarımız Doğuş Grubu, Koç Holding ve Ağaoğlu'na; altın, gümüş, teknoloji, konaklama, medya ve özel olmak üzere diğer tüm sponsor kurumlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, değerli çalışma arkadaşlarımıza, dilimize ve kültürümüze karşı gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı bir yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları için emek harcayan 15 bin dünya gencine, Türkçeyi öğretme konusundaki gayret ve emeklerinden dolayı tüm Türkçe öğretmenlerine, yıllar önce temelini attıkları eğitim hizmetleriyle bizlere bu güzellikleri yaşatan fedakâr Türk halkına TÜRKÇEDER, tertip heyetimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum."


REKLAM FİLMİNDE NE VAR?


15 bin öğrencinin bir yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları'na hazırlandığını belirten Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, her yıl merakla beklenen ve büyük beğeni toplayan reklam filminde bu yıl 35 farklı ülkeden 90 olimpiyat öğrencisinin yer aldığını vurguladı. Sağlam, "Filmde yerel kostümleriyle büyük bir sofrada buluşan ve kaynaşan dili, dini rengi farklı olimpiyat öğrencileri, dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları verecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

KATILIMCI ÜLKE SAYISI 17'DEN 140'A ÇIKTI

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkan Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ise Türkçe Olimpiyatları'nın 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenciyle mütevazı bir şekilde başladığını hatırlattı, artık dünyanın 140 farklı ülkesinden binlerce öğrencinin eleme sistemiyle katıldığı büyük bir organizasyon haline geldiğini söyledi. Akalın, "Türkçe Olimpiyatları bir aysberg gibi buz dağının görünen kısmı. Asıl çalışma, gayret ise buz dağının görünmeyen kısmında gerçekleşiyor. Yani dünyanın 140 ülkesinde gerçekleşiyor" diye konuştu.


YENİ KATEGORİLER EKLENDİ


Akalın, bu yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na yeni ülkelerin katılımıyla, farklı kategorilerin de eklendiğini ifade etti. 'Türkçeyi ebruyla, halk oyunlarıyla, kısa filmle göstermek istiyorum' diyenlere görsel ve sanatsal yeteneklerini sergileyecekleri imkânlar verildiğini vurgulayan Akalın, TÜRKÇEDER tarafından belirlenen 15 Türkçe kitabı öğrencilerin okuyup sınava tabi tutulacağını ve ayrıca üniversite öğrencilerinin katıldığı deneme yarışması ile yarışmacılardan bir konu üzerinde yazdıkları denemeleri akademik jüri karşısında savunmaları isteneceğini vurguladı. Akalın, üniversiteyi Türkiye dışında okumuş yabancı öğrencilerin katılabildiği konuşma yarışmasının da bilimsel yarışmalardan sayılabileceğini kaydetti.


BU YILKİ SLOGAN: EVRENSEL BARIŞA DOĞRU


10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda 'Sevgi dili Türkçe', 'Aynı dili konuşuyoruz', 'Gelin tanış olalım', 'İnsanlık el ele bayram o bayram ola' gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda 'Evrensel barışa doğru' diyecek.


OLİMPİYAT TAKVİMİ


Kültür Şöleni - 24-26 Mayıs 2013 - İzmir Kültürpark Fuar Alanı


Açılış Töreni - 1 Haziran 2013 - Ankara 19 Mayıs Stadyumu


Tasavvuf Konseri - 5 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu


Şarkı Finali - 7 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu


Şiir Finali - 8 Haziran 2013 - Ankara Arena Spor Salonu


Halk Oyunları Finali - 12 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu


Kapanış Töreni - 16 Haziran 2013 - Atatürk Olimpiyat Stadyumu

Kaynak



 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
maraton başlıyor, hiç olmazsa şölen boyunca Gündem olacağından Türkçeyi güzel kullnma adına bizlerde birşeyler yapabilsek
 

brskyk

Doçent
Katılım
30 Eylül 2008
Mesajlar
842
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Ülkemiz için harika tanıtım.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yüreğimiz ferahlayacak yine desenize. Ne güzel bir organizasyon. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Trabzon, Türkçe Olimpiyatları için hazır

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları'nın Trabzon şehir etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

trabzon_turkce_olimpiyatlari_icin_hazir13696478020_h1031425.jpg


Türkçe Olimpiyatları Trabzon Organizasyon Komitesi Başkanı Fuat Öründü, "Akçaabat Fatih Stadyumu'nda yapacağımız Türkçe Olimpiyatı şehir etkinliğinin ön hazırlığını tamamladık. 4. defa ev sahipliği yapacağımız etkinlik için pazar günü sabah Rize'den gelecek 70 öğrenci ve 10 öğretmeni Of'ta karşılayacağız. Bu yıl Trabzon Şehir Etkinlikleri'ne Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Rusya-Buryat, Somali, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus ve Yemen'deki Türk kolejlerinden öğrenciler katılacak." dedi.

Grand Zorlu Otel'de yapılan basın toplantısında Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, belediye olarak şehrin tanıtımına katkıda bulunan bütün organizasyonlara destek verdiklerini söyledi. Ergin Aydın, "Türkçe Olimpiyatları da Trabzon'un uluslararası tanıtımına, adının tüm dünyaya duyurulmasına katkıda bulunan bir etkinlik. Ondan dolayı bu etkinliğini destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Başkanı İsmet Dere de Türkçe Olimpiyatları'na Trabzon'da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: "Trabzon Şehir Etkinlikleri 02 Haziran 2013'de, Akçaabat Fatih Stadyumu'nda, saat 20.30'da yapılacak. Misafir öğrencilerimiz Of ilçemizde karşılanacak ve etkinliği halkımıza duyurmak adına konvoy halinde şehrimize girecekler. Bu yılki programımızın sunuculuğunu Samanyolu TV'den Ramazan Ümit Şimşek yapacak. Programda öğrenciler ülkelerindeki Türk okullarında yabancı dil olarak öğrendikleri Türkçemizle şarkı, türkü, şiir ve özel beceri alanlarında sergileyip halk oyunlarımızdan gösteriler sunacak. Trabzon Şehir Etkinliği, Çay TV ve Kanal Mavi TV'den canlı olarak yayınlanacak."


Kaynak
 

XAFER37

Profesör
Katılım
17 Kasım 2011
Mesajlar
1,331
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Hadi bakayım hayırlısı olsun inşallah.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[h=1]Türkçe Olimpiyatları'nın ev sahibi Düzce[/h][h=2]Uluslararası Dil ve Kültür Şöleni Türkçe Olimpiyatları, Düzce Belediyesi'nin ana sponsorluğunda, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ile Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) işbirliği ile ilk defa Düzce'de gerçekleşecek.[/h]
turkce_olimpiyatlarinin_ev_sahibi_duzce13699104440_h1032797.jpg


11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, bu sene "Evrensel Barışa Doğru"sloganıyla başlıyor. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrenci katılacak. Türkçe Olimpiyatlarının Düzce bölümünde ev sahipliği yapan ve ana sponsorluğunu üstlenen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Bayram, uluslararası nitelikteki ve geleneksel hale getirilen Türkçe Olimpiyatlarının sponsorluğunu üstlendiklerini belirterek ' İlk kez Düzce'de böyle bir etkinlik düzenleniyor. Türkiye'nin,Türkçe'nin ve Düzce'nin tanıtımında bu tür etkinliklerin önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir' dedi.


Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakır da basın toplantısında Türkçe Olimpiyatlarının kapsamı hakkında bilgi verdi. Çakır "Dünyanın farklı ülkelerinde, Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla, 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında, Kültür Şöleni ise 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 140 ülkeden 2000 finalist öğrencinin katılacağı 11. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı öğrenciler şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. Geçtiğimiz yıl Türkçe Olimpiyatları'nın10. yılı, Türk okullarının 20. yılı olması sebebiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinlikler, bu yıl da büyüyerek tüm Türkiye'yi saracak" dedi.


Bu yılki slogan: Evrensel barışa doğru


10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda 'Sevgi dili Türkçe', 'Aynı dili konuşuyoruz','Gelin tanış olalım', 'İnsanlık el ele bayram o bayram ola' gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda 'Evrensel barışa doğru'diyecek.


Türkçe Olimpiyatları ilk defa Düzce'de düzenleniyor


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ile Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) işbirliğiyle DÜZCE Belediyesi'nin ana sponsorluğunda Türkçe Olimpiyatları ilk defa Düzce'de gerçekleşecek. 4 Haziran günü Saat 21.00'da Anıtpark Meydanı'nda 30 Ülkeden 70 Öğrencinin katılımıyla düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nda şarkı, şiir, halk oyunları gösterileri sahnelenecek.


İl etkinliğine katılan ülkeler


Portekiz, Güney Afrika, Moğolistan, Tanzanya, Mısır, Bosna-Hersek,Endenozya, Arnavutluk, Azerbaycan, Romanya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti,Nijerya, Irak, Şili, Kanada, Tacikistan, Kazakistan, Kenya, Tanzanya,Madagaskar, Ukrayna, Norveç, Romanya, Moldova. Etkinliklerde 33 kız öğrenci 34 erkek öğrenci bulunacak.

Kaynak
 

BeyaZayeB

Profesör
Katılım
11 Kasım 2008
Mesajlar
2,191
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Hayırlı olur inşallah.
Sebep olanlardan ve katkı sağlayan gönül erlerinden Allah razı olsun.
 

XAFER37

Profesör
Katılım
17 Kasım 2011
Mesajlar
1,331
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Türkçemiz için ve gelecegimiz için önemli adımlar, hayırlısı olur inşallah.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[h=1]Türkçenin ilk kullanıldığı topraklarda şenlik[/h][h=2]Türkçe Olimpiyatları, 11. yıl etkinlikleri kapsamında Kars, Kafkas Üniversitesi Stadyumu, 20 bin kişiye çıkarılan kapasitesiyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.[/h]
turkcenin_ilk_kullanildigi_topraklarda_senlik13699918670_h1033202.jpg


İş adamları, 15 ülkeden 80 öğrencinin, Anadolu'da Türkçenin ilk kullanıldığı topraklarda olmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.


Karslı iş adamları Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde yakalanan tablonun tüm dünya barışı için gerekli olduğunu, Türkiye genelinde 55 ilde yapılacak şölenlerin bir ayağının Kars'ta 9 Haziran'da saat 20.00'da gerçekleşecek olmasının Serhat şehrinin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇE-DER) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında bu yıl yapılan 11.Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere 140 ülkeden gelen dünya çocuklarının, il etkinliklerinin Kars ayağına sponsor olan işadamları, bu çalışmalardan gurur duyduklarını söyledi. İşadamları, Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde yakalanan tablonun tüm dünya barışı için gerekli olduğunu kaydetti.


Öğrencileri gururla takip ettiğini dile getiren işadamlarından Suat Öğel, "Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının Kars'a gelmesini çok önemli görüyoruz. Türkçenin, Alparslan'ın 1064'te Kars'tan Anadolu'ya girişiyle ilk kullanıldığı bu diyarların, böylesine önemli bir organizasyon ile bütünleşmesine vesile olanlara ve emeği geçenlere tebriklerimi iletiyorum." dedi.


"TELEVİZYON BAŞINDA YAŞANAN DUYGULAR CANLI YAŞANACAK"
İşadamı Öğel, geçmiş yıllarda televizyon başında yaşadıkları duyguları Kafkas Üniversitesi Stadyumu'nda canlı olarak yaşayacak olmalarına da değinerek, "Türkiyemizin değişik illerinde yaşanan bu onur verici durumun bu yıl ilimizde yaşanacak olması çok mutluluk verici bir durumdur. Diğer bir manada, ilimiz için farklı kapıların ve daha güçlü organizasyonların önünün açılmasına vesile olmasını diliyoruz. Ben Sarıkamışlıyım, 90 bin şehidin olduğu diyarda bu organizasyonlarla farklı kapılar aralanacak diye düşünüyorum ve geniş manada organizasyonu önemli görüyorum." dedi.


İş adamı Tufan Güner ise Türkçe Olimpiyatları sayesinde dünyanın dört bir tarafında Türk bayrağının dalgalandığını ve Türkiye'ye karşı büyük bir ilgili oluştuğunu söyledi. Güner, "Biz millet olarak güçlü bir medeniyet birikimine sahibiz. Tarih boyunca dünyada sağduyunun, hoşgörünün ve diyalogun temsilcileri olarak anılmışız. Bugün de dünyamız savaşlarla, gözyaşlarıyla yoruluyor. Bunların sona ermesi için barışa ihtiyacımız var. Türkçe Olimpiyatları gibi organizasyonla dünya üzerindeki insanlar birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkânı buluyor. Olimpiyatlar sadece Türkçe ve Türkiye'ye hizmet etmiyor, dünya barışının sağlanmasına da katkıda bulunuyor." şeklinde konuştu.

Kaynak
 

TBM

Dekan
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
İskenderunda da yapılacak
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[h=1]'Türkçenin Çocukları' 10 bin araçla uğurlandı[/h][h=2]Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın akşam yapılacak açılış töreni öncesinde öğrenciler, Ankara'nın Kazan ilçesinden 10 araçlık konvoyla büyük bir coşku içinde uğurlandı.[/h]
turkcenin_cocuklari_10_bin_araclik_konvoyla_ugurlandi13700804430_h1033602.jpg


Sabah saatlerinde Seymenler Meydanı'nda toplanan kalabalık bir topluluk, otobüslerle meydana gelen öğrencileri büyük bir coşkuyla karşıladı. Türkçenin çocukları, kendilerine gösterilen sevgiye de karşılık verdi.

Öğrencileri çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Dünyanın en büyük organizasyonlarından Türkçe Olimpiyatları coşkusunu yaşıyoruz. Türk kültürünü, Türk şiirini, şarkısını söylüyorsunuz. Bizleri çok mutlu ediyorsunuz. Türkçe her zaman barış dili, hoşgörü dili oldu. Bu organizasyon sayesinde bizleri de Seymen Parkı'da buluşturdunuz. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Sizler, Allah rızası için ortaya konulan emeğin ürünleriniz. Türk kültürünün dünyanın her tarafına yayılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Seymen Meydanı'nda kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Arnavut bir öğrenci, "Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Türkler çok iyi insanlar herkese teşekkür ediyorum. Bize çok yakın ilgi gösterdiniz." dedi.

Konuşmaların ardından kafile 10 bin araçlık konvoy eşliğinde Türkçe Olimpiyatları'nın açılışının yapılacağı Ankara 19 Mayıs Stadı'na uğurlandı.

Kaynak
 

Platon

Asistan
Katılım
27 Temmuz 2008
Mesajlar
382
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
yabancı bir turist gelip turkiş kebap çok guzel deyince Türkçe konuştu diye seviniyoruz.
Çocuklar ne güzel gelip burda Türkçe şarkı söylüyorlar, şiir okuyorlar.
Biz gurur duyuyoruz.
Ama gel gör ki organizasyonu düzenleyen grup nedeniyle bu güzel olaya tepki gösterenlerde var.
İşin özünü göremeyenler...
Beyin körü diyorum ben onlara. Onlar da bana yobaz.
Karşılıklı anlaşıyoruz işte :)
 

efka_vasi

Asistan
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Bazıları ülkenin adını duyurmak Türkçemizi dünya dili yapmak için canı gönülden hizmet ederler, bazılarıda ülkeyi iç karışıklığa sokmak için elinden geleni yapar.. Herşey ortada..
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bazıları ülkenin adını duyurmak Türkçemizi dünya dili yapmak için canı gönülden hizmet ederler, bazılarıda ülkeyi iç karışıklığa sokmak için elinden geleni yapar.. Herşey ortada..

Bütün dünya Türkçe konuşsa neyi değiştirir?
 

Burk.Clik

Profesör
Katılım
4 Eylül 2012
Mesajlar
2,221
Reaksiyon puanı
40
Puanları
48
Bütün dünya Türkçe konuşsa neyi değiştirir?

Mesajımi yazmadan önce bir taraf tutarak yapmadığımi belirtmek istiyorum.
Bütün dünya Türkçe konuşsa, evrensel dil Türkçe olsa çok şey değişir. Kolay bir kaç örnek verebilmek mümkün. Yurtdışına cikabilmek için ingilizce bilmek zorunlu gibi, mağdur olmamak için dil bilmelisim ama Türkçe evrensel dil olsa böyle bir zorluk cekmezdin. Gittiğin ülkeler senin dilini öğrenme mecburiyetinde olurdu. Daha kolay bir örnek verelim çoğumuz teknolojik aletler ile uğraşıyoruz, bazen sorunlarimiz oluyor internette araştırıyoruz ama aradığımız sonuçları Türk forum sitelerinde bulamadığımiz oluyor. Hemen başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Note 2 kullanicisiyim ilk kez custom rom yukleyecegim. Xda nin adini bu konuda çok duydum. Rom yüklemeyi kafama koydugumda en verimli olabilecek rom u seçmeyi planliyordum. Xda ya girdim hersey ingilizce ne rom un kurulumundan nede rom un ozelleklerinden birsey anladım. Pes etmedim bir Türk forum sitesine girdim(y......cin adinda bir site) rom kurulumunu çok güzel anlatmislar fakat gel gelelim rom özelliklerine, olduğu gibi kopyala yapıştır yapılmıs. En iyi en stabil rom u seçmek için ozelliklerini anlamak lazım onun içinde cat pat ingilizce gerekli. Gordugunuz gibi hayatımizin en ufak yerlerinde bile lazim oluyor ingilizce. Evrensel dil ingilizce yerine Türkçe olsaydı bunlar yaşanmayacakti. Kısaca özetlemek gerekirse Türkçe evrensel dil olsa çok şeyin olumlu yönde degisecegine inaniyorum.
 

xyz1234

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
2,587
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Bütün dünya Türkçe konuşsa neyi değiştirir?
derdimiz dünyaya Türkçe konuşturmak değil. Türkçe, yüzyıllardır, sevginin, hoşgörünün, barışın ve esenliğin hüküm sürdüğü coğrafyalarda konuşulan bir dil olmuş. Türkçe bir simge. amaç dünya barışı tesis etmek. amaç, kişileri dininden,dilinden renginden ötürü bir ayrıma tabi tutmadan, Yunus Emrenin dediği gibi yaratılanı yaratandan ötürü sevmek anlayışını gönüllere işlemek. müslüman -hristiyan çatışmasının yaşandığı filipinlerde muslüman ve hristiyan öğrenciyi aynı sıraya oturtabilen okulda Türkçe öğretiliyor. 90 ların başında büyük katliamların yaşandığı bosnada sırp-hırvat ve boşnağa aynı sınıfta Türkçe öğretiliyor. aynı koroda hrıstiyan ve müslüman gençler, ilahiler söyleyip, ney çalabiliyorlar. afrikanın kara talihli kara kara gençlerine onları sömürmeye değilde hizmete giden beyazın konuştuğu dil Türkçe.
yoksa kuru kuruya Türk milliyetçiliği yapılmıyor. Türkçe ile Yunusun hoşgörüsü, Mevlananın ne olursan ol gel düsturu öğretiliyor. birgün dünya altın bir çağ yaşayacaksa ki yaşayacak, işt o çağ bu fikir mimarlarının eseri olacak ve Türkçe bu işin temelini oluşturuyor. sanıyorum yeterince anlaşılır olmuştur.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[h=1]Ankara'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu[/h][h=2]Türk dilini dünyanın farklı coğrafyalarında yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce çocuğu Türkiye'de bir araya getiren Türkçe Olimpiyatları bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oldu.[/h]
ankarada_turkce_olimpiyatlari_soleni_canli13701149770_h1033714.jpg


"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, bu akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başladı. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan TBMM Başkan vekili ve Türkçe olimpiyatları komite başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, ''Bu işin yol göstereni kılavuzu var çok uzakta olabilir ona da saygılarımızı iletiyorum.'' diye konuştu.


Türkçe Olimpiyatlarının 11. yılında 140 ülkeden 2 bin 500 kişiyi ağırladığını belirten Sağlam, ''Bu yıl 55 şehirde 99 program ile milletimizin yüzde 85. program sunulacak. Türkçenin sevdalıları gönüllüleri ülkemizin başkentinde bu hoşgörü ve barış sevdalarının ve kültürel diyalog sevdalarını bir kez daha sevgi ile selamlıyorum. Bu 2 bin 500 öğrenci 5 kıtadan 140 ülkeden gelenlerin akraba ve anneleri var. Onlar sevgili evlatlarını bize güvenip emanet ettiler onlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu işin kahramanları olan öğretmenlerimiz var inançları ile rol model insanlarımız sevgi hoşgörü götüren o kahramanların alın teri var onları saygı ile anıyorum.'' şeklinde konuştu.


Olimpiyatlara katılan öğrencileri yetiştiren öğretmenler ve okullara destek veren iş adamları olduğunu ifade eden Sağlam, ''Onlar belki bu ülkenin en zengin işadamları değiller ama gönülleri zengin . Esnaf iş adamı bütün imkanları ile bu organizasyona destek veriyorlar. Nihayet bu işin yol göstereni kılavuzu var çok uzakta olabilir onada saygılarımızı iletiyorum. Bu gençleri burada bu kadar büyük bir coşku ile karşıladığınız için hepinize saygı ve minnetlerimi sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkçe Olimpiyatları ile öğrencilerin medeniyetler arasında en önemlisi de gönüller arasında köprüler kurulduğunu belirterek, "Bütün bu güzel çalışmaya istikamet veren ilham kaynağı olan çok değerli Fetullah Gülen Hoca Efendiye şükranlarımızı sunmak istiyorum." dedi.


‘Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreni devam ediyor. Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu okullara emeği geçe herkese ben burada huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Özellikle bu okullarda öğretmenlik yapan değerli kardeşlerimize özelikle şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizden uzak ülkelerde görev yapıyor. Ben yurtdışında ziyaret ettim okullarda öğretmenlerle tanıştım. Gerçekten takdir edilecek çalışmalar yapıyorlar. Öğretmenler kıtalar arası köprüler kuruyor. Öğrencilerimiz medeniyetler arasında en önemlisi gönüller arasında köprüler kuruyor." diye konuştu.


"HOCA EFENDİYE HÜRMETLER"


Bu okullardan mezun olan öğrencilerin çok başarılı olduğunu aktaran Babacan, öğrenicilerin dünyanın en büyük üniversitelerine gittiğini söyledi. Babacan, "Bütün bu güzel çalışmaya istikamet veren ilham kaynağı olan çok değerli Fetullah Gülen Hoca Efendiye şükranlarımızı sunmak istiyorum. Hürmetlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.


"ORGANİZASYON HER GEÇEN YIL DAHA ÖTEYE GİDİYOR"


Yine törende konuşma yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler de organizasyondan övgü ile söz ederek, uzun yıllardır izlediğini söylediği Türkçe Olimpiyatların her geçen yıl daha öteye gittiğini dile getirdi.
Güler, yine organizasyonun fikir sahibi Fetullah Gülen Hoca Efendi'ye de şükranlarını ileterek, "Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Nice uzun yıllarda bu festivalin devamını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkçe Olimpiyatları'na katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın resmi açılışına katılan Bakan Avcı, kendisine Türkçe Olimpiyatları hakkında soru soran öğrenciye sen Türkçe Olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsun sorusunu yöneltti. Kazak öğrenci, "Türkçe Olimpiyatları yüce bir olimpiyattır. Evrensel barışa büyük katkısı var. Türkçe Olimpiyatları'na ve Türkiye'ye geldiğimiz için çok seviniyoruz. Herşey çok güzel." cevabını verdi.


Avcı, Türkçe Olimpiyatları hakkında ise şunları dile getirdi: "Ben bu akşam burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

Kaynak
 

danceinthedark

Doçent
Katılım
9 Şubat 2013
Mesajlar
536
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İnsanların ilgisi çok büyük oluyor bu olimpiyatlara hiçbir takıımn fulleyemediği izmir atatürk stadında adım atıcak yer kalmıyor
 

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
Ulkemizi tanitmak açısından büyük bir organizasyon ...bu sene kamu spotu altinda reklamlari yapılıyor
 

efka_vasi

Asistan
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Bütün dünya Türkçe konuşsa neyi değiştirir?

Bu kadar kompleks bir durumda senin gibi sığ düşünen biri için hiçbir şey değişmez tabi. Ama muhtemelen sen okulunda İngilizce öğrenmem lazım ileride mutlaka işime yarayacak şeklinde düşündüğünün bile farkında değilsin. Hatta kendine bir sor bakalım neden İngilizce öğrenmek zorundayım? diye. Sonrada tekrar düşün dünya dilinin Türkçe olduğunu..
 

Omerov

Profesör
Katılım
1 Aralık 2012
Mesajlar
1,046
Reaksiyon puanı
53
Puanları
48
Türçeyi ve Türkiyeyi dünyaya tanitma adina yapilan en büyük organizasyonlarda biri
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
TC Devleti eğer ki böylesine muhteşem ve hayalötesi bir organizasyonu tasavvur edip gerçekleştirme gayretine girseydi bu koca devletin bütçesinin kifayet etmeyeceğinden eminim.

Devletine tek kuruş yük olmadan, milleti için böyle bir rüyayı gerçekleştiren her kim olursa olsun...
Onun için dua edilir, ellerinden öpülür!
bu güzide insanların taa yıllar evvelinden başladığı bu büyük sevda'nın sonucunda yetişen nesiller artık bulundukları ülkelerin yönetim kadrolarında çalışmaya, geleceğin dünyasını inşa etme projelerinde yer almağa başlamışlardır bile...
"bütün dünya Türkçe konuşsa ne olur ki!"
diye soran arkadaşımız, sizin hayallerinizin dahi ulaşamayacağı bir tasavvurdur bu.
bu ülkeyi sevmeden, tarihine, geçmişine, geleceğine, kültürüne aşina olmadan anlayamazsın bunu.
kendini bu milletin bir ferd-i vahidi hissetmeden kavrayamaz, idrak edemezsin... sevinemezsin!
mutfak ile tuvalet arasında yaşayan, ömür sürenlerin hayal edebilecekleri hiçbir şey yoktur çünkü.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada sevgili [MENTION=63117]friendly[/MENTION], yürekten kutluyor, tebrik ediyorum seni kıymetli abim.
Allah senden razı olsun ki, bu kıymetine paha biçilemeyecek organizasyonu buraya taşıdın ve devam ettirdin.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
"bütün dünya Türkçe konuşsa ne olur ki!"
Bunu yazan arkadaş sen dil bilmesen de olur. Biliyorsun da noluyor görüyoruz. Adam gibi bir soru bile soramiyorsun. İlaçlarıni aksatmadan al yoksa iletişim bozukluğu çekmeye devam edersin.
 
Üst