İpucu Tpm Nedir?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
TPM, "Güvenlik Platform Modülü" olarak adlandırılan ve anakarta özel şifreleme yapan bir modüldür. Bu modül anakartınıza lehimlidir ve bu şifrelemeler bu yongaya kaydedilir. BitLocker sürücü şifreleri de bu modüle kaydedilir. Bu yongayı başka bir anakarta taktığınız zaman içindeki şifrelere erişemezsiniz. Şifrelerin kaydedilmesi o anakarta özeldir. Yeni gelen Windows 11(10X) sürümünde de bu yongaya sahip olmadan doğrudan kurulum yapamazsınız.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Benim bilgisayarda TPM özelliği var mıdır?
CMD'den "tpm.msc" komutunu çalıştırdıktan sonra desteğin olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer yok olarak gözüküyorsa ya BIOS'dan açık değildir, ya da sisteminizde TPM yongası yoktur yani destekli değildir.

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
CMD'den "tpm.msc" komutunu çalıştırdıktan sonra desteğin olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer yok olarak gözüküyorsa ya BIOS'dan açık değildir, ya da sisteminizde TPM yongası yoktur yani destekli değildir.
Böyle hata veriyor. Desteği yok mu pc'de?

de.PNG

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Peki başka şekilde kurulum yapabilir miyiz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tuf B460 Plus kullanıyorum son derece güncel bir anakart ve Bios'da bulamadım. Redditte okuduğuma göre sanırım genelde AMD işlemcilerde varmış bu özellik.
Ofise gittiğim zaman ASUS Z490 anakartımdan özelliğin olup olmayacağına bakacağım.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Strix B460 da denedim şimdi onda da bulamadım Bios'da ayar. Advanced sekmesinde olduğu söyleniyor fakat 2 Intel anakartta da bulunmuyor. Asus Prime B450 (AMD İşlemci uyumlu) anakartta bile varken Strix-Tuf B460'da olmaması ilginç.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Strix B460 da denedim şimdi onda da bulamadım Bios'da ayar. Advanced sekmesinde olduğu söyleniyor fakat 2 Intel anakartta da bulunmuyor. Asus Prime B450 (AMD İşlemci uyumlu) anakartta bile varken Strix-Tuf B460'da olmaması ilginç.
Ben de çoğu Intel anakart modelinde olmadığını duymuştum. Ona bakmam lazım. TPM yongası olmadan da kurma konusu var. Eğer geçmek istiyorsanız inceleyebilirsiniz.

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,477

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Ben de çoğu Intel anakart modelinde olmadığını duymuştum. Ona bakmam lazım. TPM yongası olmadan da kurma konusu var. Eğer geçmek istiyorsanız inceleyebilirsiniz.

Resmi olarak yayımlandığı zaman bunlarla uğraşmaya gerek kalır mı? Bu Beta sürümünü kurmak için mi gerekiyor TPM ?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Resmi olarak yayımlandığı zaman bunlarla uğraşmaya gerek kalır mı? Bu Beta sürümünü kurmak için mi gerekiyor TPM ?
Şu ân resmi bir açıklama yok fakat benim tahminlerime göre kararlı sürümde böyle bir gereksinim olmayacak. Geliştirici sürümüne özel olabilir.