TTNET Ping ve Ms Sorunu

claven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bas bas bağırıyoruz sorun altyapıda, portlarda. 400 m ilerimizdeki adam 30 pingle oyun oynuyor. Biz burada eziyetın alasını çekiyoruz. Müşteri hizmetleride ayrı bir fiyasko.. Hergün arıza kaydınız alınmıştır, hızınız iyi seviyededir, bir problem gözükmüyor vs vs. Problem olmasa sizi arar mıyız ? :D Her ay 72 tl alırken iyi, hizmete gelince fiyasko. Neyse anlaşılan bu sorunun çözüleceği yok. Boş yapmakdan başka yaptıkları yok.

- Türkiyede 70 milyon insan var. 30 milyonu "ttnet" kullanıyor olsa ve bu kişilerden her ay ortalama 40 tl para alındığını varsayarsak verilen hizmet bunu haketmiyor. Boşuna dememişler " en pahalı ve yavaş net ttnet" :(

--- Mesaj Güncellendi ---

Artık arıza kaydı değil somut adımlar istiyoruz TTNETDestek

claven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her geçen gün dahada felaket.

imampower11

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bendede var yakında 0.5 mbit gorebılırsınız :) 1 hafta once 8mbitten benımkıde dususe gectı suan 0.5mbit gordum en kısa surede ıptal ettrcem

claven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@TTNETDestek

Neden gece 01-00-07.00 8 Mb/s ve 30 ping gören internetim öğleden sonra 3 Mb/s yi zor görüyor?? Bu değerler neden oynamakta? Belirli bir standartı yok mu kardeşim bunun? Gece farklı gündüz farklı. Sayenizde internete 01.00-05-00 arası girer oldum. İş, güç var. Akşam saatlerinde standart değerimi geri istiyorum. Mahalla sahasına mesafem 20 metre! Modem değerlerim 8192/799 verilen internet 3 Mb/s.

"En kısa sürede size ulaşıp iletişime geçeçeğiz"

Bu soruna bir çözüm bulmalısınız. Kaç gündür uğraşıyoruz bir somut adım atın ya. Portumu değişin birşeyler yapın düzeltin. Hala ulaşacaksınız. Bu nasıl hizmettir.

++ Hattınız 8 Mb/s desteklemiyor & Arıza kaydı gibi saçma çözümler üretecekseniz her türlü küfüre şimdiden hazırlıklı olun. 30 gündür aynı şeyleri duymakdan bıktım!!!

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olacağız. Teşekkürler.

alp_45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benimde 8mbite internetim var ama sözdeee 2mbite hızım var indirmelerde iyice canımı sıkmaya başladı net limitsiz pakedim hızım nasıl düşer
saçmalık bakıyorumda tek bn değilim gerçekten ve ben ttnet bayisine gittimde verilen cevap:dua et internetin var kimi yerde internet yok dedi adamın bana verdiği cevaba bakarmısınız ya :D valla şaka gibi kimsenin ilgilendiği fln yok hizmet:0

musa.075

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de 8 Mbps'e kadar hızım var ve arıza kaydı bırakmadan önceki hızım şu idi:
1819229300.png

Arıza kaydı bıraktıktan sonraki hızım:
1933120525.png

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Benim de 8 Mbps'e kadar hızım var ve arıza kaydı bırakmadan önceki hızım şu idi:
1819229300.png

Arıza kaydı bıraktıktan sonraki hızım:
1933120525.png
senin ping sorunun yok hız sorunun varmış,
şanslısın sorunu çözebilmişler
bizim ping değerlerimiz hala 80-100 arasında, çözüm bulamıyorlar altyapıları yetersizmiş. yetersizse git değiştir kardeşim, sanki altyapıyı ben değiştirecem.
Aslında bizimde "altyapımız yetersiz bu ay faturayı ödeyemiyoruz" deme hakkımız olacak.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Okulda 100mbit net var ama pingi 16-17
İzmir'de ki evde 20mbit net var. Ping max 4 oluyo.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende smile kullanıyorum hız 8megabitken ping 6 geliyor ama hızı 3 e düşürdükleri an ping 24 e çıkıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence ttnet i kapatsınlar ve özel kuruluşlar adam gibi hizmet sağlasın

msty19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bölgesel olarak Wi-Fi teknolojisi ile hizmet veren bir İSP şirketimiz mevcut. Bir çok noktada şirketimiz için ME satın aldık. Hepsinin bağlantısı çok büyük sıkıntılarla yapıldı. Şimdi ise 100 Mbps simetrik hızımızda 10 ms ping süresi mevcut ama hızımız da anlık olarak düşmeler ve azalmalar mevcut. Bu durumu müşterilerimize izah edemez hale geldik. Sorun alt yapı olduğu aşikar. Ben bir ev kiralasam eve yapacağım yatarım evden çıkıncaya kadar olacak olan bir yatırımdır. Evi yıkıp baştan yapmam bu da aynı mantık. Bizim gibi Bölgesel alternatif işletmeciler için ve son kullanıcılar için bu ülkede bir kader var o da kopmalar yavaşlamalar; sahada aynı standartları sağlamak için önce disiplinli çalışmak gerek. Fiber omurga bu ülkede TT Devletin olduğu dönemde yapıldı ve disiplinden yoksundu şu anda hala omurgada daha disiplinsiz bir biçimde çalışan TT ile rüzgara karşı kürek çekiyoruz.

Bir arkadaşımızın özel kuruluşlarına istinaden cevap atma gereği duydum. Teşekkürler.....

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bende sorun yok, bakın test yaptım gece. Internet hızı sürekli doruk seviyede.

3e9y5ymu.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar arkadaşimin internet özellikleri ; 8mbps
İndirme Hızı ; 6.71
Yükleme Hızı ; 0.63
MS : 9
benim internet özellikleri ; 8mbps
İndirme Hızı ; 6.95
Yükleme Hızı ; 0.67
MS : 30

arkadaş 73tl ödüyor ben 70 tl ödüyorum

mustarazzi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3767674359.png

ya aradım dedimki bakın ping havalarda uçuyor arakadaş şu ping işini halledin
dedikleri şu hızınız ii bizden bi sorun yok
oraya internetin i sini bile bilmeyen insanları koyup insanları sinir edip devletimizde sağ olsun hakkımızı arattırmayıp bizi bu şekilde parmaklarında oynatıyorlar
ttnet muşteri hizmetlerine sanki papagan almış aynı şeyleri tekrarlıyorlar evimdeki bilgisayar diyecem 4 binlik bilgisayar bütün herşeyi canavar gibi açıyor
ya evde bilgisayar başında sayfa açtı açacak diye bekliyoruz kendimi sanki 1998 yılında 52 k ile bağlanmış gibi hissediyorum daha söylencek söz yok
aslınla bizim yerimize devletin bu konuya el atması gerekir çünkü adamlar tek elden iş yapıyorlar arkadaşlar ben daha konuşmak istemiyorum
sinirlerim tavan yaptı

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bendede var ping 30-48 ms aralığında ultranet 16 mbps geçtikten sonra yükseldi ping önceden netlimitsiz 8mbps idi.

BayLimon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen konuyu hortlatmış olacam arkadaşlar ancak şunu paylaşmak istiyorum sizinle.

ttneti arayıp da hızım düşük pingim yüksek demeyin. bilgisayardan kontrol ettiklerini ve değerlerin normal olduğunu, pingin de bağlantıyla hiçbir alakası olmadığını söyleyip duruyolar başka bir şey yaptıkları yok.
ttnetin sağlamış olduğu fiber internet tamamen hikaye sebebi de şu, ttnet çoğu yere fiber kablolarını döşedi yalan değil ama hiçbir binanın içine fiber kablo çekmedi. yani binalara normal bildiğiniz telefon kablosu diye tabir edebileceğimiz kablolarla bağlantı sağlanıyo. asıl kayıbı da burda yaşıyosunuz zaten. fiber internette mesafe vs vs en fazla birkaç milisaniye etki edecektir. ttnet bu gibi sorunları ancak evlerin içine kadar fiber kablo çekerek çözebilir ki böyle bir altyapıya da sahip olduğunu düşünmemeye başladım.
internetten şikayeti olan arkadaşlara şu anda tavsiyem başka servis sağlayıcılara yönelin. ttnet müşteri hizmetleriyle uğraşıp ömrünüzü boşuna kısaltmayın. :)

confickerx64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
@TTNETDestek
şimdi paket 16 mega bit filan normal nette gezerken sorun yok ancak fps oyunda özellikle cs go da 150 ping den aşağı inmiyor wifi kapalı oyuna girdim yine aynı internetteki bir sürü çözüm yolunu denedim ama olmadı yardımcı olursanız sevinirim yeter artık yani
5182902680.png