Tüm Zamanların En Gereksiz Konsolları

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Satışa sunulan en berbat ve gereksiz, oyuncular tarafından beğenilmeyen oyun sistemlerini bir araya topladık. Şimdiye kadarki en kötü 10 konsolu görmek için tıklayın.

İlk oyun sistemi ABD'de 1972 yılında piyasaya çıkan Magnavox Odyssey'di. Philips daha sonra Magnavox'u satın aldı ve 1974'de Avrupa'da Odyssey markasını kullanarak farklı bir oyun konsolu çıkardı. ABD'de ise Magnavox üzerinden gelişimini sürdürdü. Toplamda tüm Odyssey sistemi 2 milyon adetlik satış rakamına ulaşmıştı. İşte o günden beri firmalar, çıkardıkları çeşitli oyun konsolları ile kullanıcıları kendilerine çekmeye çalışıyor. Ancak bu sistemlerden bazıları epey gereksiz. İşte en kötü 10 oyun konsolu:

10. Apple Pippin

101249376732.jpg
Apple Computer'in ilk oyun konsolu denemesi olan "Apple Pippin", bir multimedya cihazı olarak 1996 yılında piyasaya çıktı. Özellikle oyun tasarlamak için kullanılan ama aynı zamanda bir bilgisayar ağı olarak işleyen, televizyona bağlanmak için bir görüntü çıkışlı bir konsoldu. Ama gerek ağır çalışması, gerek 66 MHz işlemci ve yavaş 14.4-Kbps modemi ile beğenilmedi. Ayrıca çok pahalıydı.

:: Sizin de beğenmediğiniz bu listeye girebilecek konsollar var mı?

Yazan: Emre İliksiz
SDN - http://shiftdelete.net

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Kısaca bütün konsollar kötü oyunların gazabına uğramış ve yerin dibini boylamış.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
1 numara bence de hak etmiş birinciliği.

picnic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harbi yaa.. bu bir numara ne öyle :))) bildiğin klavye işte :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
orta okuldayken terminator marka oyun konsolum vardı. micro genius benzeri bişeydi. tabancası falan da vardı. oyun kasetleri vardı ama pahalıydı. amerikan pazarı türü yerlerde satılırdı sadece. pahalı olduğu için ya 3-5 arkadaş para toplar alırdık ya da kiralardık. öyleki adam gibi birkaç tane kasetin fiyatı, chazın fiyatına gelirdi. hey gidi günler...

hipster

Asistan
Reaksiyon puanı
0
N-Gage listeye dahil edilmemeliydi. Sonuç olarak türünün ilk örneğiydi (telefon konsol karmasını kasdediyorum) .Oyunları da dönemine göre gayet başarılı yapımlardı, bilen bilir. Donanım özellikleri, kullanım ve işlev olarakta her daim kıyaslandığı, çağdaşı ve en büyük rakibi Gameboy Advance' dan kat be kat üstün bir cihazdı. Bence tıpkı Sega' nın "Dreamcast" konsolu gibi başarısız bir pazarlama stratejisinin başarılı kurbanı oldu... üzücü! Nokia' nın N- Gage konusundaki en büyük hatası herhangi bir konsol veya oyun tecrübesi olmamasına rağmen böbürlenip, oyun - konsol pazarında söz sahibi ve yeterli deneyime sahip herhangi bir firmadan danışmanlık almayı reddetmesi oldu.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Wayyyy yıllar yıllar önce ilk okuldayken benimde atarim ve 147 tane de ateri kasetim vardı. 2D görüntü akordu bozuk sesler ile gecemi gündüzüme katardım. Sonra Sega oyunlarını oynayabildiğim vcd aldım 2cd dolusu oyun. O zamanlarda orta okula yeni başlamıştım. Orta okulun yarısını sega oyunlarıyla geçirdim. ve 98 yılında ilk bilgisayarımı aldım. Hatta o dönemlerin en iyi oyunları arasında midtown madness vardı ve o dönemdeki bilgisayarımda pentium 2 128 MB Ram 16 MB ekran kartı vardı. Sonra lise zamanında onu satıp pentium 4 3.0 Ghz işlemcili 1GB ram li bilgisayar aldım. Üniversite zamanında da onu satıp Core2Duo işlemcili 512 MB Ekran kartı ve 2 GB ramli bir bilgisayar aldım. Ve hala onu kullanıyorum.

İşte benim konsoldan Bilgisayara geçiş evrem bu şekilde :)