tEmptation
Öğrenci
Arkadaşlar Türkçe'den genellikle 18-21 arasında net yapıyorum. Sizce durum çok mu kötü? Bu sayıyı 30'a çıkarmak ne kadar zor, nasıl bir çalışma uygulamalıyım? Teşekkürler
Arkadaşlar Türkçe'den genellikle 18-21 arasında net yapıyorum. Sizce durum çok mu kötü? Bu sayıyı 30'a çıkarmak ne kadar zor, nasıl bir çalışma uygulamalıyım? Teşekkürler
Okuyorum ama çok nadir, düzenli kitap okumaya başlamam lazım. Bunun dışında günlük kaç soru çözmemi tavsiye edersiniz?Kitap okuyor musun?
Sınava seneye gireceğim, dediğin gibi dil bilgisi bana da çok sıkıcı geliyor çalışmak istemiyorum.Kendimi bildim bileli çok kitap okumuşumdur. Son sınıfta sınava hazırlanırken bile 7-8 ayda yaklaşık 12 kitap bitirmiştim. Hiç dil bilgisi çalışmamıştım zaten aşırı sıkıcı gelirdi. Hızlı okumanın da verdiği avantajla 35 soruyu 38 dakika civarında çözmüştüm ve yanlış hatırlamıyorsam 31-4 yapmıştım yani 30 netim vardı. Sana tavsiyem şu ki son senen olduğu için kitap okuman artık sınav için fayda etmez. Gidip 50 veya daha fazla paragraf sorusundan oluşan soru bankaları al ve günde en az 5 tane paragraf testi çöz. En azından 25+ netlere çıkabilirsin.
Dediğim gibi kitap okuyarak bu hızı arttırmak için artık geç. Yani sınavdan sonra tabi ki okuman gerekli bu çok önemli bir şey ama sınav için yararı düşük kalır. Dediğim paragraf soru bankalarından alıp günde 2-3 tane paragraf testi çözsen yeterli olacaktır. Dil bilgisi zaten bildiğim kadarıyla 4-5 tane anca çıkıyor o yüzden ben çalışmaya gerek görmemiştim. Ona çalışmak yerine matematik veya fen çalışıyordum.Sınava seneye gireceğim, dediğin gibi dil bilgisi bana da çok sıkıcı geliyor çalışmak istemiyorum.