Türkçe kullanmamakta ısrar eden sitelere karşı ortak tavır...

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Adı sanı belli olmayan... Nüfusu 10 milyona uluşamayan ülkelerin bile dillerini eklemekten çekinmeyen bilişim dünyası Türkçeyi sürekli görmezden gelmeye devam ediyor. Dilinize her gördüğünüz yerde sahip çıkmaya sizleri davet ediyorum. Bu resmi facbook profillerinizde heryerde paylaşın lütfen. Aşağıda youtubenin saygısızlığınına ait belgeyi görmenizi istiyorum. Bu konunun shiftdelete.net olarak lütfen gündeme gelmesini, bu konun haber olmasını sizlerden rica ediyorum.

Balksz-1.jpg

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bu konu zamanında çoook tartışıldı. Youtube'un neden böyle bir politika izlediğini anlamıyorum. Google tarafından satın alınan bir firma ve google'ın yanlış hatırlamıyorsam tüm servisleri Türkçe fakat Youtube değil. Ben şüphelenmeye başlamıyor değilim hatta ve hatta bir teorim var! :)

Yutub'un arkasında ermeni propagandacıların oldugunu düşünüyorum. :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Youtube'un böyle bir girişimi vardı. Sonradan rafa kalktı sanırım. Hatta youtube.com.tr alan adını bile almışlardı

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kesin İsrail var bu işin arkasında tabii ki Amerika'yı unutmamak lazım.Nedeni çok basit.Çünkü Türkiye'de teknoloji gelişmiş değil.Ben şimdi youtube,google yerine ne kullanayım.Biz Türkler teknoloji adına neler yaptık.Hiç bir şey.Eee armut piş ağzıma düş hesabı.Konuyu açayım.Kore'nin naveri var.Google tarzı bir site hatta daha fazlası.Bu site gerçekten şahane.Korece koymayıpta Koreli kullanıcılarını kaçırsınlar mı? Ya da japonya örneği gibi adamlar bilgisayar üretiyor onu üretiyor bunu üretiyor.Anlaşmalarında da derler ki google sitelerinde Japonca olacak.Olay kısaca bu.