Trabzon, Yiğido'yu Gole Boğdu!

Blackout

Dekan
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
Trabzon, Yiğido'yu gole boğdu!

0d8a31629d1718ba829ae14785e74b4e.jpg


Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta maçında Trabzonspor, Sivasspor'u Yattara'nın müthiş performansıyla 6-1 mağlup etti.


Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta maçında Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Oldukça zevkli geçen maçta kazanan taraf 6-1'lik skorla Trabzonspor oldu. Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, 31. ve 34. dakikada Yattara, 38. dakikada Selçuk İnan, 59. ve 76. dakikada Teofilo, 89. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Sivasspor'un tek golünü ise 47. dakikada Cihan kaydetti. Sivasspor'da Sedat Bayrak, karşılaşmanın 78. dakikasında yan hakemin de uyarısıyla kırmızı kart gördü. Sedat, oyun alanını terk ederken formasını çıkartıp hakem Bülent Yıldırım'ın yüzüne fırlattı.

Sivasspor karşısında kusursuza yakın bir performans ortaya koyan Trabzonspor'da atılan gollerin üçü de birbirinden güzeldi. Gine Milli Takımı'nda yıldızlaşan ve antrenmanlardaki performansı ile göz kamaştıran Yattara'nın Sivasspor filelerine bıraktığı iki muazzam gol, oynadığı aktif Şenol Güneş'in yüzünü güldürdü. Trabzonspor, Sivasspor karşısında aldığı bu galibiyetin ardından ligdeki puanını 10'a yükselterek zirve hattına bir adım daha yaklaştı.

SOL BEKTE FERHAT!

Spor Toto Süper Lig'de yola şampiyonluk parolasıyla çıkan Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Sivasspor ile oynadığı maça hücum ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Kalesini her zaman olduğu gibi Onur'a teslim eden Güneş, savunma kurgusunda önemli bir hamle yaparak Cale'yi kulübeye çekti ve sol bekte Ferhat'a görev verdi. Cale hariç savunma kurgusunu bozmayan deneyimli teknik adam Egemen, Giray ve Serkan üçlüsünden Sivasspor karşısında da vazgeçemedi. Orta alanı Selçuk ve Colman üzerine kuran Güneş, bu oyuncuların yanında ise Alanzinho, Jaja'yı sahaya sürdü. Hücum bölgesinde ise Teofilo ve Umut görev aldı. Mesut Bakkal'ın takımı Sivasspor ise Trabzonspor karşısına iki yabancı Ramoviç ve Ivanovs ile çıktı.

DİREKTE PATLAYAN TOP...

Sivasspor karşısına hücum ağırlıklı bir kadro ile çıkan Trabzonspor, erken bir gol bularak maçı koparmak istedi. Özellikle orta alanı kalabalık tutarak, kanat organizasyonlarına ağırlık veren Karadeniz temsilcisi, Sivasspor ceza sahasında ardı ardına pozisyonlar buldu. Maçın ilk 15 dakikalık diliminde Sivasspor'u kendi yarı sahasına hapsetmeyi başaran ve baskılı futbolu ile etkili ataklar geliştiren Trabzonspor önce Teofilo ile yokladı Ramoviç'in koruduğu kaleyi ardından Giray'ın kafasına üst direk izin vermedi. Dakikalar ilerledikçe artan tempo mücadele gücü yüksek, taktik planların ön planda olduğu oldukça zevkli ve çekişmeli bir karşılaşmayı da beraberinde getirdi.

ÜÇ GOL VAR, ÜÇÜ DE MÜTHİŞ...

Pozisyon açısından oldukça kısır geçen zorlu mücadelenin 31. dakikasında Yattara frikikten olağanüstü güzellikte bir gole imza atarak Hüseyin Avni Aker Stadı'nı ayağa kaldırdı. Bu golden sadece üç dakika sonra Yattara yine sahne aldı. Az adamla yakalanan Sivasspor savunmasını fantastik hareketler ile geride bırakan Gineli yıldız, önce Ramoviç'i yatırdı ardından şik bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Sivas durdu, Trabzon durmadı! Goller yağmur gibi gelmeye başladı Avni Aker'de... Sahne sırası gözlerin, kulakların pasını silme sırası Selçuk İnan'a geldi. Seri paslaşmalar sonucunda ceza sahasının 4-5 metre gerisinde topla buluşan Selçuk, müthiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı filelere yolladı. İlk yarının son anlarında Sivasspor'un gol bulma çabaları sonuç vermedi ve soyunma odasına moralli giden taraf Trabzonspor oldu.

SİVAS UMUTLANDI, TEO UMUT YIKTI!

Karşılaşmanın ikinci yarısına oldukça rahat başlayan ve skoru tutmak için maçı rölantiye almak isteyen Trabzonspor, Sivasspor'un baskısı karşısında kendi yarı sahasına çekilmek zorunda kaldı. Orta alanda yaptığı kritik top kayıpları ile Sivasspor'un ekmeğine yağ süren bordo-mavili takım dakikalar 47'yi gösterdiğinde savunma kurgusunun bir anlık konsantrasyon eksikliği sonucu meşin yuvarlağı ağlarında gördü. Sivasspor'u umutlandıran golde Mehmet Yıldız'ın büyük katkısı, Cihan'ın imzası vardı. Golden sonra daha sıkı tedbirler alan ve tempoyu arttırmaya başlayan Teabzonspor, uzun toplarla rakip yarı alana yüklenmeye başladı.

SİVASSPOR DAĞILDI


Savunma arasına atılan uzun toplarla Umut ve Teofilo ikilisinin buluşturmak isteyen Yattara, bu planında 59. dakikada başarılı oldu ve bitirici vuruşu Teofilo yaptı; skor 4-1 oldu. Trabzonspor'da bireysel performanslara değinecek olursak Yattara'nın kusursuz bir futbol ortaya koyduğunu ancak Alanzinho ve yeni transfer Jaja'nın tam bir hayal kırıklığına yarattığını söyleyebiliriz. Skor karşısında gittikçe demoralize olan Sivasspor'un savunma hattında yaptığı kritik hataları 76. dakikada Teofilo bir kez daha cezalandırdı. Gol sağanığı durmadı Avni AKer'de bir gol de 89'da Burak'tan geldi ve skor 6-1 oldu. Düşük tempoda oynanan kritik mücadelenin ikinci yarısında Trabzonspor, skor avantajını başarılı bir şekilde korudu ve Sivasspor'un kontraataklarına karşı durdu. Mücadele gücü bir hayli yüksek olan karşılaşmada kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor mücadeleden 6-1'lik galibiyetle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)


7. dakikada Teofilo'nun düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta, Jaja'nın kaleye gönderdiği top az farkla yandan auta gitti.
8. dakikada Colman'ın pasında, ceza alanı hafif sağ çaprazındaki Teofilo'nun yerden şutunda, kaleci Ramoviç'i geçen top direğin dibinden auta çıktı.
10. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray'ın kafa vuruşunda, top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topta bordo-mavililer, etkili olmadılar.
21. dakikada Selçuk'un sağdan derinlemesine pasında altı pas çizgisi üzerindeki Jaja topu kontrol ederek, kaleci Ramoviç ile karşı karşıya kaldı. Ancak son anda savunmada araya giren Abdurahman, topu kornere göndererek mutlak bir tehlikeyi önledi.
29. dakikada Sivasspor'da sakatlanan Ferhat'ın yerine Murat oyuna dahil oldu.
Aynı dakikada Yattara'nın sağdan ortasında, yakın mesafedeki Jaja'nın gelişine sert şutunda, top auta gitti.
31. dakikada Yattara'nın ceza yayı ön çizgisinin hemen gerisinden kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Ramoviç'i geçerek, sol üst köşesinden filelere gitti: 1-0
34. dakikada Giray'ın orta alandan derinlemesine pasında topla buluşarak sağdan ceza alanına giren Yattara, yerden bir vuruşla topu Ramoviç'in solundan filelere göndererek, kendisi ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0
38. dakikada Selçuk'un yaklaşık 30 metreden sert şutunda, top kaleci Ramoviç'in sol üst köşesinden filelerle buluştu: 3-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak
 

Ay Parçası

Profesör
Katılım
9 Şubat 2009
Mesajlar
3,821
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
hellal olsun be ne gol atmış herifler şenol hoca trabzonu baya toparladı
 

asi_53

Asistan
Katılım
18 Mart 2008
Mesajlar
274
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
bu sene bu trabzon çok takımın canını yakar
 

Blackout

Dekan
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
Nerde Trabzonsporlular? :) Bu müthiş oyun ve skora bence daha çok yorum yapılmalıydı...
Tebrik ederim, harika oynadılar.
 

chaylak1

Doçent
Katılım
5 Ağustos 2009
Mesajlar
625
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Tebrikler Trabzonspor'a.Bu sene lig çok karışacak :)
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
Tebrikler Trabzonspora.Başarıların devamını dilerim.
 

post34

Doçent
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
856
Reaksiyon puanı
37
Puanları
28
Ayıp ya başka takım mı kalmadı bu kadar atacak :D (memleket 58) Başarı varsa tebrik gerekir. Tebrikler...
 

emresandikci

Asistan
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
185
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Evet Maçtaydım çok süperdi Yattaranın feyk yaptıgı gol acayipti
 

Paramore

Dekan
Katılım
10 Eylül 2010
Mesajlar
5,179
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
Trabzonlu değilim ama adamlar çok iyi olmasada iyi oynuyorlar. Artık şampiyon da olmalılar..
 

prof.

Profesör
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
1,400
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Trabzon Sivası 61 kenara...

61 TRabzon yani bu plaka yerli ... :)

atki.gif
horonnnnnjh9.gif
bm01zb3.gif
 

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Güzel maç oldu gerçekten. Keyifliydi ve son derece de doyurucu.

Sivasspor ise önceki haftaların aksine inanılmaz kötüydü. Atılan golde de zaten Mehmet Yıldız'ın Onur'un önünü kesmek suretiyle yaptığı kurnazlığın ve Egemen'in bir anlık gafletinin rolü vardı.

Anlamsız gerginlik ise Sivasspor'a zarar vermekten daha öte değildi. Üstelik hiçbir haklı gerekçesi yokken.

Herşeyi bir kenarı bırakırsak Trabzonspor'un hücum etkinliği inanılmazdı gerçekten. Özellikle gününde bir Yattara rakip adına -1 Trabzonspor adına +1 anlamı taşıyor. Ki Trabzonspor'un rahatlamasında da bu durumun etkisi büyük oldu bugün.

Şenol Güneş bu takıma çok şey kattı. Dahası kulübe çok şey katttı.
Bundan sonrasında şampiyonluk yaraşır, biliyoruz. Ancak en azından bir parça benzer tabloları yaşadığımız için şimdiden dillendirmek için erken. Farkındayız.

Bu takım lig şampiyonunu tayin edebiliyorsa kendini de şampiyon yapacak güce sahiptir.

Şimdilik sevincimiz anlık galibiyetlere, ötesini sonra düşünelim.
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
En son 4-1 de bırakmıştım, skor Sivas için felakete dönüşmüş
 
Üst