MuhammeddAkif
Öğrenci
Modemin arkasında reset tuşuna 5 saniye basılı tutarak modemi sıfırladım. Modemin üzerinde tüm ışıklar söndü ardından internet durumunu gösteren ışık hariç hepsi sabit yanmaya başladı. Ardından bilgisayarda tarayıcıdan 192.168.0.1 yazarak modem arayüzüne girdim. Varsayılan şifreyi yazarak giriş yaptım. Arayüzde temel kısımda gösterilen tüm ayarlar sıfırlanmıştı. Gelişmişe tıkladım ve ağ ardından da internet sekmesine girdim. Bu kısımda modeme gelen internet gözüküyordu. Durum bağlantı kesildi şeklindeydi. Bağlan yapmadan önce düzenle yaptım. Bana verilen kullanıcı adı ve şifreyi girdim ve otomatik ayarların gelmesi için PPO bağlantı türünü seçtim. Sayfanın altına indim ancak kaydet, tamam, sonlandır, değiştir gibi bir seçenek yoktu. Sadece iptal yazıyordu. Sayfada başka hiçbir yerde bir buton yoktu. Sayfayı yeniledim ve bu sefer düzenlemeden bağlan butonuna bastım. Ancak bağlanmadı. Daha sonra internette aynı modemde kurulumun nasıl yaptığını gösteren bir video buldum. Videoda modemde reset tuşuna basılı tutarak modemi sıfırladı ve ardından modem arayüzüne girince direk kurulum ekranı karşıladı. Acaba ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum veya kurulum ekranına gelmem için bir şey daha mı yapmam gerekiyor ? Yardımcı olursanız sevinirim.