Yardım Tüketici Hakem Heyetine Başvuru ( Ürün İadesi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GR7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GR7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Trendyol'dan anakart almıştım. Anakart işlemci soket kısmı arızalı çıktı. Ürün elime ulaşalı 1 gün olmamıştı iade talebi oluşturdum, reddedildi. 15 gün içerisinde iade etme hakkına sahiptim sözde. Trendyol ile iletişime geçtim, servis raporu gerektiğini söylediler. Paketi açılmış elektronik ürünlerde servis raporu olmadan iade olmayacağını dile getirdiler. Ben de paketi açmadan ürünün arızalı olduğunu nasıl anlayabilirim dedim, yapacak bir şey olmadığını raporun gerektiğini söylemeye devam ettiler. Ürünü servise göndersem de kullanıcı hatası diyecekler, iade raporu vermeyecekler. Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum, raporu beklemeye gerek var mı? Mağdur durumdayım sonuçta.

Reaksiyon puanı
27
Elinizdeki belgelerle birlikte Ticaret Bakanlığı'nın sitesindeki başvuru formunu doldurmanızı öneriyorum. Trendyol ile iletişime geçtiğinizde sizlere yaptıkları açıklamayı da bildirmeniz gerek. Ayrıca, servis raporu istemeleri çok normal çünkü bu istenmese bu çok fazla kötüye kullanabilecek duruma yol açabilir.
Şahsen ben ürünün servise gidip gelecek olan rapora göre Tüketici haklarına başvururdum.

GR7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar karar çıktı. Ürün iadesinin reddine karar verildi. Hatalı benmişim ürünü ben bozmuşum. Tüketicinin yanında durmuyor tüketici hakem heyeti. Mahkemeye gitmem gerekiyor. Bu sorunu yaşayan birçok kişiyle konuştum. Mahkeme de tüketicinin yanında durmuyor. Elimde kanıtlar olmasına rağmen. Garaj online üzerinden bilgisayar parçası almayın. Aldırtmayın da.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,591
Arkadaşlar karar çıktı. Ürün iadesinin reddine karar verildi. Hatalı benmişim ürünü ben bozmuşum. Tüketicinin yanında durmuyor tüketici hakem heyeti. Mahkemeye gitmem gerekiyor. Bu sorunu yaşayan birçok kişiyle konuştum. Mahkeme de tüketicinin yanında durmuyor. Elimde kanıtlar olmasına rağmen. Garaj online üzerinden bilgisayar parçası almayın. Aldırtmayın da.
Garaj online dükkan ismi mi? Aklımda kalır umarım.

Geçmiş olsun bu arada :(
Anakartın marka model neydi?

• Beğen
Reactions: GR7

GR7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Garaj online dükkan ismi mi? Aklımda kalır umarım.

Geçmiş olsun bu arada :(
Anakartın marka model neydi?
Teşekkür ederim. :) Garaj online mağazası internet üzerinden satış yapıyor. Bundan 5-6 ay önce mecburen almıştım. Biostar H81mhv3 marka ve modeli.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Ürünü servise göndersem de kullanıcı hatası diyecekler, iade raporu vermeyecekler.
Ürünü yetkili servise göndermeniz gerekiyordu. Nasıl bir sonuç çıkacağını göndermeden bilemezsiniz. Bu gibi durumlarda iade politikalarına bakarak hareket etmek lazım. Ürün belgelerinde yer alan yetkili servise ulaşmaya çalışmanı önerebilirim. Geçmiş olsun.

GR7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ürünü yetkili servise göndermeniz gerekiyordu. Nasıl bir sonuç çıkacağını göndermeden bilemezsiniz. Bu gibi durumlarda iade politikalarına bakarak hareket etmek lazım. Ürün belgelerinde yer alan yetkili servise ulaşmaya çalışmanı önerebilirim. Geçmiş olsun.
Yetkili kişilerle konuşup öyle başvurmuştum. Kullanıcı hatası diyecekti yetkili servis. Teşekkür ederim olan oldu. :)