Trojan&Spyware&Keylogger Virüs Silme Programı

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Arkadaşlar bu tarz ufak virüsleri tarayıp sileceğim sağlam ve kaliteli program arıyorum Malwarebytes vs kullandım memnun kalmadım önerileriniz varsa alabilirim sadece sistemi mi taratıcam bulunan virüsleri vs silip kapatıcam bu kadar. Şimdiden teşekkürler.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Arkadaşlar bu tarz ufak virüsleri tarayıp sileceğim sağlam ve kaliteli program arıyorum Malwarebytes vs kullandım memnun kalmadım önerileriniz varsa alabilirim sadece sistemi mi taratıcam bulunan virüsleri vs silip kapatıcam bu kadar. Şimdiden teşekkürler.
Onlar küçük virüs mü ? ESET v.b şeyler anca kurtarır.

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
İSTANBUL/Sultangazi (Türkiye Cumhuriyeti)
Hocam Kaspersky, Avast,Avg hepsi de güçlü programlar. Ya da eğer PC Windows 7 ise Microsoft Security Essentials. (Avast antivirüs programını kurduğunuz zaman özelliklerin %50 miktarı açık olacaktır. Premium özellik ile %100'ünü kullanabilirsiniz.)

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
İSTANBUL/Sultangazi (Türkiye Cumhuriyeti)
??? 1 yıl boyunca avast kullandım. Sonra Kaspersky geçtim yükledigim anda bilgisayarda 10'a yakın virüs buldu. Hepsini virüs total'de tarattım. Ciddi ciddi avast bulmuyor. Kaspersky buluyor.
Doğrudur hocam. Avast'ı bende beğenmedim. Tarama için para istiyor. Ben de premium uygulamalardan hoşlanmam. Ama Microsoft Security Essentials çok iyi temizliyor. (3 virüs buldu ve karantinaya aldı.) Hocam karantinaya alınan virüsler de 3 ay (değiştirilebilir) içinde siliyor. Dediğiniz gibi Avast iyi temizlemiyor. Benim PC'dr ki 3 vrüsü bulamamıştı.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Tek bir güvenlik aracı ile tarama yapmak yeterli olmayabilir, şu araçları sırasıyla kullanarak sistemin taratılmasını önerebilirim (tarama işleminin sağlıklı tamamlanabilmesi için mevcut aktif koruma sağlayan diğer üçüncü parti güvenlik yazılımlarının koruma modüllerinin kapalı konuma getirilmesi önerilir, bazı durumlarda güvenli modda işlem yapmak da gerekebilir):
RKill, NPE, EEK, Malwarebytes

Aktif koruma olarak
Comodo Internet Security (ücretsiz)
Sophos Home (ücretsiz)
Kaspersky Internet Security (ücretli)
önerebilirim.
Kötü amaçlı yazılım bulaşmış bir sistemi bir-iki veya daha fazla güvenlik yazılımı ile bile temizlemek kolay olmayabilir, özel tanı araçları kullanılarak sistemin durumu gözden geçirilmelidir. Bu açıdan aktif koruma sunan bir yazılım kullanmak daha etkili bir seçenek olur diye düşünüyorum.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Tek bir güvenlik aracı ile tarama yapmak yeterli olmayabilir, şu araçları sırasıyla kullanarak sistemin taratılmasını önerebilirim (tarama işleminin sağlıklı tamamlanabilmesi için mevcut aktif koruma sağlayan diğer üçüncü parti güvenlik yazılımlarının koruma modüllerinin kapalı konuma getirilmesi önerilir, bazı durumlarda güvenli modda işlem yapmak da gerekebilir):
RKill, NPE, EEK, Malwarebytes

Aktif koruma olarak
Comodo Internet Security (ücretsiz)
Sophos Home (ücretsiz)
Kaspersky Internet Security (ücretli)
önerebilirim.
Kötü amaçlı yazılım bulaşmış bir sistemi bir-iki veya daha fazla güvenlik yazılımı ile bile temizlemek kolay olmayabilir, özel tanı araçları kullanılarak sistemin durumu gözden geçirilmelidir. Bu açıdan aktif koruma sunan bir yazılım kullanmak daha etkili bir seçenek olur diye düşünüyorum.

Bir ara Comodo IS ve Firewall kurmuştum sisteme kale gibi olmuştu ama sürekli bildirim göstermesi sinir bozucu olduğu için silmiştim. Sophos nasıl güvenilir mi bir iki yerde görmüştüm çünkü basit bir program sandığım için indirmemiştim

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bir ara Comodo IS ve Firewall kurmuştum sisteme kale gibi olmuştu ama sürekli bildirim göstermesi sinir bozucu olduğu için silmiştim. Sophos nasıl güvenilir mi bir iki yerde görmüştüm çünkü basit bir program sandığım için indirmemiştim
Son sürümünü kullanmadım, eski bir sürümünü denemiştim, kapsamlı bir inceleme yapmamakla birlikte özellikle rootkit ve trojanların tespiti konusunda iyi sayılır, denebilir.