Track Sorunu

bloodofwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s.a

nero 8.0 ile mp3 lerimi araçta dinlemek için track a çevirdim. fakat
çeviri sonrasında ses kalitesi düştü. ses çok az çıkıyor bunu artırmanın
bir yolu,yordamı,yöntemi varmı acaba?
ayrıca track a çevirdikten sonra sanatçı ismi ve şarkı isimleri sadece track1,2,3, vsvs.. olarak değişiyor. isimleri bozmadan ve ses kalitesini bozmadan hatta daha da arttırabileceğim bir program yada yöntem varmı?

kolay gelsin...

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ses kalitesini arttırmak gibi birşey söz konusu değil fakat dip sesleri temizlemen mümkün. aynı zamanda ses seviyesinide mp3gain ile normalleştirebilirsin (fazla yüksekse düşürür, düşükse yükseltir).

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
WMP nin burn özelliğiyle yap birde bilgisayarımda cd sürücüsüne sağ tıkla kayıta gel yazma hızını 2x veya 4x yap sonra WMPden yazdır

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
mp3 ses kalitesi olarak track kadar iyi değildir örnek 1 parça track iken 40mb diyelim aynı parça mp3 formatına dönüştürünce 4mb ta kadar küçülür ancak mp3 değerleri 44100khz ve 128kbps nin altına düşmezse aradaki fark basit ses sistemleri ile hissedilmeyecek kadar azdır
Mp3 nero ile tekrar track formatına birçok kez dönüştürdüm ve dediğin gibi ses kısılması felan yaşamadım hatta nero ile track cd si yaparken
"ses seviyesini normalleştir" seçeneği ile mp3 lerdeki ses farklılıkları aynı seviyeye getiriliyor bu seçeneği seçmezsen ses seviyesinde hiçbir değişiklik yapılmıyor

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Nero'nun ayarlarını incelemelisin sanırım orada ses düzeyinde bir hata yapıyorsun.Şarkı isimlerini normal bir audio cd yaptığın için track01-02-03 şeklinde yazacaktır bunu değiştiremezsin.