Tschibo Cafissimo vs. Nescafe Dolce Gusto

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Selamlar herkese.
Sınavlardı falandı derken kahvekolik olup çıktığım bu maratonda kendime yılbaşında kahve makinesi almaya karar verdim. Listemde şu an ilk sırada TSCHIBO CAFISSIMO var. Tchibo Cafissimo CLASSİC Kahve Makinesi Gri Fiyatı
Bir diğeri ise NESCAFE DOLCE GUSTO MINI ME. Bu makinanın yapabildikleri açıkçası beni epey şaşırttı ama latte köpüğü için kapsül almak marifet mi yoksa para tuzağı mı karar veremedim. Ha bir de acayip ir indirimde olması da dikkatimi çekti. Nescafé® DOLCE GUSTO® Krups – Kırmızı Mini Me Kahve Makinesi Fiyatı
Kahve makinelerinden anlayan birileri sebeplerini belirterek tavsiyelerde bulunabilir mi?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=329714]ozantabas[/MENTION]

Nescafe icin calisan bir arkadasim var, kendisi dolce gusto'yu tavsiye etmiyorum dedi. Kahve kalitesi ve köpügü iyi degilmis dedigine göre.

Bunun haricinde kullanici yorumlarini arastirmak daha dogru olur. Tchibo hakkinda hicbir fikrim yok.

anacreon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nescafe kahve kalitesi zayıf. cafissimo kullanıyorum herşey güzel ama kapsül biraz pahalı. aslında en güzeli, paraya kıyarm kahvemi de kendim bulurum derseniz delonghi düşünebilirsiniz

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
nescafe kahve kalitesi zayıf. cafissimo kullanıyorum herşey güzel ama kapsül biraz pahalı. aslında en güzeli, paraya kıyarm kahvemi de kendim bulurum derseniz delonghi düşünebilirsiniz

Delonghi de düşündüm ama Cafissimo'da karar kıldım. Kapsüller biraz oahalı gözükse de en ucuz kapsüllere sahip diyebiliriz aslında. Bir de kapsüllerdeki kahvelerin lezzeti çok hoşuma gitti yani o açıdan bir problemim yok makinemle :)
Bir de ev halkı kapsüllü makine istiyordu ne kadar az döküntü, onlar için o kadar iyi. Maşallahı var makinenin nazara getirmeyeyim şimdi ben :))

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=329714]ozantabas[/MENTION]

Nescafe icin calisan bir arkadasim var, kendisi dolce gusto'yu tavsiye etmiyorum dedi. Kahve kalitesi ve köpügü iyi degilmis dedigine göre.

Bunun haricinde kullanici yorumlarini arastirmak daha dogru olur. Tchibo hakkinda hicbir fikrim yok.

Doğrudur hocam. Hepsiburada'da 400 liralık makine 160'a satılıyordu ancak Nescafe'nin kapsül fiyatlarını görünce işin katagullisini anladım. Nescafe tamamen kapsülden kazanıyor.
Bir pakette 16 kapsül vardı (yanlış hatırlamıyorsam) ve 18-20 lira civarıydı. Ama gelin görün ki bu 16 kapsülden sadece 8'i kahve kapsülü geri kalan 8'i süt tozu kapsülü. Makinenin süt köpürtücüsü yok latte machiato cappucino falan yapıldığında süt kapsülünü ekliyorsunuz ve suyu geçirerek süt elde ediyor makine.
Eeeee ama akıl var mantık var! Hem 18 liraya 8 kahve kapsülüm olacak hem de sen benim sütümü köpürtemeyeceksin süt tozlarıyla bana süt sağlayacaksın? Ne anladım o zaman senin "makine" sıfatından ben!? Ayriyeten kapsüller de kaliteli olsa gam yemeyeceğim ama (benim damak zevkime göre) tschibo'nün kapsüllerinin yanına bile yaklaşamaz. Ayriyeten o kadar yaygın da değil her yerde bulunmuyor.
Özetle şu an bunu okuyan ve dolce gusto almayı düşünen birileri varsa kapsül fiyatlarını ve şu süt tozu olayını göz önünde mutlaka bulundursunlar diyorum. :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Kapsülleri maalesef cok pahali ama, uyumlu olan baska marka kapsüller de mevcut. Onlarin fiyati daha ucuz oluyor :)

anacreon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tchibo yla uyumlu başka kapsül var mı?

szanoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kapsullu kahve makınelerı yerıne normal kahve ıle kullanabılecegınız makıne alırsanız daha memnun kalırsınız tabı bu tat olayı tercıhe kalmıs bıseydır delongının tek baslı yanı sadece espreso yapan makınelerı var yanı yanında fıltre kahve yapmayan fıyatıda uygun bı sorun oldugunda cozumu de basıt oluyor yanı cesme suyu kullanırsanız makınenız zamnla kırec yapar ama cozulebılır bır sorun ama kullanmssanız hıc sıkıntısız kullanılır