Trendyol iademi kabul etmiyor

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ürünün hissiyatını dahi beğenmemiş olabilirim neyi beğenmediğimin bir önemi yok wifi bağlanması sim takılması ve kutunun açılması gibi hususlarda 6502 sayılı kanunun 48. Maddesinin 4.bendindeki malın mutat kullanımına giriyor yani yasalarda da belirtildiği gibi ürünün kutusunu açarak özelliklerini deneyerek kullanıcı vazgeçtim beğenmedim diyip ortaya herhangi bir şart koymadan iade talebinde bulunabilir, alo 175 ten bu bilgileri aldım
Trendyol ve hepsiburada nın iade şartlarında sanırsam kutu açılımı sim kart takılması ve wifi bağlanması cihazı 2. El yaptığı için iade olmuyor diye biliyorum.
Hani almadan önce hiç denemediniz mi bir mağazada. Keşke enine boyuna inceleseydiniz hiç sorun çıkmazdı.

can.onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Trendyol ve hepsiburada nın iade şartlarında sanırsam kutu açılımı sim kart takılması ve wifi bağlanması cihazı 2. El yaptığı için iade olmuyor diye biliyorum.
Hani almadan önce hiç denemediniz mi bir mağazada. Keşke enine boyuna inceleseydiniz hiç sorun çıkmazdı.
O konuyuda yetkililere sordum trendyolun uyduruktan yazdığı mesafeli satış sözleşmesi anayasa maddelerinin önüne geçemiyormuş. Bu tüketicilerin iade hakkından vazgeçmelerini sağlamak için bir tür yanıltmaca yani

luckyslevın

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Sonunda doğru bir yol izleyen tüketici gördü bu gözler. Aynen öyle dostum yasal düzenlemeleri doğru okumak doğru yorumlamak gerekiyor. Bunları söyleyince de yanlış yönlendiriyo oluyorum. Yahu bi kere akla mantığa uygun değil. Diyelim ben 50 yaşında bir adamım hiç teknolojiden anlamıyorum gittim telefon aldım sonra beğenmedim geri verdim. Ee ne yani kuru açıldı almıyoruz. Böyle bi saçma mantık var mı bu adam kutuyu açmadan telefonu kullanmadan nasıl fikir sahibi olacak.

mitange

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar rica etsem bilip bilmeden konuşup yorum yapmayalım. Sonuçta parasını ödeyip içine oturan kişi sıkıntıyı çekiyor. Burda öyle böyle deyip ahkam kesmekle olmuyor. Telefonu pekala da iade edebilirsiniz arkadaşlar. Kanunda da belirtilmiştir bu. Edilemez ürünler açık açık belirtilmiştir. Bunların içinde telefon yoktur. Onlar tamamen firmaların keyfiyetiyle alakalıdır. Sizi korkutmak bezdirmek amaçlıdır. Yılmayın,ısrar edin, uğraşın.Neyse şimdi çok bilen arkadaşlar çıkacaktır yine tersini söylemek için. O zaman başımdan geçeni kanıtıyla beraber sunayım da en azından alan arkadaşa ve bilgilenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olsun...

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201107_142608_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_20201107_142608_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    75.8 KB · Görüntüleme: 192

luckyslevın

Asistan
Reaksiyon puanı
58
O konuyuda yetkililere sordum trendyolun uyduruktan yazdığı mesafeli satış sözleşmesi anayasa maddelerinin önüne geçemiyormuş. Bu tüketicilerin iade hakkından vazgeçmelerini sağlamak için bir tür yanıltmaca yani
Yiğidim sen beni bulsana yaa :D Her zaman dedim yine diyorum bu safsatalar firmaların kendilerini garantiye almak için uydurduğu laflar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar rica etsem bilip bilmeden konuşup yorum yapmayalım. Sonuçta parasını ödeyip içine oturan kişi sıkıntıyı çekiyor. Burda öyle böyle deyip ahkam kesmekle olmuyor. Telefonu pekala da iade edebilirsiniz arkadaşlar. Kanunda da belirtilmiştir bu. Edilemez ürünler açık açık belirtilmiştir. Bunların içinde telefon yoktur. Onlar tamamen firmaların keyfiyetiyle alakalıdır. Sizi korkutmak bezdirmek amaçlıdır. Yılmayın,ısrar edin, uğraşın.Neyse şimdi çok bilen arkadaşlar çıkacaktır yine tersini söylemek için. O zaman başımdan geçeni kanıtıyla beraber sunayım da en azından alan arkadaşa ve bilgilenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olsun...
Valla forumda tekim sanıyodum da böyle insanları görmek güzel. Yani yönetmeliği okuyup içinde telefon olmadığını anlayabilen bir insan daha.

can.onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Teşekkür ederim dostum

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Dava 6 ay sürecek diyorsun ?

6 ay boyunca telefonu kullanmadan öyle duracak mı ? Atıyorum telefonu 3000 TL ye aldın 6 ay o paran yok geri alamıyon. 6 ay sonunda alsan bile o paraya aynı telefonu alabilecen mi ?

Telefon alırken iyi düşünüp taşınıp araştırıp almakta fayda var. 6 ay uğraş ve birde kabul edilmezse sen o zaman görürsün :P :D

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

6 ay boyunca telefonu kullanmadan öyle duracak mı ? Atıyorum telefonu 3000 TL ye aldın 6 ay o paran yok geri alamıyon. 6 ay sonunda alsan bile o paraya aynı telefonu alabilecen mi ?

Telefon alırken iyi düşünüp taşınıp araştırıp almakta fayda var. 6 ay uğraş ve birde kabul edilmezse sen o zaman görürsün :p :D
Bence de. 3000Tl lik telefonlar 3500 tl olacak. Sonra para elde kalacak.
Telefonu internetten almadan önce mağazada incelemek önemli.

can.onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17

Telefon alırken iyi düşünüp taşınıp araştırıp almakta fayda var. 6 ay uğraş ve birde kabul edilmezse sen o zaman görürsün :p :D
6 ay sonra paramı aldığımda beklediğim süreninde faizi ekleniyor parayı faiziyle alıyorum

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Alo 175 e danıştım
Bu işlerden anlayan bir avukata danışın.
Ben de merak ettim soracağım.
Telefonun kutusunu açıp kurulumunu yaptıysanız iade çok zorlu olacaktır. Sim kart taktıysanız imkansız bence.

can.onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Bu işlerden anlayan bir avukata danışın.
Ben de merak ettim soracağım.
Telefonun kutusunu açıp kurulumunu yaptıysanız iade çok zorlu olacaktır. Sim kart taktıysanız imkansız bence.

İadem bugün onaylandı firma ile tekrar görüştüm savunma istendi sizden ne zaman göndereceksiniz işlem biraz hızlı ilerlesin gönderin biran evvel lütfen diye iadeyi tekrar gönderin dediler ve onayladılar onlarda biliyor kanunu çünkü

Güncelleme+ firmayı aradım sizden tüketici hakem heyeti savunma istemiş savunmayı hızlı gönderirseniz işlemler daha hızlı ilerler biran evvel sonuca ulaşırız dedim rica ettim, onlarda benim ciddiyetimi anlayınca kanunu biliyorlar ve daha önce başlarına geldi bence iadeyi tekrar gönderin biz bi inceleme yapalım dediler ve an itibariyle iadem onaylandı
İadem bugün onaylandı firma ile tekrar görüştüm savunma istendi sizden ne zaman göndereceksiniz işlem biraz hızlı ilerlesin gönderin biran evvel lütfen diye iadeyi tekrar gönderin dediler ve onayladılar onlarda biliyor kanunu çünkü

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201111-200638_Messages.jpg
    Screenshot_20201111-200638_Messages.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 180
  • Screenshot_20201111-200638_Messages.jpg
    Screenshot_20201111-200638_Messages.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 169

rhemun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Sizinle aynı sorunu bende yaşıyorum.Trendyoldan aldığım telefon paketi açıldığı için iadesi reddedildi ve geri gönderiliyor.Siz ürünü kargodan aldınız mı?Nasıl bir yol izlediniz yardımcı olur musunuz?

can.onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Sizinle aynı sorunu bende yaşıyorum.Trendyoldan aldığım telefon paketi açıldığı için iadesi reddedildi ve geri gönderiliyor.Siz ürünü kargodan aldınız mı?Nasıl bir yol izlediniz yardımcı olur musunuz?
Merhaba evet ürünü kargodan aldım sizinde almanız gerek çünkü almazsanız satıcı da almaz ve sürekli böyle devam ederse kargo kayıp durumuna düşer ve kargoya artık hiç ulaşamayabilirsiniz, ben alo 175 i aradım önce ordan bilgi aldım daha sonra tüketici hakem heyetine gittim ordada kutusunun açılması sim kartı takılması vs gerekçe gösterilemez iadeniz kabul edilmek zorunda dediler ve dilekçe ile heyete başvurumu yaptım.(genelde il, ilçe kaymakamlıklarında olur) daha sonra satıcıya posta göndermiş heyet sanırım onlardan savunma istemiş; bak kardeşim anayasada böyle bir madde var sen neden iadeyi kabul etmiyorsun tarzında bir posta. Bende tekrar satıcıyı aradım bakın böyle böyle ben THH'ne başvuru yaptım sizden savunma isteyecekler dedim bu işi bence uzatmaya gerek yok sonucunu sizde biliyorsunuz emsal kararlar çok varmış beni haklı gördüler karşılıklı olarak uzlaşabiliriz güzel yoldan dedim ve tekrar iadeyi yollayın dediler onaylattım. Ancak yine de red cevabı verselerdi bile mahkemeden kesin olarak iadenin onayı kararı çıkıyor bu durumlarda (eğer ürüne zarar vermediysen)

rhemun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba evet ürünü kargodan aldım sizinde almanız gerek çünkü almazsanız satıcı da almaz ve sürekli böyle devam ederse kargo kayıp durumuna düşer ve kargoya artık hiç ulaşamayabilirsiniz, ben alo 175 i aradım önce ordan bilgi aldım daha sonra tüketici hakem heyetine gittim ordada kutusunun açılması sim kartı takılması vs gerekçe gösterilemez iadeniz kabul edilmek zorunda dediler ve dilekçe ile heyete başvurumu yaptım.(genelde il, ilçe kaymakamlıklarında olur) daha sonra satıcıya posta göndermiş heyet sanırım onlardan savunma istemiş; bak kardeşim anayasada böyle bir madde var sen neden iadeyi kabul etmiyorsun tarzında bir posta. Bende tekrar satıcıyı aradım bakın böyle böyle ben THH'ne başvuru yaptım sizden savunma isteyecekler dedim bu işi bence uzatmaya gerek yok sonucunu sizde biliyorsunuz emsal kararlar çok varmış beni haklı gördüler karşılıklı olarak uzlaşabiliriz güzel yoldan dedim ve tekrar iadeyi yollayın dediler onaylattım. Ancak yine de red cevabı verselerdi bile mahkemeden kesin olarak iadenin onayı kararı çıkıyor bu durumlarda (eğer ürüne zarar vermediysen)
Anladım, çok teşekkür ederim yardımın için bende öyle yapacağım başka çare bırakmadılar maalesef.