Yasiin
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 3,968
Trafikte giderken tamponunuza yapışıp selektör kolunu koparan adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Büyük pickuplarda arkalarda ışıklandırma vardı internette görmüştüm adam selektör gibi bir açıyor dünyasını aydınlatıyor arkasındakilerin, onlardan lazım aslında. ?Sırf bu tipler için kendime sanırım bir tane pickup alıp ön tampon ve arka tampon için çelik bariyer yaptırmayı düşünüyorum.. Sonrasında taktik maktik yok, bam bam bam..
Genelde Honda ve Tofaş kekoları bunları yapar. Tampona yapıştığı anda frene bir koyacaksın görecek gününü.(yani 100 le gidiyorsan 90 a falan düşürmekten bahsediyorum aksi halde sıkıntı çıkarTrafikte giderken tamponunuza yapışıp selektör kolunu koparan adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bende bu Tofaşçıların özgüvenine hastayım. Araba en az 20 yıllık, metal yorgunluğu diye birşey var,bildiğin teneke önündeki bir fren yapsa araba ortadan yamulurGenelde tofaşçılar yapıyor. Hızı 15 20km/h düşürüp hızlanınca yetişemiyorlar tavsiye ederim ??
Düz yolda basıyorlar yokuşta en sağ şeritte vites küçülte küçülte bir hal oluyorlar ?Bende bu Tofaşçıların özgüvenine hastayım. Araba en az 20 yıllık, metal yorgunluğu diye birşey var,bildiğin teneke önündeki bir fren yapsa araba ortadan yamulur![]()
![]()
![]()
Dünya üzerinde bunu yapmayı düşünen tek kişi olduğumu sanıyordum, yalnız değilmişim ?Sırf bu tipler için kendime sanırım bir tane pickup alıp ön tampon ve arka tampon için çelik bariyer yaptırmayı düşünüyorum.. Sonrasında taktik maktik yok, bam bam bam..
Güzel taktikmiş.Genelde tofaşçılar yapıyor. Hızı 15 20km/h düşürüp hızlanınca yetişemiyorlar tavsiye ederim ??
Fren lambasını yakacak kadar dokunsan yeterli frene, 120-130-140la adam sollamaya çıkmışsın adam 200le selektör yapa yapa geliyor mecbur yavaşlayacak sen bir kere çıkmışsın sollamaya, sollamayıp geri girecek halin yok şeridine dibine kadar yanaşınca fren lambasını yakacak kadar bassan yeter. Zaten ondan sonra 15-20km hız düşürüyorlar.Normalde sol şeride geçtikten sonra eğer bir müddet yavaş gidiyorsam selektör yapması haklı.
Ancak özellikle BMW' ciler bıktırdı. Sol şeritteyim 110 - 115 km/h ile araba solluyorum. 1 KM öteden selektör yaparak geliyor. Hızlansam, radar varsa ceza yiyeceğimi bildiğimden arabayı sollayana kadar hiç istifimi bozmuyorum. Arkadaki arkadaşda mecbur frene basıyor. Bu gibi adamlar yüzünden BMW' den tiksindim.
Ama birgün sinirlenip gerçekten freni kökleyeceğim gibi geliyor. Çünkü bu gibilere yol verdikçe her geçen gün sayıları artıyor.
Bir anda frenleyip ıslak odunla dövünTrafikte giderken tamponunuza yapışıp selektör kolunu koparan adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güzel bir taktik ama kendinize zararınız çok olacaktır, arkadan vurur o hızla giderken toplayamama şansın var gider bariyere vurursun kontrolü kaybedersin, fren lambasını yakacak kadar bassak yeterli.Bir anda frenleyip ıslak odunla dövün
Babam bir ara sinirlenip ışıklara kadar kovalamıştı tornavida ile adamin lastigi indirmisti halen hatırlıyorum onuGüzel bir taktik ama kendinize zararınız çok olacaktır, arkadan vurur o hızla giderken toplayamama şansın var gider bariyere vurursun kontrolü kaybedersin, fren lambasını yakacak kadar bassak yeterli.
Oda iyiymiş. ??Babam bir ara sinirlenip ışıklara kadar kovalamıştı tornavida ile adamin lastigi indirmisti halen hatırlıyorum onu
Babam marangoz bu arada arabasinda delici alet taşımaz normalde o zamana denk geldiOda iyiymiş. ??
Havalı korna var, onla küfür eder gibi basılır. ??Babam marangoz bu arada arabasinda delici alet taşımaz normalde o zamana denk geldi
Bu olayı en çok yeni kasa megane cılar skoda Octavia vw passat Scirocco Bmw 3.18 3.20 ciler yapıyor arabanız hızlı ise frene dokunup bi anda kök gaz yapın dikiz aynanızdan bir anda kayboluyor denedi onaylandı.Trafikte giderken tamponunuza yapışıp selektör kolunu koparan adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dayım hiç yol istemeden direk sağından geçiyor uğraşıp hız düşürmeye gerek yokYaptıkları yanlış ama öyle adamlar varki sol şeritte 100 km hızla gidiyor sol şeridi işgal etmezsen bu durumlarda olmaz diye düşünüyorum..
Bahsettiğin araçlarda tırt araçlar değil fren yapsa bile 10 sn sonra yine tamponunda olursa yapılması gereken tek şey sol şeridi işgal etmeyecen baktın önünden çekilmiyormu uygun anda sağdan geçecen çok uğraşmaya değmez..Bu olayı en çok yeni kasa megane cılar skoda Octavia vw passat Scirocco Bmw 3.18 3.20 ciler yapıyor arabanız hızlı ise frene dokunup bi anda kök gaz yapın dikiz aynanızdan bir anda kayboluyor denedi onaylandı.
Aynen öyle. Yeni araçlarda dehşet motor var gaza dokununca fırlıyorlarBahsettiğin araçlarda tırt araçlar değil fren yapsa bile 10 sn sonra yine tamponunda olursa yapılması gereken tek şey sol şeridi işgal etmeyecen baktın önünden çekilmiyormu uygun anda sağdan geçecen çok uğraşmaya değmez..
130-140la adam sollamaya çıkıyorsun adam 200-210 yardıra yardıra geliyor dibime kadar yapışıp birde selektör manyağı yapacak, kusura bakmada inadına çekilmemek lazım soldan.Yaptıkları yanlış ama öyle adamlar varki sol şeritte 100 km hızla gidiyor sol şeridi işgal etmezsen bu durumlarda olmaz diye düşünüyorum..
350 hp vs 180 hp güzel vsBahsettiğin araçlarda tırt araçlar değil fren yapsa bile 10 sn sonra yine tamponunda olursa yapılması gereken tek şey sol şeridi işgal etmeyecen baktın önünden çekilmiyormu uygun anda sağdan geçecen çok uğraşmaya değmez..
350hp olunca 120 ile gidilmiyor herhalde350 hp'lik bir aracın varsa tamponuna dayandırıyorsa o zaman sorun şofördedir..
Sakin kullandigimiz zaman sollama yapinca bu tipler geliyorsa yapılmasi daha iyi350 hp'lik bir araç tamponuna dayandırıyorsan o zaman sorun şofördedir..
Bu durumda yapabileceğin birşey yok zaten arkadaki senin araba sollamanı gördüğü halde bunu yapıyorsa aklında noksanlık vardır..130-140la adam sollamaya çıkıyorsun adam 200-210 yardıra yardıra geliyor dibime kadar yapışıp birde selektör manyağı yapacak, kusura bakmada inadına çekilmemek lazım soldan.