bunlar orjinal mehter marşları değil. bugün mehter takımlarının okudukları marşların çoğunluğu cumhuriyet dönemindeki halkın ulusal ve milliyetçi duygularını tatmin için sonradan yazılmış marşlar.
ecdada bu kadar saygı varsa o zaman bu sonradan yazılma sözler yerine orjinallerini ortaya çıkarıp arşivlemek kültürel olarak da olması gerekeni sağlar. ben de geleneksel türk okçusuyum. o mehteranın ardında ses verdiği yeniçerinin kullandığı ok ve yaylarla, kıyafetlerle ok atıp sünneti ihya ediyorum. artık şekle değil biraz da içeriğe bakmak gerek. verdiğim bilgiden vatan, millet, peygambere nasıl geldiniz bilmiyorum ama ben de bu konuda sizinle tartışabilecek kadar bilgi sahibiyim zannediyorum.nota formu ve içerik mehteran üzerinedir.Halkın uusal duygularını tatmin nasıl olabilir anlayanadım bu izah gerektirir.Birde milliyetçi duyguları tatmin olayı varki akıllara ziyan.
Yedi düvele karşı Mustafa Kemalin önderliğinde kazanılan kurtuluş savaşımızın her anı övülmeye üzerine methiyeler yazmaya değerdir.
Bizim düşünmemiz gereken bu gün o geçmişi unutmak hatırlamamak işte bizi üzen bu olmalıdır.
Kurtuluş savaşı üzerine günlerce yazabiliriz.Müslüman Türk milletinin ve dünya müslümanlarının şahlanışıdır biiznillah.Ülkemizdeki türk kürt çerkez laz bilcümle boylarımızla dünya müslümanlarından fisebilillah sadece şehadet için koşanlar kendilerini bedir şehidleriyle meleklerle ve başlarında Efendimiz[sav]ile dünyanın en mübarek ordusunun yanında bulmuştur.
Mehteran osmanlının orduyu coşturan müziğidir insanı şevke vecde getirir.bunu duyduğumuzda saygı ile huşu ile dinlemeliyiz.
Gelelim konuyu açan kardeşimize siz gençler için gerçekten unutulmaması gereken bir saatlik bir çalışmayı paylaşıma sunmuştur.Bizde cemaatimizin en kalabalık sayfaları olarak gerek ana sayfalarımızda gerekse ehl-i sünnet yayın grubunun diğer sayfalarındaki onbinlere hitap edenlerdir yayınlayacağız.
Sahsım adına yaşım ilei olasına rağmen klasik müzikte ders verecek kapasitedeyim diğer türlerde dünü ve bugünü yakalayanlardanın ama mehteran denilince sadece başını edebe eğip dinleyenlerdenim
Bu vesileyle kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum
http://www.youtube.com/watch?v=aKyzYFkkvLg&feature=related
Kürşadlara selam olsun
gönüldaş b/d