Türk Youtuber'lar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Baris Ozcan Vsauce kopyasi, hatta bir insan kopyalayacagim diye mimikleri de kopylarmi ? evet Baris Vsauce un mimiklerini dahi kopyaliyor :) sadece fikirlerini degil.
Vsauce'a baktım bi videosunu izledim güzeldi. Ama Barış Özcan'la pek bağlantı kuramadım.

--

Ezginin Kanalı gibi bi tane daha kız vardı GoT ile ilgili videoları vardı o da iyiydi.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Vsauce'a baktım bi videosunu izledim güzeldi. Ama Barış Özcan'la pek bağlantı kuramadım.

--

Ezginin Kanalı gibi bi tane daha kız vardı GoT ile ilgili videoları vardı o da iyiydi.
Onla ilgili videolar seyredecekseniz Turgut Uç ve GeekYapar i tavsiye ederim. Cok iyi yorumluyorlar ve adamlar kitabi okumus, arastiran kisiler. Vikipediden konusmuyorlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben Youtube takip etmiyorum, arada canım sıkılırsa BatesMotelPro izliyorum.
Şimdi farkettim, canım sıkılmış.

Son düzenleme:

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Geneli boş iş. Anca 8-13 yaş kitlesine hitap ediyorlar.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
stabil ve doğru düzgün yapan çok az kanal var gerisi laylaylom kafasında...

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
MuratabiGF eskiden baya iyiydi. Şimdi video bile çekmiyor o ayrı. Çektiği videolarda güzel değil artık. CS:GO konusunda şu an Batuhan Büyükakkan'ı takip ediyorum. Overwatch videoları gayet iyi.

Youtube'da çok takip edemesem de pinti panda da çok iyi. Hatta en iyisi. Onunda cs go videolarını izliyordum.

zeoNNN da güzel. Daha çok twitch yayını açıyor ama.

İki Teker ve Motorcu Muhabbeti'ni eklemeyi unutmuşum. Bunlarda işini güzel yapan kanallar.

Bu aralar Nejdat Delioğlu amcamızı takip ediyorum. Şu an pek fazla video çekmese de önceden çektiği zibilyon tane video var ve hem eğitici hem çılgınca işler yapmış. Örnek video;

Bunlardan ayrı genel olarak değerlendirme yaparsam tek söylemem gereken şu. Velet yuvası.

Son düzenleme:

evamir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkes çocuklara ve boş YouTube'culara giydirmiş ancak her arz kendi talebini yaratır. Gördüğümüz üzere öyle yada böyle binlerce kişi izliyor ve yorumları ile beğenileri ile kanallarına katılım gösteriyorlar. Bu konuda anlayışlı olup gereksiz gerilim üretmekten kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin ben Ruhi Çenet ve Orkun Işıtmak videolarından hoşlanmıyorum ve ekranımda görünmesini istemiyorum. O yüzden kanallarını engelleyerek gereksiz görüntüleri hayatımdan çıkartmış oldum.

Takip ettiğim Türk YouTube kanallarına gelirsek:
Altın Elbiseli Adam
Barış Özcan
Başka Birşey
BEDÜK
Bi'kafalar
Cem Tekel
Cem Yılmaz
Cenk Hoca
Dr. Umut Yildiz
Efe Aydal
Ekin Kollama
FitKafalar
Gemiadamları
Hakkı Alkan
Hayrettin
iPhoneDo
Keyifli Adamlar
Savaş Cebeci
ShiftDelete.Net
SokakRoportajlari.com
Sıfır Bir
Teknolojiden Anlamayan Adam
TeknoSeyir
Çay Kahve İnsan

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
Sizce ülkemizde yükselişte olan youtube dünyası küçük kardeşlerimizi olumsuz etkiliyor mu ?

Bence hepsi değil ama bazı salak videoların etkilediğini düşünüyorum.(Bkz:Oha Diyorum kanalında Cemin küçük çaplı bomba yapımını göstermesi)

Ayrıca Bazı Minecraft kanallarının uygunsuz dil kullandığı için de etkilediklerini düşünüyorum
(Bkz: Minecraft Evi, Ahmet Aga, TTO...)
(Ayrıca Ahmet Aga adlı youtuber'in video başlıklarından birkaçı:
-Kızı Yatağa Attım!
-Çıplak Kız Gördük!
-Kız Önüme Domaldı! gibi)

vede 7 yaşında okumayı söküp youtube kanalı açan kardeşlerimiz de var. Sizce youtube yaş doğrulaması işini geliştirmeli mi ? yoksa 7 den 70 e herkezin youtubede kanal açıp kullanmasını doğru mu buluyorsunuz ?

siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?.
*Yaş sınırlaması olmalı .
*Adam gibi kanallardan takip ettiğim Easter Gamers . Adam evleneceği donemde bile beğeni sayısı tamamlandığında 40 dakika da olsa video çekip atmıştı .
*Ayrıca ben minecrafy oynuyorum ama hiçbir minecraft kanalını takip etmiyorum, etmek zorunda da değilim . Online oynamayan tadını alamaz . Grafiğe takılırsanız oynayamazsınız .
*Sürekli argo kelime kullanan (hani arada 1-2 kaçar ona bir sözüm yok) youteberlar şikayet edip kapatılmalı . Kulaklıksız ara sıra video izliyorum evde aile var ayıp,günah.

Benden bu kadar .

Ysfkasap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sırasız olarak sevdiğim youtuberler
Ekin Kollama
Cantuğ Özsoy (Unlosttv) kendisi youtubede de aktif olmaya başladı
Necati Akçay (zeonnn)
Easter GamersTV
Cavit Pancar
Orkun Işıtmak
Ruhi Çenet
Duygu Köseoğlu
Oyun Portal
Oyun Delisi
PintiPandaTv

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ruhiye de helal olsun ya adam hiç çizgisinden çıkmadı. ses aynı ses konu aynı konu.

beratozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepsi paranın anasını ağlatıyor ama para kazanmıyoruz diyorlar. Nasıl para kazanmıyorsunuz? Bakıyosun adamlar YouTube sitesinden kazandıkları paralarla Ev almışlar, Araba almışlar, Motor almışlar. Asgari ücretle çalışan bir insan 10 - 15 yılda zar zor ev alıyor bunlar evi geç arabayı bile diziyorlar.

2. Olarak birde PewDiePie özentisi bir kanal var herkes biliyor zaten. Sırf video arasına reklam eklemek için videoları 10 - 11 dakika yapıyor. Çoğu orjinal içerik üretmiyor. PewDiePie ne çekiyorsa 1 hafta sonra aynısını çekiyorlar. Acunn'un yabancı programları Türkiye'ye getirip başarıya ulaşması gibi bunlarda o şekilde devam ediyor.

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Hepsi paranın anasını ağlatıyor ama para kazanmıyoruz diyorlar. Nasıl para kazanmıyorsunuz? Bakıyosun adamlar YouTube sitesinden kazandıkları paralarla Ev almışlar, Araba almışlar, Motor almışlar. Asgari ücretle çalışan bir insan 10 - 15 yılda zar zor ev alıyor bunlar evi geç arabayı bile diziyorlar.

2. Olarak birde PewDiePie özentisi bir kanal var herkes biliyor zaten. Sırf video arasına reklam eklemek için videoları 10 - 11 dakika yapıyor. Çoğu orjinal içerik üretmiyor. PewDiePie ne çekiyorsa 1 hafta sonra aynısını çekiyorlar. Acunn'un yabancı programları Türkiye'ye getirip başarıya ulaşması gibi bunlarda o şekilde devam ediyor.

para kazanmıyorum diyen 1-2 tane minecraft kanalı gördüm başka da kanal görmedim. pewdiepie felan açıklama videoları çekti hakkında.

bkz:
Emeğini hakkıyla kazanan youtuberlara ne güzel. sonuçta işi elden bırakmamak lazım. 0 abone ile 1000000 abonesi olan kanalların abone artış hızında dağlar kadar fark var.
umudu kesmemek lazım. bot olanlara sözüm ayrı tabi açtığı gün 20000 abonesi olan kanallar felan

botkraft botoyundayı sollamış bu arada

beratozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
para kazanmıyorum diyen 1-2 tane minecraft kanalı gördüm başka da kanal görmedim. pewdiepie felan açıklama videoları çekti hakkında.

bkz:
Emeğini hakkıyla kazanan youtuberlara ne güzel. sonuçta işi elden bırakmamak lazım. 0 abone ile 1000000 abonesi olan kanalların abone artış hızında dağlar kadar fark var.
umudu kesmemek lazım. bot olanlara sözüm ayrı tabi açtığı gün 20000 abonesi olan kanallar felan

Bak bizim türk youtube kanallarında onu göremezsin. Hepsine sorsan bu işte çok az para var çok küçük miktarlar kazanıyoruz der. Bu lafım küçük veya orta kanallara değil günde 250 bin+ izlenen kanallara. Lanet olası pewdiepie özentileri. Bazıları küçük resimi bile yabancılardan çalıyor yazık vallaha yazık. Burada milletin parasında gözüm yok ama kazanmıyoruz diyenlere lafım var.

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Ekin Kollama
Orkun Işıtmak
Ruhi Çenet
Hakkı Reyiz'in kendi kanalını çok beğeniyorum.