Türkçe Bilmeyen Samsung Telefonlar

bulyay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba Arkadaşlar,

Android telefonların en güzel özelliklerinden biri sayısal tuşlar ile rehberde isim arama özelliğidir. Bilmeyenler için şöyle özetleyeyim. Siz numerik tuşlar ile harfleri yazdıkça telefon size aramaya uygun kişileri son görüşme, sık arama gibi filtrelerden geçirip kişiyi karşınıza çıkartır. Örneğin rehberinizde kayıtlı "Uğur" ismini aratmak için 8487 rakamlarını tuşladığımızda rehberdeki tüm "Uğur" veya numarasında 8487 olan kişiler karşınıza gelecektir.

Gel gelelim Samsung'un Türkçe bilmemesi mevzusuna. Android cihaz üreticisi olan, Sony, Huawei, LG, HTC gibi cihazlarda bu sistem kusursuz çalışırken, Samsung cihazlarda "ğ", "ş", gibi harfleri tanımadığı için rehberinizde kayıtlı Türkçe isimler karşınıza gelmiyor. Bu yazılımsal sorun tüm Samsung cihazlarda mevcuttur. A serisinden tutun, en gelişmiş dediğimiz S9'a kadar bu problem mevcuttur. Sağolsun Samsung'a bu konuyu defalarca aktardım. Çözüm üretme gayreti göstermediler.

Şimdi S9+ kullanan bir kullanıcı olarak, bunca bedel ödeyip, Türkçe karakteri kullanamadığım bir telefona sahip olduğuma mı üzüleyim, yoksa bu kadar büyük bir firmanın bu sorunu görüp, kabul edip, görmezden gelmemesine mi hayıflanayım bilemedim.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Güzel bir konu ve tespinizi tebrik ederim. Ben telefonu Türkçe kullanmadığım için dikkat etmemişim.Umarım birilerine bu sıkıntı ulaşır ve çözüm bulur

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
gt-s5360 da uzun basınca çıkıor Türkçe sorunu yoktu...
ş yok ğ yok ö ve ç var ...
SC20180803-192723.png

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sonuçta oda Türkçe özürlü o klavye de tuş takımı da öyle...