Türk Ordusu ve Askerleri [Video]

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bizim adımıza eğlenceli bir video, düşmanları bilemem (:

[video=youtube;0mzVi67B4zo]http://www.youtube.com/watch?v=0mzVi67B4zo[/video]

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Kara kuvvetimiz çok ilerledi lakin hava kuvvetleri hala geride.

Lakin Anka'nın silahlandırılması projesine hız verilmesi, 2023 e kadar hazır edilecek savaş uçağı prototipi, T-129 un seri üretime geçmesi çok güç katacak hava kuvvetlerimize.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Onlarca yerli üretim sırada bekliyor özellikle hava savunması yönünde. Çoğuda bitti. Seri üretimle beraber pek açığımız kalmayacak inşAllah.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ordu gayet iyi şimdilik, müzikte güzelmiş.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ordu genel anlamda iyi olsada çok eksik var, son 10 yılda bir atılım oldu, keşke daha öncesinde de çalışmalar yapılsaydı.

Pkk nın bitmesiyle profesyonel orduya önem verirlerse çoğu sorun ortadan kalkıcaktır.

Ayrıca Hava kuvvetleri konusunda bir üstte belirtmeyi unuttuğum F-35 projesi var. Toplamda 100 savaş uçağı alınacak, ilk 2 savaş uçağı 2015 de envantere giricek bir aksilik olmazsa.

F-35 neyin nesidir diyecekler için ise, f-16 nın yerini alan savaş uçağı.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İzledikçe tüylerim titriyor. ne mutluki böyle bir ordumuz var.düşmana korku salan.

Sorun destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sizi bilemem ama bir milletin ordusuyla gurur duyması benim adıma utanç verici bir durum. Birilerini öldürmek için halkın kendisinden alın terinden toplanan paralar ile silahlar, nükleer bombalar, savunma sistemleri kurmak bana göre hiç de gurur duyulacak birşey değil. Ama benim umudum yok. Bu ülke ve ülke insanının kafası hiçbir zaman değişmeyecek.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Askerimiz iyi fakat elinde yeterli teknolojik üstünlüğe sahip ekipman yok.

İrili, ufaklı birçok şirket, savunma sanayii için projeler üretiyor. Fakat askeri yetkisi olanlar genelde yeni teknolojiyi almak yerine, amerikanın çöpe attığı teknolojileri alıyor.

Bu durdurulursa, Türk ordusu daha da güçlü olur.

Size çok acı birşey söyleyeyim. Aselsan askeri telsizleri jammerlar ile etkisiz hale getirilebiliyor. Elinde jammer olan terörist, askerin dışarı ile bağlantısını keserek saldırı düzenleyebiliyor.

Durumun şu anda ne kadar vahim olduğunun en basit örneği telsizlerdir.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ordu genel anlamda iyi olsada çok eksik var, son 10 yılda bir atılım oldu, keşke daha öncesinde de çalışmalar yapılsaydı.

Pkk nın bitmesiyle profesyonel orduya önem verirlerse çoğu sorun ortadan kalkıcaktır.

Ayrıca Hava kuvvetleri konusunda bir üstte belirtmeyi unuttuğum F-35 projesi var. Toplamda 100 savaş uçağı alınacak, ilk 2 savaş uçağı 2015 de envantere giricek bir aksilik olmazsa.

F-35 neyin nesidir diyecekler için ise, f-16 nın yerini alan savaş uçağı.

Dostum.
F-35 konusu çok karışık uçuş kodları,düşman-dost ayrımı gibi bir çok yazılımsal özelliklere müdahalemiz yok maalesef.
Şuan bile envanterimizde bulunan F-16 larda tam olarak kontrol bizde değildir diyebilirim.
Muhakkak orduya güç katacak bu uçaklar fakat, dost-düşman ayrımını kendimiz belirleyemediğimizden,yazılıma müdahale edemediğimizden envanterimizde bulunması sadece Amerika'nın düşmanlarına bir tehdit oluşturur.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sizi bilemem ama bir milletin ordusuyla gurur duyması benim adıma utanç verici bir durum. Birilerini öldürmek için halkın kendisinden alın terinden toplanan paralar ile silahlar, nükleer bombalar, savunma sistemleri kurmak bana göre hiç de gurur duyulacak birşey değil. Ama benim umudum yok. Bu ülke ve ülke insanının kafası hiçbir zaman değişmeyecek.

Siz Türkiyede, yaşamıyorsunuz sanırım. Daha geçen hafta sivillere yönelik saldırı düzenlendi. Ordu olmasa, güvenlik güçleri olmasa kimbilir neler yapacaklar.

Sınır güvenliği olmasa, bu kadar rahat yazı yazabilirmiydiniz acaba ?

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1

iyi o zaman birileri ülkene top mermisi atarken, ülke kendi huzurunu korumak için taş atar artık.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Hocam zaten 3.Dünya Savaşı taşla sopayla olacak diyorlardı :)

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Dostum.
F-35 konusu çok karışık uçuş kodları,düşman-dost ayrımı gibi bir çok yazılımsal özelliklere müdahalemiz yok maalesef.
Şuan bile envanterimizde bulunan F-16 larda tam olarak kontrol bizde değildir diyebilirim.
Muhakkak orduya güç katacak bu uçaklar fakat, dost-düşman ayrımını kendimiz belirleyemediğimizden,yazılıma müdahale edemediğimizden envanterimizde bulunması sadece Amerika'nın düşmanlarına bir tehdit oluşturur.

Zamanında F-16 nın yazılımını deaktif edip kendi yazılımımızı yüklüycek mühendislerimizi şehit ettiler. Sonra her türlü gelişmeyi medyadan sakladılar, elbet devamı gelmiştir o projenin.

Yazılım dediğin yeni baştan yazılamıycak iş değil, baştakiler istedikten sonra her şey yapılır, Allah izin verdiği müddetçe.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türk'ün Ordusu tarih boyunca dünyaya adalet getirmek için şerle savaşmıştır. Elbette ki gurur duyacağım. Orduyu dışlayıp kurtlar sofrasında kuzu olmayı seçenler şerre de razı olmalılar.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8

Zamanında F-16 nın yazılımını deaktif edip kendi yazılımımızı yüklüycek mühendislerimizi şehit ettiler. Sonra her türlü gelişmeyi medyadan sakladılar, elbet devamı gelmiştir o projenin.

Yazılım dediğin yeni baştan yazılamıycak iş değil, baştakiler istedikten sonra her şey yapılır, Allah izin verdiği müddetçe.

Dostum, çocukluk hayalimdi savaş uçağı pilotu olmak.gerçekleştirmeme bir adım kalmış harp okulunu kazanmıştım fakat kurallar gereği girememiştim.Yani bu konuda hala merakım var ve fırsat buldukça araştırıyorum. Fakat o uçaklarda daha doğrusu F-35'lerdeki yazılımları çözmemiz çok zor. Bugün başlasak belki 10 yıl sonra anca tam anlamıyla o yazılımları bertaraf ederiz.F-16'lardaki Dost-düşman sistemini bozmakla bitmiyor maalesef iş.O yazılımların içinde uçağın en ince ayrıntısına kadar kontrolleri sağlayan yazılımlar mevcut.
Söylediğin gibi mühendislerimizi koruyamıyoruz maalesef ama inşAllah, kalan ve yetiştireceğimiz mühendislerimizi koruyabiliriz.
Ordumuzun güçlü,kuvvetli olması en büyük huzur kaynamığızdır. Allah onları her türlü musibetten,beladan korusun.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Dostum, çocukluk hayalimdi savaş uçağı pilotu olmak.gerçekleştirmeme bir adım kalmış harp okulunu kazanmıştım fakat kurallar gereği girememiştim.Yani bu konuda hala merakım var ve fırsat buldukça araştırıyorum. Fakat o uçaklarda daha doğrusu F-35'lerdeki yazılımları çözmemiz çok zor. Bugün başlasak belki 10 yıl sonra anca tam anlamıyla o yazılımları bertaraf ederiz.F-16'lardaki Dost-düşman sistemini bozmakla bitmiyor maalesef iş.O yazılımların içinde uçağın en ince ayrıntısına kadar kontrolleri sağlayan yazılımlar mevcut.
Söylediğin gibi mühendislerimizi koruyamıyoruz maalesef ama inşAllah, kalan ve yetiştireceğimiz mühendislerimizi koruyabiliriz.
Ordumuzun güçlü,kuvvetli olması en büyük huzur kaynamığızdır. Allah onları her türlü musibetten,beladan korusun.

1795 yılında Abd yi haraca bağlayan ilk ve tek ülke Osmanlıydı. Geçmişimizi unutmamak lazım, o zamanlar nasıl güçlüysek tekrardan gücümüze kavuşmamamız için hiçbir sebep yok.

Gerekirse sıfırdan yazılım hazırlanır, biz istedikten sonra neden olmasın ?

2023 te çıkacak prototip savaş uçağımızın yazılımı yabancı kaynaklı mı olacak sanki, onuda biz yapıcaz.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
1795 yılında Abd yi haraca bağlayan ilk ve tek ülke Osmanlıydı. Geçmişimizi unutmamak lazım, o zamanlar nasıl güçlüysek tekrardan gücümüze kavuşmamamız için hiçbir sebep yok.

Gerekirse sıfırdan yazılım hazırlanır, biz istedikten sonra neden olmasın ?

2023 te çıkacak prototip savaş uçağımızın yazılımı yabancı kaynaklı mı olacak sanki, onuda biz yapıcaz.

Dostum, 2023'te çıkacağı söylenen TF-X'in henüz tasarımları tam anlamıyla bitmedi. 2023'te öngörülen envantere giriş tarihi diye biliyorum.Motorunu ise bizim yapıp yapmayacağımız belli değil. Projenin ayrıntıları vs. Eylül ayında netlik kazanacak.

Daha şimdiden öyle bir uçağımızın varlığını kabul etmenin bir anlamı yok,ben ne projeler gördüm, duydum son anda askıya alınan.Bitirmelerini bende isterim tabii ki. İnşAllah bitirirler.

Yazılım elbetteki hazırlanır hazırlanmaz,hazırlayamayız diye bir şey söylemedim. Mühendislerimize sahip çıkalım,koruyalım onları diyorum.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
daha cok yolumuz cook hava kuvvetlerı ve denız kuvvetlerı gelıstırılmelı özellikle ......

ucak gemisi şart ....