TTNet Tehlikenin Farkında mısınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lg3040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lg3040

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye’nin önde gelen internet servis sağlayıcısı TTNet abonelerine ek hizmet olarak sunduğu TTNet WiFi hizmetindeki Açık nedeni ile TTNET WiFi sayesinde hiçbir kota derdi olmadan ücretsiz internetin keyfine varabilirsiniz. Nasıl mı? Çok basit
Türkiye’de binlerce noktada hizmet veren TTNet WiFi hizmetinden yararlanmak için kullanıcı adı şifrenizi girmeniz yeterli. Ya da herhangi bir kullanıcı adı şifre de girebilirsiniz. Size gerekli olan sadece farklı bir kullanıcının giriş bilgileri. Açık burada devreye giriyor herhangi bir kullanıcıya ait bilgilerle WiFi’ye giriş yapabilir sınırsız ve ücretsiz internetin keyfini sürebilirsiniz. Giriş bilgileri size ait olmadığı için illegal sitelerde istediğinizi yapabilirsiniz. Peki size gerekli olan farklı kullanıcı adı ve şifreye nasıl ulaşabilirsiniz. Buda çok basit. Bir yakınımın evine gelen Tivibu kurulum servis personeli farklı kullanıcı adı şifreleri belli bir ücret karşılığın da bize önerdi ve bu giriş şifreleri ile WiFi noktalarında kullanabileceğimizi söyledi. Neden böyle bir öneride bulunduğunu sorduğumuzda maaşlarının geç yatırıldığını ödemelerde sıkıntı yaşandığını bu sayede ek gelir elde etmek istediğini söyledi. Servis Personeli ile yaptığımız sohbet esnasında TTNet’e ait tüm kullanıcıların Hizmet numarası kullanıcı adı ve şifrelerine erişebildiğini söylediler.
Bu kadar kolaymıdır bu işler kişilerin kimlik bilgilerine varana kadar her tür bilgi dışarıya sızabiliyor. Kotalar yükseliyor ve fatura olarak geri tahsil ediliyor. İnsanlar kullanmadıkları hizmetin faturasını ödemek zorunda kalıyor. Bu nasıl bir adalettir. Tüm bunlar yapılırken TTNet nasıl böyle bir açık veriyor. Farkında olabilirler mi? Bilemiyorum.

Burock98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu bnde farkeettim gerçekten büyük açık en azından kullanıcı T.C. Kimlik No sunu istemesi lazım

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
kişilerin kimlik bilgilerine varana kadar her tür bilgi dışarıya sızabiliyor.

Buna bizzat ben şahidim. Ev telefonu babamın üzerine olduğu için internet aboneliği de babamın üzerine yapıldı doğal olarak.
Orada abonelik esnasında babamın bu işlerden pek anlamamasından dolayı bir sorun olduğunda bana ulaşabilmeleri için cep telefonu numarasını babamınki yerine benimkini verdim.

Olan ondan sonra oldu her gün en az 2 tane "reklam" ya da "dolandırıcı" telefonu geliyor.
Tümü babamın adıyla arıyorlar.

Oysa hat benim üzerime ve TTNET aboneliği dışında hiç bir yere numaramı babamın adıyla vermiş değilim.

Bu da gösteriyor ki TTNET bizim bilgilerimizin hiç birini korumuyor hatta REKLAMCILARA SATIYOR!

Bizim şehirde bakkal açılsa bana reklam mesajı gelir oldu tabi tahmin edersiniz yine babamın adına gelen mesajlar!

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ne yazık ki TTNet servis sağlayıcı ortaklarına müşteri bilgi sistemini açıyormuş . TTNET müşteri hizmetleri ile yaptığım bir konuşamada söylemişlerdi.
Birde arayanlar Türk telekomdan arıyoruz diyorlar , birkaç soru sorduğumuzda Türk telekomdan olmadıklarınızı anlıyorsunuz.Hele ki taahüdünüz var ve bitmek üzere ise tüm servis sağlıyıcıları sizi tek tek arıyorlar , ( bir kaç kere ayrı kişiler olarak )
Bu konuda söylenecek o kadar çok söz varki ... konuş konuş bitmez.. :)

bilisimwap

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Kişisel verilerin ve iletişimin gizliliğini ihlal ettiği, temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı davrandığı gerekçesiyle tepki çeken ve AB sınırlarında yasadışı hale gelen Phorm, Türkiye'de TTNET ile faaliyetlerine Devam Ediyor

lg3040

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTNET denen kurum kendi bünyesinde değilde taşeronlarla yayılmış sağlıksız bir kurum malesef. kurumsal kendi çalışanları yetersiz ve faaliyetlerini servis sağlayıcı taşeron ortakları ile yapmakta. ve veri tabanlarını özel ortakları ile kontrolsüzce paylaştığına şahit oluyoruz, farklı yerleren gelen kampanya çağrıları ile... müşteri database i özellikle böyle tüm türkiyeyi kapsayan bilgiler ulu orta elden ele gezmekte. bu konu ciddi bir sorun ve ulusal istihbaratı ilgilendiren bir konu. acilen devlet kurumları olaya el koymalı ve denetlemeli

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Hızınız 1Mbite düştüğünde arayın TTneti yapın basın yaygarayı. Hızınız o ay için normale dönecektir.

lg3040

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTNET WİFİ İle Bedava İnternet Kulanım Eğitimi :)

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://f1209.hizliresim.com/11/b/cv6jf.jpg[/URL][/IMG]

1. Adım, Bulunduğunuz en yakın noktada olan ttnet wifi noktasına kablosuz bağlantı araçınızla baglandıktan sonra internet tarayıcınızı acıp bir adres girin ve ttnet wifi giriş ekranına yönlenin.Gelen ekrana ''TTNET DSL ABONESİYİM'' tuşuna tıklayınız.

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://f1209.hizliresim.com/11/b/cv6jw.jpg[/URL][/IMG]
2. Adım gelen ekrana TİVİBU arıza bıraktıgımızda evimize maaşı ödenmeyen TTNET Taşeron firma personeline bir sıgara ısmarlayıp edindimiz başkalarına ait kulanıcı adı ve şifreleri kulanıcaz. İlk olarak sisteme kulanıcı adı ve şifre ile baglancagımızı bildirmek için, giriş tuşunun hemen yanında bulunan ''TTNET ADSL BİLGİLERİMLE GİRİŞ YAPMAK İSTİYORUM'' tuşuna tıklayalım. Ve gelen ekrana edindiğimiz bize ait olmyan kulanıcı adını ve şifreyi girelim.Giriş butonun üstündeki ''internet kulanım sözleşmesi'' kutusuna tıklayarak onaylıyalım. Ve giriş tuşuna basalım.

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://f1209.hizliresim.com/11/b/cv6kf.jpg[/URL][/IMG]

Evet TTNET WİFİ başarılı bir şekilde giriş yapmış bulunmaktayız. Karşımıza gelen sayfadan giriş yaptıgımız kulanıcının bazı bilgileri bulunmakta. ( Kalan dakika,Ad soyad,Ekstra Satın alınabilecek parasını bizim ödemeyeceğimiz servisler, Aynı anda aktiv olabilecek kulanıcı sayısı ve Baglı olduğumuz TTNET WİFİ noktası ismi) Evet şuanda başka kişilerin bilgilerini kulanarak bedava kotasız,sınırsız,yasa dışı işler yapabileceğiniz internet hattına bağlı bulunmaktasanız. İyi kulanımlar. Teşekkürler TTNET.

bilisimwap

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
İlgili Birime Mail Kanalı ile Bildirim yapılmasına rağmen hiçbir iyileştirmeye gidilmiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çok büyük açık gerçekten. TTNET abonesine değer vermiyor ama parasını catır catır alıyor

bilisimwap

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bir Örnekte Aşağıda çatır çatır müşteri bilgileri datası satılıyor bunların içinde müşterinin adsl hizmet numarası kullanıcı adı şifresi hepsi mevcut istediğin amaçla kullan

TUM TURKIYE DATASI 05536****** ö*** m****
20 MILYON TURKIYE SABIT
2.5 MILYON ADSL
15 MİLYON VODAFON MASKELİ ısım arama yapılıyor
2 MILYON ISIM SOY ISIMLI CEP DATASI
200 BIN ADET BITKISEL URUN ALMIS INBOUND DATASI
3 MİLYON SMS DATASI
SAĞLIK DATASI
BU DATALARIN TAMAMI COK UYGUN FIYATA VERECEĞİM..
***s@gmail.com
5536****** 0553*******

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yakında manavda ttnet abone bilgilerini satıcaklar. Limon satarcasına... Nerde bilgi güvenliği

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kaç kişiye sattın bu dataları mail adresini yazarsan geri dönüş yaparım