Tüm Virüslere Kafa Atın! - Microsoft Security Essentials ile - Tamamen Ücretsiz

kaderimse24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknolojinin baş belası şu lanet Virüsler! Virüsler ilk 1999 yılında boy göstermeye başladı ve ogün bugün iyice gelişti.

Bir oyun oynartken hile kullanıyorsunuz. Virüs çıkar. Resimlere Göz atıyorsunuz, Virüs Çıkar. Bilgisayarda film İzlemek İstiyorsunuz, Pc Virüs Kapar.

Kapersky, AVG, Nod 32 hepsini kullandım bugüne kadar. Hepsinin hatalarını size tek tek sayayım.

NOD 32 - KARANTİNACI MANYAK

Nod32'nin karantina olayı meşurdur. Herşeyi karantinaya almayı çok sever. Hiç Silip temizleme zahmetinde bulunmaz bulunsa bile yine karantinaya alır. Hatta online oyunları karantinaya alması meşur virüs diye algılayıp. Algılama sorunu var bu programın tamamen güvenliği iyi yapmaya çalışıyorsa benim canım mp3'lerimi niye elliyon bre mubarek. O Yüzden bunu eledik.

KASPERSKY - BİLGİSAYAR KASICI

Kaspersky'nin güvenliği iyi hoşta ya arkada bir kasa CPU'nun anasını ağlatır. 2GB ram var birşey olmaz demeyin. 1GB harcıyor Kaspersky. O Yüzden bunuda eliyoruz.

AVG, AVİRA - TEMBEL PROĞRAM

AVG, Avira sıkıntılı bir proğram. öyle sıkıntılı ki yatmaktan başka birşey yapmaz kolay kolay. Anca internette neye bakıyon onları takip eder bilgisayar izleme gibi bir alışkanlığı yok. Algılıyorsa birşey AVG bilinki o aylardır sizde daha yeni görebilmiş :) geçtik gitti bunuda.

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials, Microsoft'un Windows kullanıcılarına sunduğu tamamen ücretsiz ve oldukça da küçük bir proğram. O Kadar kullanışlı ki, tarama sırasında kaç cpu harcasın onu bile belirleyebiliyorsunuz. Tam 2 yıldır kullanıyorum maşallah diyelim hiçbir sorun yok.

Çalışma mantığı çok basit server tabanlı bir işlem gerçekleştiriyor diğerleri gibi ancak bunun tek farkı, Microsoft kalitesi. o Yüzden tamamen önerebilirim proğramı.

Deneyin farkı yaşayın derim!
Saygılar.

Downloard: Microsoft Security Essentials - İndirme Adresi - Download

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
MSE iyidir hafiftir anladıkta. Sistemi iyi olan biri gidipte tek başına MSE ye güvenmez(en azından ben güvenmem).
Kaspersky Internet Security ve Pure iyidir.

kaderimse24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky iyi evet onuda tavsiye ediyorum ama çok kasıyo hocam. MSE zaten sistem kullanıcıları için değil normal aile bireyleri çocuklar ve normal internet kullanıcıları için. Sistem kullanıcısı'nın pc si zaten sağlamdır ona kaspersky öneririm ;) benim iki pc'im var biri sistem arşiv için kasper yüklü diğeri oynamalık MSE yüklü. Ben forumlara takılayım film izleyip müzik dinleyeyim öss sınavlarıma bakayım falan diyorsanız MSE iyidir.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Kardeşim Bilmiyorsn Konuşmayacaksın Eset'in Ayarlarını Yapınca Eset İstersen Siliyor İstersen Karantinaya Alıyor

Ben Sil İşaretledim Bulunca Siliyor Karantina Bomboş Bilde Konuş ;)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
MSE iyidir hafiftir anladıkta. Sistemi iyi olan biri gidipte tek başına MSE ye güvenmez(en azından ben güvenmem).
Kaspersky Internet Security ve Pure iyidir.

Sistemi iyi olan biri eğer biraz tecrübeliyse bana göre antivirüs kullanmaz, güzelim sistemini yavaşlatmaz, kendini korumasını bilir. Sistemim iyi değil, çok iyi ve senelerdir antivirüs ya da güvenlik yazılımı kullanmam, Windows 7 kurulduğu gibi defender'i de kapatırım. Sadece tarayıcıda Noscript yüklüdür, o da her daim yeterlidir. En ufak bir sorunum olmadı ama ne zaman kazara bir güvenlik yazılımı denesem (sıkıntıdan) sisteme virüs bulaşır, bir sıkıntı olur mutlaka. Hiçbir şey olmasa sistem dosyalarıyla oynandığı için stabilite bozulur ki, o da PC kullanma keyfi diye bir şey bırakmaz adamda. Kullanıcı ne yapıp yapmaması gerektiğini, kendisini nasıl koruyacağını bilmiyorsa, ona zaten hiçbir güvenlik yazılımı yeterli gelmeyecektir.

Yahu biraz mantıklı düşünün, sizce bu virüsler nerden geliyor? Bu virüsler olmasa, etraf benim gibilerle dolsa nasıl ekmek yiyecek bu adamlar? Hani eskiden çok cam kırılan yerlerin yakınında mutlaka camcılar olurmuş ya, o hesap. :)

Not: Bu söylediğim kurumsal amaçlı kullanılan ya da ağda onlarca PC'ye bağlı olan bilgisayarlar için değil, kişisel kullanım amaçlı olanlar için geçerlidir.

kaderimse24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim Bilmiyorsn Konuşmayacaksın Eset'in Ayarlarını Yapınca Eset İstersen Siliyor İstersen Karantinaya Alıyor

Ben Sil İşaretledim Bulunca Siliyor Karantina Bomboş Bilde Konuş ;)

sıkıntı karantine değilki.. sıkıntı virüs olmayanlarıda virüs diye algılaması.

İstersen Bak bu konuya: http://bc.vc/WCfGdN

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
norton önerebilirim buan ek olarak yeni versiyonlarında optimizasyon problemide kalktı

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Sistemi iyi olan biri eğer biraz tecrübeliyse bana göre antivirüs kullanmaz, güzelim sistemini yavaşlatmaz, kendini korumasını bilir. Sistemim iyi değil, çok iyi ve senelerdir antivirüs ya da güvenlik yazılımı kullanmam, Windows 7 kurulduğu gibi defender'i de kapatırım. Sadece tarayıcıda Noscript yüklüdür, o da her daim yeterlidir. En ufak bir sorunum olmadı ama ne zaman kazara bir güvenlik yazılımı denesem (sıkıntıdan) sisteme virüs bulaşır, bir sıkıntı olur mutlaka. Hiçbir şey olmasa sistem dosyalarıyla oynandığı için stabilite bozulur ki, o da PC kullanma keyfi diye bir şey bırakmaz adamda. Kullanıcı ne yapıp yapmaması gerektiğini, kendisini nasıl koruyacağını bilmiyorsa, ona zaten hiçbir güvenlik yazılımı yeterli gelmeyecektir.

Yahu biraz mantıklı düşünün, sizce bu virüsler nerden geliyor? Bu virüsler olmasa, etraf benim gibilerle dolsa nasıl ekmek yiyecek bu adamlar? Hani eskiden çok cam kırılan yerlerin yakınında mutlaka camcılar olurmuş ya, o hesap. :)

Not: Bu söylediğim kurumsal amaçlı kullanılan ya da ağda onlarca PC'ye bağlı olan bilgisayarlar için değil, kişisel kullanım amaçlı olanlar için geçerlidir.

Emin olun herkes sizler gibi temiz ve art niyetli olmasa kötü işler düşünmese dediğinize hak veririm ama bu düşünceniz bir internet efsanesidir. Milyarlarca doların döndüğü müthiş bir havuzdan, güvenlik havuzundan bahsediyoruz binlerce personeli olan şirketlerden, eğer böyle kirli işler olsaydı onca işten çıkarılma olayının ardından iddialar gündeme gelirdi virus yazdırdıklarına dair.

Doğu blok ülkelerinde o kadar dehşet programlama işleriyle uğraşan ve bunu kötü işler için yapan kişiler var, zevk ve para amaçlı. Birilerininde bunlara çare olması önlem alması gerekir. Ki kabul edelim kötüler hep bu güvenlik firmalarından önde gidiyorlar...

Elektirik kesilmelerinde onlarca cihaz zarar görüyor TEK'in bunda cihaz üreticileri ile ortaklaşa ya da gizliden iş çevirdiğini iddia edebilir miyiz? Yine evinizin camları açık ise artniyetli kişiler oradan içeri girip zise zarar verirler...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
yazdığın hikaye tarzı yazıyla gerçekle hiç bir alakası yok.tamamen göbekten sallamışsın.senin dediğim şeyler şuna benziyor ben windows kullanmam rengini beğendim.pardus kullanmam adını beğendim gibi.tamamen sana özgü seni bağlıyan ama gerçekle uzakdan yakından alakası olmayan şeyler.

kaderimse24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazdığın hikaye tarzı yazıyla gerçekle hiç bir alakası yok.tamamen göbekten sallamışsın.senin dediğim şeyler şuna benziyor ben windows kullanmam rengini beğendim.pardus kullanmam adını beğendim gibi.tamamen sana özgü seni bağlıyan ama gerçekle uzakdan yakından alakası olmayan şeyler.

hangisi gerçekle uzaktan yakından alakasız? Eset ? AVG ? Kasper? Araştır kardeşim google'dan elinin altında internet.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
hangisi gerçekle uzaktan yakından alakasız? Eset ? AVG ? Kasper? Araştır kardeşim google'dan elinin altında internet.

AVG yi kullanmadım bilmiyorum ama Eset ve Kaspersky kullandım. İkisi de çok iyi programlar. Kaspersky düşük bilgisayarı kasıyor doğru. Ama Esette ister siliyorum ister karantinaya alıyorum.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
internetten alışveriş bankacılık işlemleri yapan için antivirüs mutlaka gereklidir.bunun dışında genel ağılıklı bilindik sitelere giriyorsanız bir sorun çıkmaz.Ayda 1 yada bir anormallik varsa antispyware portable sürümü ile taratabilirsiniz

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Başlığa gel :D Değiştirecektim ama güzel böyle kalsın :D

Ben 2 haftadır antivirüssüz takılıyorum rahatım.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Çok uzun zamandır Kaspersky kullanan biri olarak bilgisayarı daha düşük seviye bir bilgisayar ile yenileyince kullanamaz olmuştum. Araştırmalarım ve öneriler ışığında Bitdefender kurmaya karar verdim. Gerçekten de koruma olarak üst seviye bir program ve bilgisayarın kasılması söz konusu değil. Özellikle Türk kullanıcılar için en kötü yanı pahalı olması (1 yıllık 80 tl) ve korsan kullanımının pek de mümkün olmaması.

andromedya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kaspersky aşırı kastırıyor pc yi doğru
eset virüs olmayanlarıda virüs gibi algılaması var oda doğru
avira pc izlemesi kötü olsada virüs pc ye bulaşmadan önleyebiliyor

microsoft essential virüs bulma konusunda sıkıntıları vardı en son bilmiyorum düzelttimi

kısacası bence avira veya eset kullanıp malwarabytes anti malwere le pc koruması süper olur

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bill donuna kadar soyar adami ya ;P akil var mantik var update ederken bile bilgisayari cin carpmisa ceviriyo :P *bide virus programini yukledinmi tam olur yani :P iki haftada bir format at cok daha rahat olur :P
kasperskynin yenileri biraz agirlasti ama vaktinde bicok programin kurtaramadigi virusleri kurtarmisti. :P o sebeple kaspersky arasira kaptmak kaydiyla daha akil isi bence :P
kasperskyi essiz yapan bicok virusu sistemdekileri oldurmeden temizliyo. digerleri cellat gibi tum programlari ya karantinaya kapatiyo bazilar yargisiz infaz yapiyo. ama kasspersky oyle degil.
gidiyo virusu 2000 kisilik bi ordunun arasindan bulup yakaliyo geri kalana dokunmuyo. eset ulkesindeki gibi malum vurusun etrafindakilerle beraber temizliyo bazilarini gormuyo :P gorsede gucu yetmiyo temizlemeye :D*

*

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ödev siteleri gezerken kardeşim virüs bulaştırıyordu.Normal sakıncasız bir resim sitesinden virüs bulaştırıyordum.Mecburen kırtasiyeden usb bellek getirip taktım virüs bulaşıyordu.E antivirüs olmasa bunların farkına nasıl varacaktık?Antivirüssüz nasıl kullanıyoruz bilgisayarı o kadar emin bir şekilde güvenli ben anlamıyorum.

Şehzade~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1
Ben kendim bilgisayarımın antivirüsü olduğu için kullanmama gerek yok:mrgreen:

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben eset nod32 5 antivürüs kulanıyorum yanında comodo freval kulanıyorum kale gibi bilgisayar tavsiye ederim...

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Malwarebytes - Anti Malware ve Eset - Smart Security 5 mükkemmel ikili.
Eset'i ayarlarsan direk siler.
Şuana kadar eset çok fazla virüs uyarısı yapmadı. Esetin mp3 sildiğine hiç şahit olmadım 2 yıldır kullanıyorum.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
hadi diyelim bütün dediklerini kabullendik.eğer Microsoft Security Essentials en iyisi olduğu aklından bile geçiriyorsan git intihar et.boşuna oksijen harcama.ben sana mse'nin korsan yazılımlarından hariç hiç bir şeyi bulamayan yazılımı yüzünden virüsten binlerce çökmüş pc getirecem.

:Dbir tek office cracklerini ve windows cracklerini siliyor.

gizemlilord

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Başlığa gel :D Değiştirecektim ama güzel böyle kalsın :D

Ben 2 haftadır antivirüssüz takılıyorum rahatım.

Tehlikeli hocam kesinlikle bir an önce antivirüs ama kaliteli bir antivirüs kuröanızı öneririm...Artık her yer virüs dolu güvendiğimiz sitelerde bile virüs çıkıyor zaman zaman helede nette dolanan bir pc ise antivirüssüz sağlıklı yaşayamaz yaşlı adamlar gibi öksürür pc...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Tehlikeli hocam kesinlikle bir an önce antivirüs ama kaliteli bir antivirüs kuröanızı öneririm...Artık her yer virüs dolu güvendiğimiz sitelerde bile virüs çıkıyor zaman zaman helede nette dolanan bir pc ise antivirüssüz sağlıklı yaşayamaz yaşlı adamlar gibi öksürür pc...

Bişey olmaz, format atacağım yine, belki hijack zemana filan kurarım onlar yeter.

gizemlilord

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bişey olmaz, format atacağım yine, belki hijack zemana filan kurarım onlar yeter.

Sen bilirsin şimdi güvenlik açığını öğrendim antivrüsün heç yok sana en bast bir keylogeri atsam bile yakalanmaz her şeyin elimde olur... :D

Ortalık tehlikeli ama yinede sen bilirsin...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Sen bilirsin şimdi güvenlik açığını öğrendim antivrüsün heç yok sana en bast bir keylogeri atsam bile yakalanmaz her şeyin elimde olur... :D

Ortalık tehlikeli ama yinede sen bilirsin...

Windowsta oyun ve bir kaç programla uğraşma haricinden takılacağımı zannetmiyorum. Kubuntu kuracağım mis gibi.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Geç bu işleri dostum antivirüsmüş de bilmem neymiş de.

Kısaca de ki arkadaşlar ben bi link kısalttım tıklayın da para kazanayım.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Geç bu işleri dostum antivirüsmüş de bilmem neymiş de.

Kısaca de ki arkadaşlar ben bi link kısalttım tıklayın da para kazanayım.

Dikkat etmemiştim, uyarı için sağol.

Link kısaltma servisi ve referans link kullanmak yerine direkt link verelim arkadaşlar.