Trendmicro antivürüs almalı mı?

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mesaj; iddia ispatlanmadığı için silinmiştir (Troy)

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
birader nerden aldığın önemli gidipte adı sanı olmayan ara sokaktaki pc cilerden alırsan tabi bozuk çıkar programa suç atma

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sdn'nin 1 yıllık ücretsiz kampanyasından aldım ve şimdiye kadar söylediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım...

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
kaspersky - norton - avira önceliğiniz olsun derim

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kaspersky ilk tercihimdir. Nod32, avast falan hikaye bana göre. Her yıl yarışmalar düzenleniyor. Yanlış hatırlamıyorsam Kaspersky virüslerin %93'ünü temizledi. Diğerleri %60'larda.
Ya zaten tüm virüsleri baştan sona kadar temizleyebilen bi antivirüs yazılımının olduğunu zannetmiyorum.
Bu virüslerin çocukları diye adlandırabileceğimiz spam, spy, malware vs. bunlarıda içine katarsak ohooo.
Ama şuan Microsoft'un Antivirüs yazılımı olan essential kullanıyorum.Memnunumda.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
birader nerden aldığın önemli gidipte adı sanı olmayan ara sokaktaki pc cilerden alırsan tabi bozuk çıkar programa suç atma

kardeşim bildiğin büyük bir marketten teknoloji marketinden aldım ve sonuc berbat

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Donanımını işletim sistemini ve ne gibi sorunlarla karşılaştığını belirtseydin keşke.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
asus notebook bilgisayarım var i5 2430qm işlemcisi var gt540m 1gb harici ekran kartı var win 7 orjnal pro işletim sistemim var kurulu olarak tüm dosyalar arası daima tüm dosyaları virüs olarak görüyordu program sonra onun içinden de deli gibi virüs çıktı virüs ayıklıyorum bi kaç gündür vede sistemi okadar yavaşlattıki görmen lazım çıldırmak üzereyim resmen

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Aynısı yeni formatlığım makinenin başına gelmişti.Netten indirip illegal olarak kullandığım kaspersky tamda bahsettiğin şeyi yapıyordu.Neyse sonra kaldırdım formatladım.Daha düzgün bir sürümünü kurunca sorun kalmadı.
Şimdi başka bir antivirüs programıyla sistemi tarat.Buna izin vermezse güvenli kipte dene bunu.Olmadı başka virüs temizleme araçlarıda mevcut. Son çare formattır.
Sonra gir trendmicronun sitesine en güncel sürümü indir ve elindeki keyi kullan bakalım.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tabi virüs programına suç atmadan önce kullanıcı eylemleri incelenmeli önce. bana kalırsa tamamen kullanıcı hatası gibi geliyor. zaten arkadaşın olayları anlatış şekli de düşüncemi doğrular nitelikte.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Yok la. 1 yıllık kampanyalardan birinden kopardım ve fena değil. Sistem hiç yavaş değil ve senin bahsettiğinden daha kötü bir sisteme sahibim. Anca tarama sırasında sistemi hafif uçuruyor o kadar. Bende virüs hiç bulmuyor. Bundan süpheleniyorum asıl.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ok bi dediklerini yapacam ama asla trend micro sitesine girmem :D:D

--- Mesaj Güncellendi ---

Yok la. 1 yıllık kampanyalardan birinden kopardım ve fena değil. Sistem hiç yavaş değil ve senin bahsettiğinden daha kötü bir sisteme sahibim. Anca tarama sırasında sistemi hafif uçuruyor o kadar. Bende virüs hiç bulmuyor. Bundan süpheleniyorum asıl.

bende virüs çok sende hiç çok çok sakat bir durum valla:D:D

cmydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasper'i uzun yıllar kullandım, sistemi kasıyordu, şimdi ise ESET Smart Security kullanıyorum.. 2 yıldır bilgisayarıma format atmadım maaşallah... :)

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
aldığın yere bağşı asus bilgisayarı vatandan almıştım içinde trend micro var hiçbi sorun yapmadı

gidip kel ara sokaklardan alırsan tabi bilgisayarın bozulur

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
İçi virüs dolu bilgisayarının içine mi etmiş? İçi virüs dolu diyorsun...

Hurol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba öncelikle şu iyi bilinmeli Trend Micro tehditleri size ulaşmadan önce proaktif bir şekilde durduran Smart Protection Network ismini verdiği bir teknolojiye sahiptir.

Biraz daha detaya giricek olursak bu smart protection network parçaları olan Smart Scan-Web Reputation-File Reputation ve Email Reputation ile günlük olarak;

45 milyondan fazla URL, Email ve Zararlı Dosya Cloud olarak işlem görmektedir. ve siz smart protection network sayesinde diğer anti virus yazılımlarında olduğu gibi sürekli bir update dosyası indirmek zorunda kalmazsınız. Atıyorum ÇİN'de bir kullanıcı zararlı bir şey yaydığı anda Smart Protection signature olarak direk Cloud da tuttuğu için sizdeki ürün bir datebase indirmeye ihtiyac duymadan bu zararlıdan haberdar olur.

Günlük cloud olarak tuttuğu database 2.8TB dan fazladır...

Her 15sn yede bir yeni bir tehdit oluştuğunu düşünürsek Smart Protection ne kadar önem arz ediyor daha iyi anlayabiliriz.

Ayrıca bir AntiVirus yazılımını kötülemek yerine bir kere olsun web sitesini ziyaret edip bilgi almak veya user guide okuyup performans ayarları vs nasılmış bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

Ek olarak TrendMicro'nun ücretsiz tool'larını denemenizi tavsiye ederim nedir bunlar?

HouseCall - Sisteminizi herhangi bir yazılım kurmadan önce tarayabilirsiniz. Virus malware spyware taramasının yanı sıra sisteminizdeki zaafiyetleri de bulacak ve bunlar için gerekli pathcler için yol gösterecektir.

Broswer Guard 2011 - Web tehditlerine karşı güvenliğinizi sıfır risk ile korur zararlı Java Script ve Zaafiyetlere karşı.

HiJackThis - Sisteminizde sizin farkında olmadan kendisini windows servisi gibi gösterebilen ve CPU kaynaklarınızı kullanan veya registry ve dosya yapınıza zarar verebilecek tehditleri keşetmenizi sağlar.

Rubotted - Bot ve arka planda çalışan veya sisteminizi ele geçirebilecek yazılımları keşif eder HouseCall ile temizler.

http://emea.trendmicro.com/emea/products/personal/free-tools-and-services/index.html

Ayrıca sistem performansına yönelik olarak ;
Sistem Ayarlayıcı ile , geçici dosyaları, kayıt defterlerini ve başlangıç yöneticisini temizleyerek bilgisayarın performansını artırır Bu disk alanını kurtarmanızı ve Windows'un daha hızlı başlamasını sağlar. Sistem Ayarlayıcı performansı arttırmak için tarayıcı geçmişini ve çerezleri de temizler.

http://us.trendmicro.com/us/about/company/awards-and-recognition/

Saygılar Virussuz Günler.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Antivirüs indirirken orjinal sitelerinden indirmeye özen gösterin. Katılımsız kurulum versiyonunu indirirseniz adam içinde biraz oynamalar yaptıysa antivirüs sendeki gibi sapıtabilir.

Trend Micro yaygın bir markadır. PC' de sorun çıkartacağını zannetmiyorum.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
para verip lisansını alacağım 3 firmadan birisi. o yüzden pek ihtimal veremedim ben trend micronun hatası olduğuna

lewiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
trendmicro antivürüs almayın arkadaşlar içi virüs dolu bilgisayarımın içine etti 2 günde en iyi antivürüs yazılımı nod32 ve norton

resmen öldürdü makinayı ya aman arkadaşlar uzak durun

Opete gitmeyin :)

mcago

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, Comodo Internet Security ürününü niye kullamıyorsunuz? Hem bedava hem de bildiğim kadarıyla Almanya'da olmasına rağmen bir Türk kurucusu var. Sistemi kasmıyor ve Sanbox teknolojisi var. Şiddetle tavsiye ederim