TTnet fiber internet kampanyası

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] hocam 2 yıldan fazladır ttnet abonesiyim hızımın düştüğünü hiç görmedim ta ki 3 gün öncesine kadar.Kota olmuş 150 gb hızı 2 mbite çekmişler önümüzdeki ay içinde yavaş yavaş tüm abonelere yansıyacağını düşünüyorum bende.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Ha desen ki Ttnete madem fiber benim hızımı 50 ya da 100 mb/s ye çıkarın desen yapamazlar.

Dostum sen istediğin hızı alsanda Ttnet in yaptığı ayıp elinde olamayan şeyi vermış gibi lanse ediyor. Sorun orda. :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ha desen ki Ttnete madem fiber benim hızımı 50 ya da 100 mb/s ye çıkarın desen yapamazlar.

Dostum sen istediğin hızı alsanda Ttnet in yaptığı ayıp elinde olamayan şeyi vermış gibi lanse ediyor. Sorun orda. :)

Evet. Ancak adamların elinde koz da var çünkü 20mbit'e kadar deyip aralık kapı bırakmışlar.

dazlakkafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@byharby
ttnet in fiber kampanyasına ben de başvurdum fakat anlamadığım olay interneti nasıl verdikleri. klasik telefon kablosu olan bakır kablodan mı veriyorlar? yani elimizdeki eski ADSL2+ modemi kullanabiliyor muyuz? bu soruları 5 gündür ttnet müşteri hizmetlerine soruyorum ama hiç biri net birşey söylemiyor. bağladıklarını iddia etmelerine rağmen hala internetim yok. sorun modem mi yoksa hatta mı merak ediyorum.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
@byharby
ttnet in fiber kampanyasına ben de başvurdum fakat anlamadığım olay interneti nasıl verdikleri. klasik telefon kablosu olan bakır kablodan mı veriyorlar? yani elimizdeki eski ADSL2+ modemi kullanabiliyor muyuz? bu soruları 5 gündür ttnet müşteri hizmetlerine soruyorum ama hiç biri net birşey söylemiyor. bağladıklarını iddia etmelerine rağmen hala internetim yok. sorun modem mi yoksa hatta mı merak ediyorum.

Dostum olay şu. 8 mbit'e kadar olan sınırsız tarifemde hat uygun diye 10 mbit'e sınırladıklarını kendileri söylemişlerdi. Aynen doğru. Ne zaman ki bana ses kaydı fibere geçirdiklerini söyledi o günlerde hızım daha önce burada paylaştığım gibi 13,5 mbit civarına yükseldi ( 20mbit'e kadar tarifede) şimdilerde ise yine 10 - 10,5 mbit civarında. Yani eskisi gibi. Sorularının cevaplarına gelince; aynı modemi kullanıyorum , herhangi bir teknik eleman kapıma gelmedi , fiber falan çektiklerini görmedim. Duvardan kırmızı , yeşil iki adet kablo ile modeme adsl alıyorum.Yani yeni birşey yok. Ancak apartmanda metronet var. Benim bildiğim o ttnetin kutularından alıcıya kadar fiber döşeyerek geliyormuş. Yani ortada bir protokol falan varsa belki benim adsl hizmetimi onların altyapısıyla da veriyor olabilirler. Hiçbir bilgim yok.