Türk adaletinde bir ilk

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
580182_htmansetyeni.jpg

Savcılık, kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi için 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Bornova İlçesi’nde iki ay önce bir büfe önündeki kolinin içinde yaşayan ‘Yamuk’ adlı kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddia edilen Ege Üniversitesi öğrencisi Ufuk Günaydın hakkında “mala zarar verme’’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
TEKMELEYEREK ÖLDÜRDÜ
İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın iddianamesinde, Ufuk Günaydın’ın, şikâyetçi Ahmet Hüsnü Arda Baran’ın sahibi olduğu “Yamuk’’ adlı kedisini tekmelemek ve başını ezmek suretiyle öldürdüğü ileri sürüldü.
Soruşturma aşamasında savcılığa ifade veren Ufuk Günaydın, olaydan iki gün önce köpeğiyle birlikte kedinin bulunduğu sokakta dolaştıklarını, bu sırada kedinin köpeğini tırmalayarak yaraladığını belirtti.
Olay günü, aşırı alkollü bir şekilde arkadaşı A.G. ve köpeğiyle kedinin bulunduğu yerden geçtiklerini anlatan Ufuk Günaydın, ifadesinde şunları söyledi: “O sırada bir kedi hırlaması duyduk. Köpeğimi tırmaladığı gece de aynı sesi çıkarmıştı. Arkadaşım kutunun içinde olduğunu söyledi. Kutunun üç tarafı kapalıydı. Arkadaşıma kutuyu çevirmesini söyledim. Maksadım, kediyi dışarı çıkarıp cezalandırmaktı. Ama arkadaşım kutuyu kaldırırken ürktü, kutuyu tekmeledi. Ben de tekme atarken yere düştüm. Bu duruma iyice öfkelendim. İki kere tekme attım.”

KEDİNİN SAHİBİ OLMASA HAPİS İSTENMEYECEKTİ

Hayvan Hakları Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi Funda Ersoy, savcının hazırladığı iddianame ile hayvanların da birer canlı olduğunun ispatlandığını söyledi.
Hayvanlara yapılan suçların Kabahatler Kanunu’na göre sadece para cezası ile cezalandırıldığını söyleyen Ersoy, “Türkiye’de hayvana yapılan eziyet için istenen ilk hapis cezası. Bu ceza, hayvanın sahipli olmasından da kaynaklanıyor. Eğer sokak hayvanı olsaydı, 650 lira ödeyip gidecekti. Türkiye’de şimdiye kadar istenmemiş örnek bir ceza” dedi.

Habertürk

HTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu haberi televizyonda görümüştüm, 3 yıl bence fazla.Akıllanması için 6-7 ay yeterli diye düşünüyorum.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sahibi ne derece sevdi onu, o da yuvasını ne derece sahiplendi... Yüreğinin ateşi, ciğerlerini dağlamamış insan zor anlar o acıyı.

Yakınlarını kaybetmek zordu, bu bir kedi, kuş, balık olabilir... Anlamak gerek... Bence üç yıl az bile...

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kediden ne istiyon e be embesil.çocuk artık hayvana vurmuyor.koskoca insan görünümlü yaratığın yaptığına bak.hak etmiş.cezasını çeksin.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Hapis iyi olmuş,ne kadar yatarsa yatsın yeter ki o ortamı bir görsün bakalım.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Zavallı kediyi nasıl öldürdüğü hala aklımda. 3 yıl iyidir. Örnek teşkil etmelidir.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Umarım 3 Yıl karara bağlanırda sadece para cezasıyla yırtmaz...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bir kişiye 3 yıl versinler, ibret olsun diğerlerine...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
bu 3 yıl hapis istemi sonunda 3 ay yatsa yine iyidir.ama akıllanacağını sanmıyorum temeli yanlış atılmış bunun..

ulass09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Umarım karar kesinleşirde bir hayvana içerde nasıl davranılır öğretirler ona...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
3 yıl az bile...

Ortada yanlışlıkla istenmeden yapılan bir şey yok...

Vahşice işlenmiş bir Cinayet var...

Evet Cinayet bir Can alma durumu...

Kimseye zararı olmayan kendi kutusunda uyuyan hayvanı kutusundan çıkarıp sırf zevk için öldüren psikopat bunu çok rahat bir insana da yapar...

Akıllanma meselesine gelince...

Bu tip insanımsılar akıllanmazlar...

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bu 3 yıl hapis istemi sonunda 3 ay yatsa yine iyidir.ama akıllanacağını sanmıyorum temeli yanlış atılmış bunun..

ben bir uzman olarak söylüyorum hocam bu 3 ayda içerde düzelmez.en az 3 yıl yese daha hayvanla uğraşmaz...hatta çıktıktan sonra imam olur.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
içeri ALLAH kimseyi düşürmesin ama düştükten sonra pişman olanları görsen ne demek istediğimi iyi bilirdin.çıkıp kimseye kötülük bile yapmam diyeninden tut az bile yapmışım diyeni bile var.