Türk Kızılayı, gönüllü kan bağışçıları arıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan llavinya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Türk Kızılayı, gönüllü kan bağışçıları arıyor

Türk Kızılayı'nın gönüllü kan bağışını artırmak ve ülkenin kan sorununa çözüm bulmak amacıyla 2008 yılında başlattığı "Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor" isimli ulusal kan bağış kampanyası Bursa ayağında da son hızla devam ediyor. Kampanyaya Acıbadem Bursa Hastanesi de destek veriyor.

Türk Kızılayı ve Acıbadem Bursa Hastanesi, 7 Ocak Perşembe Acıbadem Bursa Hastanesi'nde gerçekleştirilecek organizasyonda gönüllü kan bağışı konusunda ortak çalışma yapacak. Hastanede açılacak stantta kan bağışının önemi anlatılırken, kan vermek isteyenler için de Kızılay Kan Merkezi'nden bir ekip hazır bulunacak.
Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, yeniden üretilemeyen tek sıvının kan olduğunu vurgulayarak kan temini konusunda Kızılay'a yardımcı olmak istediklerini belirtti. Hastaların hayati ihtiyaçlarının zamanında karşılanabilmesi için gönüllü bağış sisteminin yaygınlaştırılmasına çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, hastane çalışanlarının yanı sıra hasta yakınlarını da 7 Ocak Perşembe günü Acıbadem Bursa Hastanesi'nde kurulacak Kızılay standında gönüllü kan bağışçısı olmaya davet etti.
Türk Kızılayı Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır ise gönüllü ve düzenli kan bağışçısına ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek, organizasyonda ana hedeflerinin düzenli kan bağışçılarına ulaşmak olduğunu söyledi. Dr. Çakır, başta Bursa olmak üzere Güney Marmara'nın kan ihtiyacını karşılamak adına böyle bir çalışma yapacaklarından ötürü mutlu olduklarını ifade etti (CİHAN)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Geçen Gittim Kan Almadılar Tansiyonum Düşükmüş

Tekrar Gidicem Gerçi Çok Nadir Bulunan Bir Kan Değil Benimki Ama Ne Olur Ne Olmaz Afet Olur Savaş Olur

Sağlıklı Herkesin Kan Vermesini Dilerim

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ben de hep isterim kan vermek ama kilom tutmuyor. 50 kilonun üstüne çıkamadm ki biii

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
gecen sene 17 yasındaydım o yuzden veremedım
bu senede heralde kılo ve tansıyondan dolayı veremıcem :( (boyuma oranla 20 kılo gıbı bı eksıgım var, normal tansıyonumda 10-6,9 )