Ttnet Mayıs (Hızlar Düşürülmüş) Tvibu Uyanıklığı!

eyvaan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar olay tvibu tv hizmetini 8mb le gülünç bir hızla sorunlu altyapıda tv verdikleri için bu çok uyanık kuruluş yurtdışında en az 20mb verirler bu hizmeti son 2-3 aydır şikayetler dev gibi artmış tvibu kullananlardan cihazlarını parçalayan olmuş tvibu alıp aynı yada aynı santrali kullanan kişiler yaşadı hızları 9 mb kadar arttırlılmış sadece net kullanan genelde dar gelirli halk kesim etkilenmiştir tvibu yaygın kullanan yerlerde bant genişliği arttırılmış olmayan,almayan yerlerde düşürülmüş 5 4 3 2 1 mb gibi ülke genelinde trafik rahatlasın tvibucular güzel kesintisiz tv izlesin diye yapılan çifte standarttır zaten şikayet bolumunede bakarsanız olayın çok ciddi boyutlarda olduğunu anlarsınız çoğu kullanıcı etkilenmiştir.

MAYISIN BAŞINDAN BERİ MUTLAKA MODEM araYÜZÜNDEN ALDIĞINIZ HİZMETE BAKIN SESİNİZİ YÜKSELTİN!

ve ÇIKARILAN HIZLAR GECE 1:00 1:40 CİVARINDA YİNE İNDİRİLİYO..DALGA GEÇER GİBİ ÇÜNKÜ TTNET AYARINI VERMİŞ YAZILIMIYLA ARKDAŞLAR ZATEN TTNET TEKNİK KADRONUN BİLE HABERİ YOK ZAVALILAR HIZ YÜKSELTMEKTEN HAL OLMUŞLARDIR.

anlamayan olduysa diğer yorumum

tvibu alanlar yada tvibu alanlarla aynı santralde bulunan kişilerin netleri 9mb kadar arttırlımıştır almayan ve alamayan halk kesimin net bant genişlikleri 5 4 3 2 1 mb sabitlenmişitir santraller bolge bolge ayırılıp limit konulmuştur arttırsanızda yazılım gece 1 civarı yine düşürüyo halkımızın bilgi seviyesi düşük olduğu içinde bu konularda hakkını arıyamıyo bu çifte standarttan bi an önce vazgeçin en azından farkına varan kesim tarfından gözden düştünüz mayıs başından beri.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Tvibu'm yok. Hızım düşürülmedi. Hatta hızlandı. İlk defa hız testinde 8 mb gördüm.

1303598603.png

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Daha geçen gün 1 MBit hızım artmış diye konu açılmıştı, Tivibu alan arkadaşlar olmasın eğer kopyaladığın yer doğru diyorsa.

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaş bir konuda çok haklı. Gerçektende hızlar düşürülüyor. TTnet Destek eğer bu mesajımı görürse zaten hatırlayacaktır. Kim bilir kaç defa hızım sabitlendi ve tekrar ben aradım 8' e aldım. Ertesi gün yine sabitlendi. Sanırsam bu 4.kez oluyor .şimdi hızım yine sürünüyor ve öğlen internete girmek mümkün değil. Kopmalar fazlasıyla var. Yani artık ben aramaktan utanıyorum TtnetDestek arkadaşı.:huh:

Kendisi de bu konuyu okursa, maruzatım tekrar beni arasın da şu hızımı bir düzeltsin. Kendimde Tivibu kullanıcısyım, hız rezil. Halbuki bu tarifemden ve hızımdan çok memnundum.1 seneye yakındır kullanıyorum, taki şu son zamanlarda yapılanlara kadar :(

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
tivibu kullanıyorum. benim bulunduğum bölgede de yoğunca kullanıldığını tahmin ediyorum. hızım aynı.

trem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
8mbitti 4e düşürmüşler benimkini

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
demeyin öyle,ne hız düşmesi...
petrolü biten arabları finanse ediyoruz,nerde kaldı yardım severliğiniz:p

ekleme;
merak edip modem arayüzüne baktım benide sabitlemişler;
Hat Hızı - Gönderme (Kbps):797 Hat Hızı - Alma (Kbps):5991
8mbit paketim böyle olmuş:p
şimdi m.hizmetlerini arasam telefon faturasına boşuna ekleme olacak.
"bizde sınırlama yazılımı yok,biz yapmadık,modemi resetleyin,baştan kurun,
aaaa sorun lünüx'ünüz kaynaklı...vs" diyecekleri için aramıyorum....

gecenlerde forumda bulgaristanda yasayan arkadaş baglantı hızını ve ücretini paylaşmıştı,
ona bakarak yorumum;paramızla reziliz!!!

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Son haftalarda gerçekten birşeyler dönüyor. Adamlar hız ile uğraşıp duruyorlar. Bu yüzden ttnet i bırakacaktım bi baktım hıza düzeltmişter. Iki gün sonra yine farklı bi hız... Ne yapacağımı şaşırdım. Iyi bir alternatif için ise biraz beklemem lazım. Onun için ttnet in bu yaptıklarına şimdilik katlanıyorum.

fatih2012

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir sabah baktımki internet yok. Hemen müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bıraktım. öğleden sonra internetim düzelmişti fakat bir gariplik sezmiştim internet hızında. Baktımki hızımı 8 den 4 e indirmişler. hemen müşteri hizmetlerini arayıp bir arıza kaydı daha bıraktım. geri döndüklerinde hızımı neden düşürdüklerini sordum. hattımın desteklemediğini söylediler inanmadım tabiki. adamları epey bir sıkıştırdım ve TVBU itirafında bulundular. ben download yapınca başkaları tvbu izleyemiyomuş. derhal 8 e çıkarın dedim, ne dedilerse dinlemedim zorla çıkarttırdım o gün bu gündür gül gibi 8 mbit kullanıyorum. yani frekans desteklemiyo falan biçok yerde hikaye.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
oh be , bu sorun tek bende oluyor sanıyordum 2gündür telefonda ttnet le konuşmaktan bi hal olmuştum , demekki herkesin başında varmış bu dert . Hızımı sürekli düşürüyorlar tel açıp yükseltiyorum , bıktım iyice .

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
arifiyenin gözünü seveyim kimsede tivibu yok heralde düşürmüyorlar, ama çok yanlış bi uygulama veremiyorsan hizmeti yapma

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
oh be , bu sorun tek bende oluyor sanıyordum 2gündür telefonda ttnet le konuşmaktan bi hal olmuştum , demekki herkesin başında varmış bu dert . Hızımı sürekli düşürüyorlar tel açıp yükseltiyorum , bıktım iyice .

Ben artık aramaya çekiniyorum ciddi ciddi. Elemanlar ne yapsın ki, Ttnet böyle oldukça :(

fatih2012

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim sakın pes etme hakkını yedirme bunlara, okadar para ödüyoruz.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
59 tl ödüyorum , 10mbit net alıyordum , 4 mbite düşürdüler 2gün önce :) şimdi 8mbit yaptım yine , ama sürekli kafalarına göre düşürüp duruyorlar , ilginç bi durum

msa52

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende bu aralar neredeyse yarı yarıya düşüş yaşadım internet hızımda demekki sorun bende değilmiş. Yine yaptın yapacağını ttnet

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Türkiye'de IPTv mi?? VOIP mi? Güldürmeyin beni. Adam akıllı fiber hat döşemeden internet üzerinden ne HD'si kaldı ki TV'si...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ara sıra benim hattımı da düşüyorlar ama modem ara yüzüne günde 2-3 defa açtığım ve hız kontrolü yaptığım için çok geçmeden anlıyorum. Ardından müşteri hizmetlerini arayıp 22 yılın patlamasını yaşıyorum. Sabah uyandığımda hızım 16 Mbit e çıkarılmış oluyor. Aslında iyi oluyor stres atmak için bire bir.

kafadar41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de 1Mbit den 4Mbit e yeni çıkarmıştım.bir haftaya yakın bir süredir hızı 3Mbite sabitlemişler.bakalım yine ttnetle mücadeleye başlıyacaz galiba.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Valla bende yine aksine hız artması var eskiden hız 752/8413 tü 1 haftadır 1022/9413 :D
Sizin gibi TTNete sövüp saymadığım için bana kıyak geçiyor olabilirlermi, IDM ile sabit 1.05mb saniye çekiyorum torrentde de 950kb saniye :D
Bu arada tarifem 8Limitsiz (109 lira olandan)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Valla bende yine aksine hız artması var eskiden hız 752/8413 tü 1 haftadır 1022/9413 :D
Sizin gibi TTNete sövüp saymadığım için bana kıyak geçiyor olabilirlermi, IDM ile sabit 1.05mb saniye çekiyorum torrentde de 950kb saniye :D
Bu arada tarifem 8Limitsiz (109 lira olandan)
O kadar parayı ben versem beni de memnun etmek isterler :D TVibu hediye etmiş olmaları lazım sana bir de o fiyata ? :D

zabrisarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tivibu denilen şeye para verip almak mantıksızlık. televizyona para verecekse bir insan digiturk ya da dsmart alabilir Allah aşkına ttnetin verdiği tv hizmetine ve bu "hizmet" internet üzerinden sağlanıyorsa bu alınır mı ya? cahillik kötü bir şey. 24 ay taahhüd de kitlemişlerdir onlara. hiç acımıyorum. ohhh ödeyin bakayım faturaları ohh ohh. kendi düşen ağlamaz.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Verdilerde kullanmıyorum, gereksiz bence :D
Senin sözleşmen 8 mbit sınırsız limitsiz ultra mega olduğu için hızına dokunamıyorlar. Diğer arkadaşların 8mbit'e kadar sözleşmeleri var. Eğer sözleşmede teknik yetersizlik deniyorsa ve arkadaşlar siz 8 mbit internet sağlandığını ispatlar ve bunu doğrudan ttnet ile çözmek yerine tüketici hakları hakem heyetine 5 TL civarındaki bir pul ücreti ile sorunun tüm kullanıcılar için kalıcı olarak çözülmesini sağlayabilirsiniz. Teknik yetersizlik başka abonelere (TVibu) avantaj sağlamakla oluşuyorsa burada bir hukuksuzluk vardır. Ama kablolar eskidir bağlı olduğunuz santral ile olan bağlantı sorunludur o zaman bu hız düşüklüğü sorununu kabul etmek zorundasınız ama çoğu arkadaşın durumu bu değil. Doğrudan müşteri hizmetlerine aramak yerine artık daha hukuksal yollara başvurun.
Ben TTNet abonesi değilim çok şükür burada kızdığım nokta bilinçli bilinçsiz kullanıcılara hız arttırdık diye reklam yapmasını bilmeleri ancak dediklerini sağlayamamaları. Ben 8 mbite kadar olan bütün abonelikleri hala 1mbit internet = 1mbit sınırsız ücreti + yalın adsl ücreti ile eskisinden daha pahalı olduğunu düşünüyorum. Kampanyalar ile daha ucuza internet var savunması yapılabilir ancak bu kampanyaları sadece şirkete bağlama politikası olarak görüyorum. Taahütnameli abonelikler kısa vadede size karlı ancak mevcut olan diğer abonelere ciddi zarardan başka bir şey değil.

Blade44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 mbs limitsiz kullanıyorum. Hızım ilk başlarda 8 di. Daha sonra 7 oldu, sonra baktım 5 olmuş. Şimdi baktığımda ise 6 mbs. Ne oluyor diye sormazlar mı adama ?