Türevini Alıyorum

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Matematikçinin biri kafayı üşütmüş. Kendini diferansiyel operatörü zannetiği için herkesin önüne çıkıp "Ben senin türevini alıyorum" diye bağırıp korkutuyormuş. Matematikçiyi tımarhaneye kapatmışlar.

Hastanede milleti korkutmaya devam ederken, bir gün başka bir deliyi korkutmaya çalıştığında diger deli hiç tepki vermemiş. Bizimki sinirlenip tekrar söylemiş: "Senin turevini alıyorum!"

Öbur delide tık yok. Bizimki iyice sinirlenip avazi çıktığı kadar bağırmış: "Senin türevini alıyorum!"

Diğer deli sakin sakin yanıt vermiş:
"Bana koymaz. Ben e uzeri x'im."

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Anlamadım :( E üzeri x nedir? :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bilimsel fıkralar :D
E üzeri X türevi alındığında yine E üzeri X tir efsane espri o :mrgreen:

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Matematikçinin biri kafayı üşütmüş. Kendini diferansiyel operatörü zannetiği için herkesin önüne çıkıp "Ben senin türevini alıyorum" diye bağırıp korkutuyormuş. Matematikçiyi tımarhaneye kapatmışlar.

Hastanede milleti korkutmaya devam ederken, bir gün başka bir deliyi korkutmaya çalıştığında diger deli hiç tepki vermemiş. Bizimki sinirlenip tekrar söylemiş: "Senin turevini alıyorum!"

Öbur delide tık yok. Bizimki iyice sinirlenip avazi çıktığı kadar bağırmış: "Senin türevini alıyorum!"

Diğer deli sakin sakin yanıt vermiş:
"Bana koymaz. Ben e uzeri x'im."

:):)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Anlamadım :( E üzeri x nedir? :D
e üzeri x in ilkelini (türevini) alırken, x in katsayısını e'nin başına çarpım olarak getirirsiniz. x'in katsayısı 1 olduğu için aynı değeri 1 ile çarpınca yine kendisi, yani e üzeri x elde edilir. Yani:

aa60402dc9a5ae6d23410d4e426d333d.png

Gentleman

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Esprinin Anlasılabilmesi için formülün yazılması sart :D

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Biri bunun gerçek dünyadaki karşılığını anlatabilir mi lütfen?

Daha açık soryım, mala davara faydası var mı, yoksa birilerini mazhar osmanlık yapmaktan başka bir işe yaramıyor mu?