TTnet Faturası hakında

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Arkadaşlar ben yaklaşık 15-20 gün önce eve internet bağlatım. ve bana ilk ay 15tl gelecek dendi.Oysa vergiler dahil 87 tl fatura geldi.

AYLIK ADSL ÜCRETI : 21.80 TL
AYLIK ADSL Kıst ÜCRETI :11.63 TL
KULLANIM ÜCRETI MART-2009 :15.20TL
BAGLANTI ÜCRETI :21.80TL

şimdi bir kaç sorum olacak
1:"kulanım ücretiyle" "aylık adsl ücreti arasındaki" fark nedir.?

2: kotayı aşan kulanım miktarı 2.022 mb olarak görünüyor. oysa benim mart ayı download miktarı 3.69gb olark görünüyor. hadi yelim açtım 2.022 için ne kadar daha ödeme yapmam gerekiyor?

3:kota kulanım hakı nasıl işlemekte? diyelim ben ayın 17'sinde baş vurdum 4gb hakımı diyer ayın 17 sine kadarmı kulanacamm yoksa her kes için 1 ile 30 arasımı?.

4:kıst üçreti neyin nesi?

5:gerilen web sitesine göre download mıktarını yüksek yazma hakı varmı ? örneğin yotube yasak olduğu için benim bu siteye girmem halinde 2,3... kat download yapılmış sayabilirlermi?(böyle bişi duydum kulağa saçma geliyo ama TTnet olunca inanasım geldi:happy:

Ttnet'i aradım 20'sinden sonra ara dediler.fatura o zaman sistemleine yükleniyormuş. oysa ben internten görebiliyorum. benim sisteme yüklenmiş fakat onlarınkine yüklenmemiş:innocent:.
neyse onları aramadan önce bir fikrinizi alayım dedim. bu arada Eve internet bağladımğımda ttneti aradık bize "BAGLANTI ÜCRETI " yok demişti onuda geçirmişler.:razz:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Her ne kadar kota aşarsan aş 60 Tl geliyor diye biliyorum :happy:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
4 gb hakkın 1-30 arası ama ilk actıgın ay 17 sinden sonrasının kotası senin hakkın yani (4/30)*13 gibi birşey...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Öncelikle fatura aylık olarak hesaplanır. Ay ortasında interneti bağlatırsan ay sonuna kadar 4 GB'lık kullanım hakkın var. Ayın 1'inde yeni kullanım dönemin başlar.

2 GB aştıysan 20 lira fazladan gelir.

Bağlantı ücretine bir şey diyemem. Normalde 21.80 TL alırlar ama kampanyalı aboneliklerde almıyorlardı.

Kıst ücret yeni aboneliklerde ve tarife değişikliklerinde alınır.

Kullanım ücreti de kotayı aştığın tutardır. Bizim 20 lira dediğimiz ücret sana 15.20 TL gelmiş.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Az önce bir yetkiliyle görüştüm. ben 16'sında bağlatmışım bu yüzden ayın yarısı giti diyor hanımefendiler. doğal olarak sizin 4 gb hakınızında yarısı olan 2 gb'da gitti diyor. eeeeeee ben ne yamışım 16'sından 30'na kadar 3.69 kulanmışım yani 1.69 gb fazla kulanmışım "kulanım ücreti" buymuş.:angry: kıst'ta ayak bastı parası gibi bişiymiş anladığım kadarıyla.Ve bu gelen fatura 1,5 aylık mış.

Allah beni kahretsinki gİdip ttnetten adsl bağlatım. eskiden dağdan inip yol keserlerdi silahı kafaya dayayım sökül derlerdi. Şimdi o kadar ustaca soyuyorlar ki adamı. silaha falan gerek yok.
Bişi diyeyimi Bunların dünyasında bu yaptıklarının hepsi makul ve mantıklı. eve innernet bağlatırken bana kıst ücretinden hiç bahsetmemeleri . bak ayın ortasında abone oldun 4 gb hakının yarısıda giti geriye kaldı yarısı dememeleri.kulanım ücreti almıyoruz demelerine rağmen almaları. hepsi mantıklı hepsi. Bilincsiz olab biz tüketicileriz. :stuart:

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Peki arkadaşlar bana şöyle bir olay oldu. Nisan ayının faturası 64 TL geldi ve aradım TTNet'i Söyledikleri şu "Beyefendi Nisan Ayının faturaları sisteme henüz yansımadı." Kağıt olarak fatura gönderiyor ve Sisteme yanmıyor.

Ayrıca bir garip olay daha İnternet paketim sınırsız olmasına rağmen 64 TL geldi. Kısacası bu adamlara kazıkcı demek istiyorum ama diyemiyorum. :D

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Peki arkadaşlar bana şöyle bir olay oldu. Nisan ayının faturası 64 TL geldi ve aradım TTNet'i Söyledikleri şu "Beyefendi Nisan Ayının faturaları sisteme henüz yansımadı." Kağıt olarak fatura gönderiyor ve Sisteme yanmıyor.

Ayrıca bir garip olay daha İnternet paketim sınırsız olmasına rağmen 64 TL geldi. Kısacası bu adamlara kazıkcı demek istiyorum ama diyemiyorum. :D
Aynı olay benim basıma geldi ama bana 67.75 geldi neden bu kadar yüksek geldi sabit ücret bu dedim henüz sistemde bir bilgi yok pazartesi tekrar ugrayın dedi tekrar gidicez bakalım ne olacak:icon_-1:

Bu arada

telekoma-kafam-girsin.png

icon6.gif

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
O fatura Mart dönemine ait olmasın? Çünkü son ödeme tarihinde ödediğimiz faturalar geçen dönemi kapsıyor.

Atıyorum size gelmiş olan faturanın son ödeme tarihi 20-04-2009'dur. Ama fatura dönemine bakarsanız Mart ayıdır.

Sınırsız olduğu halde 64 lira geliyorsa ona bir şey diyemem. :D:D:D

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Aynı olay benim basıma geldi ama bana 67.75 geldi neden bu kadar yüksek geldi sabit ücret bu dedim henüz sistemde bir bilgi yok pazartesi tekrar ugrayın dedi tekrar gidicez bakalım ne olacak:icon_-1:

Bu arada

telekoma-kafam-girsin.png

icon6.gif

Aaa banada pazartesi tekrar arayın demişti bende ben numaramı verim sen ara beni dedim.

O fatura Mart dönemine ait olmasın? Çünkü son ödeme tarihinde ödediğimiz faturalar geçen dönemi kapsıyor.

Atıyorum size gelmiş olan faturanın son ödeme tarihi 20-04-2009'dur. Ama fatura dönemine bakarsanız Mart ayıdır.

Sınırsız olduğu halde 64 lira geliyorsa ona bir şey diyemem. :D:D:D

Mart ayının fatursa 64 gelemez çünkü mart ayının faturasını ödedim 49 TL ondan önceki ayların faturasınında öyle olmaması gerekiyor 2 ay önce 150 TL ödemiştim paketimi o ücreti ödemeden 1 ay önce yapmıştım ama yinede ödedik o faturayı :S AliA dediklerinin hepsini kontrol ettim. :D

lausset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Hattın Mart ayında açılmış anladıgım kadarıyla;Örnek verim Mart 15 diyelim;
AYLIK ADSL ÜCRETI :Elindeki Fatura Nisan Ayı Faturası oldugu için Nisan Dönem Borcun.
AYLIK ADSL Kıst ÜCRETI : Mart 15 den - Nisan 1 e kadar olan kullanım borcun..
KULLANIM ÜCRETI MART-2009 : 2.022 Kotayı aştıgın için Mart tam 1 ay olmadıgı için senin Mart tam olark senin kullanman gereken kota: 3.96gb-2,02 gb= 1,94 gb (Sen Mart ta 1,94 gb kullansaydın bu ücret gelmicekti sana)
BAGLANTI ÜCRETI : Her Adsl abonesinden alınan bir ücret Santralde yapılan işlemlere dair..(Örn.Bankadan Kredi çekerken dosya parası falan alırlar hanı onun gıbı bişey)

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ya ben gittim adamlar dükkanı kapatmış gitmişlerdi

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu ay herkese kıst. adı altında bir para kitledi Telekom.Kendilerine bu güzellikleri için teşekkür ediyoruz(?!?)

Red-White

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım eğer dediğin gibi 15 20 gün içinde bu kadar fatura geldiyse bu imkansız ortada bi yanlış var demektir. Ve bu yanlışı yetkililere göstermek senin görevin. yoksa bi şekilde o ücreti senden alırlar. ama önce senin netin sınırlı mı sınırsız mı ? kaç mbps? kayıt tarihi? fatura tarihi? 15 tl gelecek diyen şahıs kim? bağlantı ücreti yok diyen kim? vs.. bunlar önemli.. Örneğin benim net : 1024/256 kbps limitsiz bu ay gelen fatura : 45,25 tl

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Arkadaşım eğer dediğin gibi 15 20 gün içinde bu kadar fatura geldiyse bu imkansız ortada bi yanlış var demektir. Ve bu yanlışı yetkililere göstermek senin görevin. yoksa bi şekilde o ücreti senden alırlar. ama önce senin netin sınırlı mı sınırsız mı ? kaç mbps? kayıt tarihi? fatura tarihi? 15 tl gelecek diyen şahıs kim? bağlantı ücreti yok diyen kim? vs.. bunlar önemli.. Örneğin benim net : 1024/256 kbps limitsiz bu ay gelen fatura : 45,25 tl
dostum benim tarife 4gb kotalı,1mb hız tarifesi. ben geçen ayın 16 sında abone olmuşum( o güne lanet olsun:sorry2:).Bu yanlışı yetkililere göstermek görevin diyorsun. benim bu yanlışı bunlara göstermem için bunların bunun yanlış olduğuna inanmaları lazım. Oysa adamlar bunun haklı ve meşru olduğunu söylüyorlar.:razz: bağlantı ücreti yok diyen ttnetin bir bayisi . hata ben innerneten baktım bağlantı ücreti var yazıyordu bu yüzden yetkili bayiyle tam 3 farklı kişiyi aradık. üçüde yok dedi.bağlantı ücreti neyse.belki bir yanlış anlaşılma olmuştur.ya diyerleri

örneğinin ben 16'sında abone oldum diye o ayın 4 gb'lık kısmının 2 gb 'na el koymuşlar ve ben 16 'sı ile 30 arasında 2 gb kulanmam gerekiyormuş. iide kardeşim sana ne? o ayın kotası bana ait değilmi ? istediğim kadar kulanırım 2'sine niye el koyuyorsun? hadi diyelim el koydun o halde neden 4 gb parası alıyorsun? hadi diyelim hem el koydun hemde tam 4gb'tı benim kulalanımıma sunmuş gibi paranı tam aldın. Bunu bana neden söylemiyorsun. (bende nasıl olsa 4gb hakım var diye dalmışım internetin hudutlarına:D ) yetili servise sordum. onun bile haberi yok.
"kıst ücreti varmış" ben eve innerneti sizden alırken neden bana bundan bahsetmediniz dedim. yetkli servis" kıst nedir?" diye o bana sordu. yani adamların bizden aldığı paaradan yetkili bayilerin bile haberi yok.:happy:

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
abi banada hiç daha 29,90 tl tutarında bir fatura gelmedi hepsi 36 tl civarında geliyor. neden böyle geliyor acaba...

selucreh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben sınırsız 1024 kullanmaktayım. bu ayki (nisan) faturam 57 tl geldi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

sınırsızda 49 dan fazla gelmed ıhtımalı varmı... bu ay banada 78 geldı ttnet faturası bende sınırsıza gectım eğer ondada 49 dan cok gelecekse ne anlamı kaldı sınırsızın :wacko:

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
bende sınırsız 1024/256 kullanıyoru, ellerinizden öper 67 de bize geldi:)

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ttnet herşeye bir kılıf uydurur boşuna uğraşmayın..Adamlar resmi soyguncu...

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
"Soyulanlar" kervanına hoşgeldin.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92

sınırsızda 49 dan fazla gelmed ıhtımalı varmı... bu ay banada 78 geldı ttnet faturası bende sınırsıza gectım eğer ondada 49 dan cok gelecekse ne anlamı kaldı sınırsızın :wacko:

peki yeni üyemisiniz?(YANİ BU İL FATURAMI?) yoksa tarife değişikliğimi yatığınız ?
Eğer bu ikiside değilse ttneti aradınızmı ? ne söylediler. paylaşırsanız sevinirim. Çünkü bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.:angry:

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aaa banada pazartesi tekrar arayın demişti bende ben numaramı verim sen ara beni dedim.

Mart ayının fatursa 64 gelemez çünkü mart ayının faturasını ödedim 49 TL ondan önceki ayların faturasınında öyle olmaması gerekiyor 2 ay önce 150 TL ödemiştim paketimi o ücreti ödemeden 1 ay önce yapmıştım ama yinede ödedik o faturayı :S AliA dediklerinin hepsini kontrol ettim. :D

Arkadaşlar bu işte başka bi iş var aynı olay banada oldu bende aynı cevabı aldım tüketici mahkemesine başvurucam bu ne sacmalıktır

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Neredeyse bütün kullanıcıların fazla gelmiş demekki dediklerine göre pazartesi öğreneceğiz bakalım neden böyle olmuş
icon6.gif

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar bu yazım yeni abone olan arkadaşlar için geçerli. Bede yeni aboneyim ve olayın detayını anlatıyorum. Öncelikle bugün TürkTelekom İlçe Müdürlüğü'nde çalışan ve portların açılması ile sorumlu arkadaşımla görüştüm. Bana gelen 90 tl lik faturanın detayını. Şimdi Arkadaşlar faturalar ayın 1 inde kesliyor. yeni abone olduysanız ve 2 ay indirimli gibi bi tarife aldıysanız iki aylık fatura birden geliyor. limitsiz tarifedeki 25 tl lik ödeme aslında 36 tl. bunuda belirtmiş olayım. vergiler hariçmiş o 2 aylık ödemelerde. mesela ben 5 martta abone oldum. 5 marttan 1 nisana kadar olan ücret hesaplanıyor ve adı kıst oluyor (benim 33 tl )+ nisan indirimli fatura yani ikinci ay 36 lira. birde bağlantı ücretleri artık her türlü aboneden alınıyor 21 lira. 33+36+21=90 tl böyle imiş işin aslı. Ama yinede kazıklandığımı hissediyorum :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Benimki 1152 ytl geliyor her ay sabit

selucreh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki yeni üyemisiniz?(YANİ BU İL FATURAMI?) yoksa tarife değişikliğimi yatığınız ?
Eğer bu ikiside değilse ttneti aradınızmı ? ne söylediler. paylaşırsanız sevinirim. Çünkü bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.:angry:

1,5 Yıldır kullanıyorum. aralık ayımda tarife değişikliği yaptım

volkan12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arakdaşlar size sorum olcak
lütfen yardımcı olun bana bu ay neden bu kadar fatura geldi allah belasını versin bu ttnetin ben normal internet bagladım ve 1024 dedim 8 hz yapmışlar hızını ne modem almadım yani anlıcagınız NORMAL kasım 5 inde bagladım.. baglantı ücretini söledilerde gelecek diye ve aylık ve kısmı aylık nedir anlamdım bunları peki diger aylarda gelirmi bu kadara fatura

Aylık Erisim Ücreti 23.58 TL --- nedir bu.?
Kısmi Aylık Erisim Ücreti KASIM-2009 21.22 TL --- nedir bu ?
Baglantı Ücreti 21.80 TL
yani toplamda : 82.25 TL