Türk işi Messenger!

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
643026_detay.jpg

Uşak'ta bir grup yazılım mühendisinin imzasını taşıyan ''MSP Messenger'' isimli program, 161 dilde çeviri yaparken, kullanıcılarına online alışveriş yapma, TV izleme ve radyo dinleme gibi imkanlar da sunuyor

MSP Messerger'ı hayata geçiren ekipten Yazılım Mühendisi Necmettin Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu ''Türkiye'nin ilk online iletişim yazılımı''nı hayata geçirdiklerini söyledi.

MSP Messenger adını verdikleri programın mevcut online iletişim yazılımlarından farklı olarak bir çok yeniliğe sahip olduğunu belirten Özalp, programın 161 dilde sesli tercüme yapabildiğini, kullanıcılara online alışveriş yapma olanağı sunduğunu, program üzerinden tv izleme ve radyo dinleme imkanı bulunduğunu kaydetti.

Yazılımın internet üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulduğunu belirten Özalp, ''İlk 3 gün içinde 11 ülkeden, 30 binden fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı'' dedi.

Amaçlarının 6 ay içinde kullanıcı sayısını 10 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu ifade eden Özalp, sözlerine şöyle devam etti:

''Dünyada sınırlı sayıda online iletişim yazılımı var. Bu yazılımların borsa değeri 25 ila 50 milyar dolar arasında değişiyor. ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerdeki tanınmış online iletişim yazılımları bilgisayar kullanıcılarının taleplerine tam olarak cevap veremediğini için MSP Messenger'ı hazırladık. Oldukça iddialı olan programımız kendi tanıtımını kullanıcılar kanalıyla yapacak.''

-161 DİLDE SESLİ VE YAZLI TERCÜME YAPIYOR-
MSP Messenger'ın dünyadaki online iletişim yazılımlarına yeni bir anlayış getireceğini belirten Özalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Program, 161 dilde sesli ve yazılı tercüme yapabiliyor. Yani karşınızdaki kişi hangi ülkeden olursa olsun, hangi dili ve lehçeyi konuşuyorsa konuşsun, siz Türkçe olarak yazıyorsunuz, karşı tarafa sesli olarak kendi dilinde çeviri yaparak, sesli ve yazılı olarak iletişim sağlıyor. Düşünün Çin'den bir kişiyle iş bağlantısı yapmak istiyorsunuz. Yazılım size tercümana ihtiyaç duymadan direk iletişim imkanı sağlıyor. Çocuğunuz dil öğrenmek istiyor. O ülkeden bir kişiyle iletişim kurup karşılıklı sesli ve yazılı konuşabiliyor.

MSP Messenger bilgisayarınızda kuruluysa aynı anda radyo dinleyip, anlaşmalı televizyon yayını sağlayıcılarından biri yardımıyla istediğiniz televizyon kanalını izleyebiliyorsunuz. Messenger üstünden bilgi paylaşımında artık sınırlarınız yok. İstediğiniz büyüklükte dosyayı MSP Messenger üstünden gönderebiliyor. Programın en önemli özelliklerinden biri online alışveriş yapma imkanı olması. Kayseri'den pastırma, Çorum'dan leblebi siparişi yapmak isterseniz MPS Messenger size bu imkanı sağlayacak. MSP Messenger sosyal paylaşım sitesi anlamında da hizmet verecek. Tek bir adresten sosyal paylaşım yapabileceksiniz. Dünya çok kısa bir süre içinde MSP Messenger'i konuşacak. Biz iddialıyız, inanmıyorsanız yazılımı bilgisayarınıza ücretsiz olarak kurun ve kullanmanın keyfini çıkarın.''

-''HEDEFİMİZ MİLYONLARCA DOLARLIK REKLAM GELİRİ''-
Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 22 milyon kişinin ''messenger'' yazılımı kullandığını, bu yazılımların toplam reklam gelirlerinin ise yıllık 2 milyar dolara ulaştığını bildiren Yazılım Mühendisi Özalp, bu gelirden Türkiye'nin herhangi bir pay alamadığını vurguladı.

MSP Messenger'ın yaygınlaşması halinde Türk firması olarak elde edecekleri gelirden milyonlarca dolar vergi ödeyeceklerini belirten Özalp, şöyle konuştu:

''Yazılım sanal ortamda domino taşı etkisiyle yayılıyor. Bir kaç gün içinde bu yüz binlerce kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız dünyada milyonlarca kişinin bu yazılımı kullanması. Türkçe ve İngilizce olarak yazılım hazır. Çok kısa süre Arapça, Çinçe ve Rusça olarak yazılım hizmete girecek. Biz dünyada dil bilmezlik olgusunu ortadan kaldırıyoruz. Şu an çeviride yüzde 75 başarıyı yakaladık. Amacımız yüzde 90'a ulaşmak.''

-''BU BİR MİLLİ SİSTEM PROJESİ''-
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün, MSP Messenger'ın ''Bilgisayar Programları ve Veritabanları'''na ilişkin tescilini yaptığını, ayrıca uluslararası bir yazılım firması tarafından da ''Uluslararası Dijital İmza Sertifikası''nın onaylandığını vurgulayan Özalp, yazılımı ''Milli Sistem Projesi'' olarak adlandırdıklarını söyledi.

Türkiye'deki bilgisayar kullanıcılarını da ''Türk Messenger''ını kullanmaya davet eden Özalp, ''Bu yerli bir araba veya yerli malı kullanmak gibi bir şey. Biz ülkemizin kazanmasını isteyen bir avuç insanız. Kısa süre içinde Uşak'ta, bünyesinde çok yetenekli bilgisayar yazılımcıları barındıran 300 kişilik çalışma ekibi kuracağız. Yola avukatlar için bir online iletişim yazımı hazırlamak için çıkmıştık. Bir hayal kurduk. Şimdi hayalimiz gerçek oldu'' diye konuştu.

Özalp, yazılımın ücretsiz olarak ''www.mspmessenger.com'' adresinden indirilerek, olayca bilgisayarlara kurulabileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1.5 mb boyutundaki bir programda bu kadar başarı hayret bana biraz uyduruk birşey gibi geldi ama denemek lazım

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
O sadece kaynak dosya. WLM için de 1 mb civarı bir dosya indiriyorsunuz sadece.

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Denemek lazım harbiden. Ben de çok merak ettim.

Bir de şu her dile otomatik çeviri yapma özelliği çok ilgimi çekti :) . İnş fason çıkmaz :D

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Profil düzenleme, kişi arayıp ekleme özellikleri, msn görünümü falan wlm ile Facebook karışımı bir şey olmuş :)

Kişi aramayı kullandım az da olsa kullanan kişiler var. İsterseniz aramalarda çıkmamayı tercih edebiliyorsunuz.

Konuşma penceresindeki reklamı ve dosya yöneticisini .... işaretine basarak kapatabiliyorsunuz tabi.

EkranAlnts-1.jpg

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bilgidiğimiz windows messenger'ı kopyalamışlar gibi geldi bana

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Gtalk'dan fazlası gereksiz bence. Daha fazla özelliğe ihtiyacım olduğunda deneyebilirim. Sonuçta Türk yazılımlarına destek vermeliyiz.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
hotmail.com.tr'li hesabımı açmadı. Sadece kendi uzantısını destekliyor sanırım. Tarayıcı açmadan program üzerinden adresi girip şifre yazarak kolayca üye olabiliyorsunuz, uzun uzun soruları yok.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Nedendir bilmiyorum , bir türlü girş yapamadım :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Uygulamayı çalıştırabilen var mı ? Arkadaş ben kayıt oluyorum oturum aça tıklıyorum tıklıyorum bi hareketlilik yok , anlamadım ben bu işi , biri bi yardım ediversin , iyice merak ettim şimdi :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
kayıt olduktan sonra login oldum :) sonra uygulamayı kapatıp açtım açmadı :D

Benim sistem 64 bit ama bazen 32 bit uygulamaları da çalıştırıyor ya ondan deneyeyim bir dedim , herhalde 64 bit olduğu için açmıyor , ben artık ona yoruyorum olayı :) ya da.. serverlarında bir sorun var.Artık ikisinden biri. :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Üye olunmuyor ki :mrgreen: Siz gene üye olabilmişiniz ben onu bile yapamadım :D

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
"Yeni hesap aç" de :D ulen bu arada adresimi paylaştım kimse eklememiş :D nasıl test edicez şimdi :D

Ben seni ekleyecektim ama programı pek kullanmaya değer görmediğim için sildim malesef :)

Daha orijinal fikirlere ihtiyaç var bence. Bi süre kullandım ve verdiğim karar şu oldu: Yıllardır kullanarak alıştığım wlm varken neden çakmasını tercih edeyim?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
microsoft da guvenilmez ama boyle neyligi belli olmayan sirkete guvenilmez bencee :D
once resmi bi sertifikalari ticari bi unvanlari filan olsa neyse az bucuk daha guvenilir bisey olurdu.

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
emeği gçen herkese teşekkürler...........

whoobay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üye olunmuyor. Siteden kayıt sayfasına girince 404 hatası veriyor.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Uşak'lılar mı yapmış:) vay benim hemşolar işi ilerletmiş :D
Kim ne derse desin bence güzel bir çalışma olmuş:)

whoobay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen kayıt problemi devam ediyor. Bi deneyeyim dedim, ama hala deneyemedim.