Türk Telekom: Seni Fibere Gömdüm

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Türk Telekom 1 milyar lirayı yer altına gömdü!

Fiber internet yatırımlarıyla 1.26 milyon haneye ulaşan Türk Telekom altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

2012 yılı 2. çeyrek finansal döneminde Türk Telekom Grubu konsolide yatırım tutarı birinci çeyrek dönemine göre yüzde 67 artarak 677 milyon TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen 405 milyon TL yatırım ile yılın ilk 6 ayında 1 milyar 81 milyon TL'lik yatırım rakamına ulaşıldı. 81 ilde fiber dönüşümüne hız veren Türk Telekom Grubu'nun bu yatırımları ile 1,26milyon hane fiber kapsamına alındı.Teknoloji, altyapı ve mobil yatırımlarının yanı sıra istihdama yatırımda da hız kesmeyen Türk Telekom Grubu çalışan sayısı,altı ayda bin 323 kişi artış göstererek 36 bin 209’a ulaştı.

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani Türk Telekom’un 2012 2. Çeyrek sonuçlarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:

FAVÖK MARJI: YÜZDE 40
Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 7 büyüyerek 3,2 milyar TL’ye çıkarken FAVÖK marjı yüzde 40 olarak gerçekleşti. Dönem kârımız TL’nin değer kazanmasıyla da desteklenerek yıldan yıla yüzde 24 artarak 630 milyon TL’ye ulaştı. Türk Telekom Grubu’nun büyük bölümü fiber ve 3G’ye odaklanan yatırımları yılın ilk yarısında 1 milyar TL’yi aştı.

HIZ İŞTAHI ARTTI
Sabit geniş bant şebekemize özellikle de eve/binaya kadar fibere (FTTB/FTTH) yatırım yapmaya devam ettik ve 1,26 milyon haneyi kapsadık. Perakende internet şirketimizin ADSL müşterileri arasında sınırsız paket kullananların payı, artan data tüketimi ve hız iştahı yönündeki açık eğilimi ortaya koyarak, ikinci çeyrekte yüzde 68’e ulaştı ve ortalama aylık kullanım 23 GB olarak gerçekleşti. Fiber üzerinden sunduğumuz hızla, müşterilerimizin çevrimiçi geçirdikleri sürede daha fazla data tüketmelerini sağlıyoruz. Fiber teklifimizin doğal bir uzantısı olarak, TV ürünümüz beklentilerimizin de ötesine geçen çok başarılı Tivibu Ev (IPTV) ile ivme kazanmaya devam ediyor.

Türkiye’nin lider telekomünikasyon ve yakınsama teknolojileri grubu olarak Türk Telekom Grubu milyonlarca sabit hat ve mobil segment müşterisine yenilikçi paket ürünler ve katma değerli hizmetler sunmaya devam ediyor. Stratejimizin hissedarlarımıza daha fazla değer katma ve Türkiye’nin ekonomik büyüme sürecinde lider bir rol üstlenme yolunda bizi ileriye taşıyacağına inanıyoruz.”

HT Ekonomi

habere şahsi yorumum:

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Neden o kadar paralar harcandığı halde yatırılan para kadar hizmet alamıyor kullanıcılar bu da merak konusu.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Sadece ana caddelerde var. Eee sadece bu caddelerden mi ibaret bu memleket.

İstanbul'un göbeğinde SDN ofisinde dahi fiber yok, yanlış mıyım..

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
geç bu ayakları Türk Telekom,
yıllardır yaptıkları yatırımları söylüyorlar ama millet hala 1 mbit kullanıyor, iyiki BTK olaya el attıda bu şaçmalık biraz daha çekilebilir duruma geldi.

codetr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adından başka fiberle alakası bulunmayan yanıltıcı bir servis SUPERONLINE'ın tırnağı olmazsınız fiberde. Bir kere girin bakın http://goo.gl/Bkbr2
Mbps'ye kadar ifadesi de neyin nesi fiberde olacak şey mi bu kısaca;

DCyS4.gif

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
fibernetmi belki kentsel dönüşümde gelir herhalde :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Gökçe kırgız ın kalbime gômerim şarkısını bu başlığı atan arkadaşa armağan ediyorum.

RapLex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
santrale 900metre 7mbit. olması gereken en az 32mbit idi... fiber işi yalan dolan. wimax'i bekliyorum ben

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
santrale 900metre 7mbit. olması gereken en az 32mbit idi... fiber işi yalan dolan. wimax'i bekliyorum ben

Hocam wimax'ı unut diyebilirim. Şimdiye kadar olsa olurdu... BTK onun yerine LTE ile ilgileniyor bu aralar...

RapLex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kişisel bir wimax ağından bahsediyorum. işyerimden eve. işyerinde 100mbit alabilirken 900metre ötesinde 7mbit kullanıyorum. ben global bakmıyorum olaya :)

ortalama 2-3bin lira masraf ettirecek transmitter kurmak.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
TTnet bizim köye de direk dikmiş. Yatırımlar arasında galiba. Köyümüzde 15 yıldan bu yana karşı tepe üzerinde bulunan alıcı ile kablosuz şekilde telefon ile konuşuyorken 2012 yılında telekom köye direk dikiyor. Ne diyelim herkes aya biz telekoma