Türk dizileri kadınları yoldan çıkarıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mai Nai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
-turk-dizileri-kadinlari-yoldan-cikariyor--2152646.Jpeg

Arap dünyasının en popüler programları haline gelen Türk dizileri BAE’de boşanmaları artırdığı gerekçesiyle tepki çekti

Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE) boşanma davalarında görülen artışın faturasını Türk dizilerine kesti. Devletin emirliklerinden Resü’l-Hayme’de son yıllarda boşanma oranları rekor bir seviyeye ulaştı. Artışla beraber alarma geçen yetkililer, boşanmalara Türk dizilerinin neden olduğunu savunuyor.

Resü’l-Hayme mahkemesinin Reform ve Aile Rehberlik Servisi’nin başındaki Jassim El-Maki, Türk dizilerinin çiftler arasında görüş ayrılıkları yarattığını, kendilerine gelen şikayetlerin bu dizileri izleyen kadınların evliliklerini ihmal ettikleri yönünde yoğunlaştığını söyledi. Maki, bu dizilerin Körfez’deki Arap devletlerinin gelenekleri ve kültürü ile uyuşmadığını ve yanlış mesajlar verdiğini dile getirdi. Dubai Mahkemeleri’nin Aile Rehberlik Bölümü danışmanı Vedad Lutah da sorun yaşayan çiftlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını açıkladı. Dubai Mahkemeleri’nden Doktor Abdül Aziz el Hammadi, her gün en az 20 aile anlaşmazlığı vakası ile karşılaştklarını belirtti.

Evlilik Fonu adlı araştırma şirketinin ülkede yaptığı bir anket sonucunda, 40 yaşında boşananların çoğunluğunun 15 ila 29 yaş arasında evlendikleri, boşananların yüzde 71’inin anne ve ev kadını olduğu, yüzde 70’inin de kendi ayakları üzerinde durabilecek maddi güce sahip olmadığı görüldü. Ankete katılan erkeklerin yüzde 30’u, eşlerinin maddi taleplerini karşılayamadıkları, kadınların yüzde 64’ü ise eşleri kendilerini ihmal ettiği için boşandıklarını söyledi. Erkeklerin yüzde 59’u, kadınların ise yüzde 46’sı ilişkilerini dış etkenler yüzünden bitirdiklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta, Birleşik Arap Emirlikleri gazetesi Gulf News, Arap dünyasında Türk dizilerine artan talebi kaleme almış, eskiden saat başına 600-700 dolar ödenen Türk dizilerinin bugün saatinin 30 bin dolardan satıldığını yazmıştı.

Kaynak

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bizler çok çektik sıra sizlerde BAE :P

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Daha önce buna benzer haber okumuştum. Dizilerin böyle etki yapması uzak bi ihtimal değil konusu bunlar neredeyse :) Zorla değil ya siz satın alıyorsunuz, izliyorsunuz :)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Türk dizileri , bana göre insanı televizyondan soğutan bir unsurdur.en azından bana göre öyle.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
hahaha ensest ilişkileri de arttırır mı acep :D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Türk dizileri , bana göre insanı televizyondan soğutan bir unsurdur.en azından bana göre öyle.

Katılıyorum televizyon benim için yok gibiydi artık hiç yok...

EDIT: Leyla ile Mecnun' un yeri başka ama :D

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Haber ve bir kaç diziden başka tv müptelası değilim :)

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Önceleri bir KVP yi izliyordum artık onuda netten izliyorum.Herşeyim internet oldu. Tv öldü hayatımda. Millet uyanmadan bu internet medyacılığı işine girmek lazım. Çok değerlenir buralar çokk :lol: