Türk makarnası iştahlarını kaçırdı

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Türk makarnası iştahlarını kaçırdı

Makarna ihracatında 400 bin tona doğru ilerleyen Türkiye'nin başarısı, makarnanın anavatanı İtalya'yı tedirgin etmeye başladı.

makarna.jpg

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin özellikle makarnalık buğday da kendine kendine yeten bir ülke olduğunu söyledi.
Üretimin 450 bin tonunun iç tüketimde değerlendirildiğini vurgulayan Karakuş, ''İhracatta da çok önemli bir noktadayız. Özellikle son 3 yıldır yakaladığımız bir ivme var. 2008 yılında 175 bin, 2009'da 215 bin, 2010'da da 295 bin ton ihracat yaptık. Bu yıl ihracatta 400 bin tona doğru ilerliyoruz. Gelişmeler, bu çıtayı yakalayacağımızı gösteriyor'' diye konuştu.

Karakuş, Türkiye'den 5 kıtanın tamamına makarna ihraç ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''En fazla ihracat Irak'a yapılıyor. Yine Afrika ve Uzak Doğu pazarı da ihracatta önemli yer tutuyor. Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada geniş bir ülke hinterlandında ihracat potansiyeline sahibiz. Üretim kabiliyeti bakımından dünyada 5. sıradayız. Ama ihracatta makarnanın anavatanı İtalya'nın hemen ardından ikinci sıradayız. İtalya'ya yaklaşabilecek tek ülke konumundayız, bu nedenle tedirginler. İhracat potansiyeli, makine teçhizat, kalite ve sürdürülebilir üretim anlayışımız bizi dünyada İtalya'nın yanında rekabetçi bir ülke durumuna getiriyor. Bu nedenle İtalyanlar Avrupa'da ve farklı pazarlarda bize güçlük çıkarıyorlar.''


Makarna yermiyiz :) ?
 

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
üniversite öğrencisi olan hemen hemen herkesin zorunlu favori yemeğidir <:D Ama güzel yapılmış bir makarnanın lezzeti başka <:D
 

muzaffer7

Asistan
Katılım
13 Haziran 2009
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Öğrenci evi hemen hergün yeriz tabi :)
 
Üst