Trainer yapımı hakkında bilgisi olan ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TBM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
medal of honor 2010 için şuan trainer yok ama ben yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

Trainer oyunlarda bir nevi hile yapma mevzusudur. Örneğin NFS serilerinin çoğu için trainerler yapılmıştır. Ne yapıyordu o trainerler. Arabanın hızını 10-100 kadar arttırabiliyordu, ani frenlere izin veriyordu, ... vs

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

Şurda bir tutorial var ama ingilizce:

http://www.cheathappens.com/tut_advtrsoph.asp?tutID=2

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaş oyunun hilesini yapmak istiyor :)

hmmm pardon o zaman :)

---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

Trainer oyunlarda bir nevi hile yapma mevzusudur. Örneğin NFS serilerinin çoğu için trainerler yapılmıştır. Ne yapıyordu o trainerler. Arabanın hızını 10-100 kadar arttırabiliyordu, ani frenlere izin veriyordu, ... vs

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

Şurda bir tutorial var ama ingilizce:

http://www.cheathappens.com/tut_advtrsoph.asp?tutID=2

aslında biz ona kısaca cheat derdik ama değişik geldi bana. trainer oyunun ilk aşamasındaki eğitim bölümü değilmiydi? ben mi çok geri kaldım yoksa :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Trainer ingilizcede alıştırma yapma gibi bir anlama geliyor ve dediğiniz gibi oyunların ilk bölümlerindeki eğitim bölümlerine genelde trainer bölümü denir. Ama oyun hilesi için yapılmış küçük programcıklara da trainer denir :)

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Trainer yapabilmen için birazcık Assembly bilgisine ihtiyacın var. Oyunun çalışma anında bellekteki bilgileriyle oynayarak Trainer tarzı yazılımlar geliştirebilirsin.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
cheat enginie de hex kodlarını bulman
bunları kodlarla birleştirmen ve bunları tuşlara ataman lazım

örneğin 05CD077 hex kodu (attım) oyun parasına denk geliyo
sen bu koda 999999999999 değerini ver diceksin (value)
bu 2 kodun birleşimini yani 05CD077 hexe 9999999999 değerini ver kodunu bir tuşa atıcaksın
bunları yaptıktan sonra butonları ya da sadece trainerın işlevi bölümlerini oluşturcaksın

her şey bittikten sonra programa bir kod daha atıcaksın o da oyun içersinde kodları arama ve aktif hale getirme

yani trainer dediğimiz şey cheat engine nin ufaltılmış ve bizim yerimize hex kodlarını bulmuş halidir.

e abi millet ölümsüz oluyo nasıl olcak o iş
diye aklından soru geçerse
onunda hex kodu var (oyunların içinde her şeyin atandığı bir hex kodu mevcuttur
healtinde bi kodu var yani
sen bu koda en yüksek değeri (value) verirsen (atıyorum 999) cheat enginenin frozen kutusunuişaretlersen, oyundan çıkana kadar healt 999 olarak kalır biri sana 1000 vurmadıkça 0 a düşmez 998 vurursa anında 999 a geri döner

anlamadım hacı ben bu işi diyosan
gta vice-city yi yükle
bilirsin onda para hilesi yoktur
oyuna başla
cheat engine yi aç
birini öldür
para kazan (atıyorum 25 dolar kazandın)
bunu CE de yaz arat
sonra oyuna geri dön birini daha öldür onunda parasını al (50 dolar oldu diyelim toplamda)
50 yaz ve next scan e bas
50 de 5 tane mi hex kodu çıktı birini daha öldür tekrar para kazan 75 mi oldu
bu sefer o 5 tane hex kodunun içersinde sadece 1 tane 75 değerli hex kodu olcak
ona çift tıkla, değerine de çift tıkla (value kısmındaki 75 e ) onu değiştir 9999999999 yap ve frozen kutucuğunu işaretle oyuna geri dön
paran artık 99999999 kalcak ve bir daha hiç azalmıcak ve bu hex kodunu bi yere kaydersen
oyunu her açtığında bu kod sayesinde hiç bir arama yapmadan hex e ulaşır değerlerle oynarsın

ben bununla bir çok oyunda sınırsız ammo,para bir çok online oyundada att. speed, range, movement speed kastım :D

bu arada özel mesajla, gel hacı bunu senle yapalım tarzı yazılar yazmayın kod yazabilsem burda durmam :mrgreen::mrgreen:

özet: hex leri bu,l value kısımlarını arttır, frozen dedirt, bunları kodlara ata,bu kodları tuşlara ata,güzel bi fon müziği bul,güzel bide tasarım yap,programı oluştur.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
@Vandetta_ olayı güzel anlatmışsın :)