TRT'den muhteşem geri dönüş! TRT, TNS reyting sistemine dahil oldu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
trt-1231377-660x276.jpg

Reyting ölçümlerinde dün akşam TRT şovu yaşandı. Sadece SBT ölçümlerinde yer alan TRT, TNS ölçümlerine de dahil oldu.

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK)'ın daha önce çalıştığı AGB şirketi, reyting skandallarıyla gündeme gelmiş, TİAK AGB'yle olan sözleşmesini feshetmişti. Reyting ölçümü yapılan 1070 deneğin deşifre olması, bazı yapım şirketlerinin ve TV kanallarının bu deneklerle irtibata geçtiği, deneklere "teşvik" hediyeleri ve para verildiği iddiaları TİAK'ın bu kararı almasına sebep olmuştu.

İşte TRT, TİAK'ın ölçüm yaptığı şirketlere itibar etmediğinden, yeni anlaşılan TNS şirketinin ölçümlerine de dahil olmamıştı. TRT'nin dizileri ve diğer yapımlarının izlenme oranları sadece SBT şirketinin ölçümlerinde görülebiliyordu.

TRT'NİN KARARI SÜRPRİZ OLMADI

TRT bu hafta artık TNS ölçümlerinde de yer almaya başladı. Kanalın bu kararı bazı haber sitelerinde "şok, süpriz, flaş" olarak değerlendirilse de, bizler için aslında sürpriz olmadı. Zira TRT bu sinyali geçtiğimiz ay vermişti. TRT'nin artık TNS ölçümlerine itibar etmesi, TNS şirketinin prestijine de prestij katmış oldu. Reyting ölçümleri artık daha güvenilir diyebiliriz.

SEKSENLER DİZİSİ TNS'DE DAHA YÜKSEK ORAN ALDI

Salı akşamı yayınlanan, TRT'nin fenomen dizilerinden Seksenler, ilk defa bu hafta TNS ölçümlerine girdi. TNS-Total'de, 6.03 reytingle üçüncü sırada yer aldı.
Seksenler TNS-AB'de ise 8.43 reytingle birinci sırada görülüyor.

İşin tuhaf tarafı ise, TRT'nin daha itibarlı bulduğu SBT ölçümlerinde Seksenler dizisinin daha az reytingli görünmesi. SBT-Total'de Seksenler 6.25 reytingle dördüncü sırada, SBT-AB'de ise Seksenler 12.46 reytingle birinci sırada yer aldı.

İŞLER GÜÇLER ERİDİ, BİTTİ

Konumuz, Seksenler ve TRT ama, İşler Güçler dizisinin son haftalardaki kötü performansına değinmeden de geçemeyeceğiz. Zira dizi, SBT-Total'de 2.88 reytingle 31. sıraya kadar düşerken, SBT-AB'de 4.24 reytingle 12 sırada görünüyor.

İşler Güçler; TNS-Total'de 2.7 reytingle 25. sırada yer alırken, TNS-AB'de ise 3.82 reytingle 10 sıraya kadar düştü.

KABAHAT ARTIK İŞLER GÜÇLER'İN KENDİSİNDE!

Daha önceki yazılarımızda İşler Güçler dizisini Star TV'nin harcadığını tekrarlayıp durmuştuk. Kanalın diziyi geç saatlerde yayınlaması dizinin reytinglerini düşürüyor demiştik. Ancak, Ocak ayının başlarında birkaç hafta üst üste yayınlanmayan, önceki hafta yine ara veren İşler Güçler dizisi son haftalarda kendi kendini harcıyor gibi görünüyor.

Öte yandan, dizinin kalitesinde de düşüş gözlenmekte. Senaryo artık daha bir basit, sette çekim esnasında yazılmış havası veriyor.

İşler Güçler'le ilgili okurlarımızdan gelen eleştirileri ve kendi gözlemlerimizi başka bir analizimizde paylaşmak üzere...

https://twitter.com/omeryazete

Yazete

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
zaten trt dizileri eskiden beri tutuluyor şimdide leyla ile mecnun zengin kız fakir oğlan ve seksenler başı çekiyor normal insanlar kv izlemekten bıktı

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sakarya Fırat'ı unutma hocam. TRT'nin en güçlü dizisi.

Muhteşem Yüzyıl'la, Kuzey Güney'le savaşıyor.

2. oluyor genellikle.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) İşler güçler dizisi konusunda yalnız değilmişim demek. Balonu patladı patlayacak.

secota

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu total ve ab nedir açıklar mısınız

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
seksenler dizisini şuan hiçbir diziye değişmem. o stüdyoya gidip oyuncularla tanışmak için neler yapmazdımki :D

secota

Asistan
Reaksiyon puanı
0
star da biraz haklı değil mi? hergün 20'de mutlaka izleyicisi çok diziler var erken bi saatte yer bulsa bu sefer diğerlerini izleyenler bunu izlemez diye düşünüyorum. geç saate koyuyo internetten izleyenleri de belki belirliyordur.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bundan önce TRT dizileri reytinglere dahil olmuyomuydu yani? bu mudur?

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Leyla ile Mecnun candır :)

[video=youtube;pSBYjYi1-Zo]http://www.youtube.com/watch?v=pSBYjYi1-Zo&playnext=1&list=PLD90703A1FFE5004B&feature=resu lts_main[/video]

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
şu total ve ab nedir açıklar mısınız

bildiğim kadarıyla ab denilen elit grup oluyor. Yani öğretmen'den doktor'a, savcı'dan mühendis'e doğru eğitimli ve gelir seviyesi yüksek kitleden bahsediliyor. Reklam sektörünün ana hedefi olarak gösterilen kitledir diye biliyorum. Total olunca, gelir seviyesi ve eğitim seviyesi düşük topluluklarında dahil olduğu ölçüm olmuş oluyor diye biliyorum. Ama yanlışlarım olabilir. :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İşler güçleri bende begeniyordum fakat son bölümlerde sürekli küfürlü,bol dıtlı sahneleri çoğaldı.
Bu kafayla fazla ömrü yok bu dizinin.
Ama Seksenler,Sakarya Fırat 10 numara diziler.
Ekran karşısında rahatça Ailemizle izleyebiliyoruz.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bence o bir numara hele 2.sezon bölümleri bomba çoğu insanda dizileri netten izliyor unutmayalım

Arkadaşlar izliyor diye izliyorum önyargısız birşekilde ama :) Yok olmuyor, zevk meselesi.

Gülmek için zorluyorum kendimi, bir türlü çıkmıyor, tebessüm bile oluşturmuyor.

Hatta sürekli saçmaladıklarından tahammül edemeyip zaplıyorum dayanamayıp.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar izliyor diye izliyorum önyargısız birşekilde ama :) Yok olmuyor, zevk meselesi.

Gülmek için zorluyorum kendimi, bir türlü çıkmıyor, tebessüm bile oluşturmuyor.

Hatta sürekli saçmaladıklarından tahammül edemeyip zaplıyorum dayanamayıp.

ben hala 15teyim 20.bölümden sonra küfürlü konuşmalar mevcut nette sansürlü ve sansürsüz versiyonları var

S

SDN Okuru

SDN Okuru
TRT her zaman rating ölçümü yaptırıyordu ama daha AGB sisteminden ayrıldıktan sonra kendi kurduğu şirkete yaptırıyordu bu ölçümü. Bir tür körler sağırlar birbirini ağırlar durumuydu.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu da dünkü sonuçlardan...

puThMbI.png