Tövbeler Tövbesi - atv

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yakında atv'de yayınlanacak bir yapım, dizi dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

fft50_mf1172468.Jpeg

Eğer bu dizi tutarsa, tüm kanallarda benzer içerikli, bol şarkılı, bol müzikli, biraz nostaljik, sinemadaki Yeşilçam dönemi benzeri diziler art arda yayınlanmaya başlar.

Malum bizim televizyonlar, birbirlerini takip etmeye bayılırlar. Bilirsiniz işte, bir kanalda gençlik dizisi iş yaparsa, diğerleri de hemen peş peşe gençlik dizileri çekerler.

Bir kanalda mahalle dizisi tutarsa, diğer kanallar hemen mahalle dizisi arayışına girerler...

Yeni dizinin ismi 'Tövbeler Tövbesi...' Ne güzel şarkıydı o hatırlasanıza...

Taç olsam başıma takmayacağım.
Gözüme nur olsan bakmayacağım.
Yoluna adaklar yakmayacağım.
Tövbeler tövbesi...

En güzel de Zeki Mürensöylerdi, Behiye Aksoy'dan dinlemeyi de severdim bu nihavent eseri...

Sözleri Turgut Yarkent'e, bestesi Sadettin Öktenay'a ait şarkı, yıllar sonra dizi film yapımcılarına ilham oldu.

Aydın Bulut'un yönetmenliğini yapacağı dizinin senaryosu Zülküf Yücel'e ait...
Los Angeles'ta 2.5 ay önce kızı Sare'yi dünyaya getiren ve ardından Türkiye'ye gelen Tuba Ünsal bu yapımla setlere dönüyor.

Ünsal'ın yanı sıra Cemal Toktaş, Fulya Zenginer, Füsun Demirel, Rıza Akın, Cihat Tamer, Ahmet Kaynak, Pınar Dikici, İnci Şen ve Ruhsar Öcal yeni yapımda rol alıyor.

Dizi, hayatta yan yana saf tutmuş, işçi, memur ve esnafın yaşadığı Garipler Mahallesi'nde geçiyor.

Dizide ailesiyle yaşayan garson Mahir (Cemal Toktaş), patronunun kızı Pelin (Tuba Ünsal) ve Mahir'in nişanlısı Fidan (Fulya Zenginer) arasında yaşanan aşk hikâyesi ekrana getirilecek.

Dizinin her bölümünde 3 müzik klibinin yer alacağı, sahne içeriklerine göre çekilecek bu kliplerde Türk sanat müziğinden, artık klasikleşmiş arabesk parçalara kadar pek çok şarkının kullanılacağı belirtiliyor. Bu biraz da bana bol şarkılı, bol klipli Hint Sineması'nı hatırlattı.

İster misiniz 'Tövbeler Tövbesi' iyi reyting yapsın ve Bollywood benzeri bu yeni tarz, Türk televizyonlarının yeni çıkış kapısı olsun.

Artık ondan sonra da herhalde tüm oyuncular, müzik ve dans dersleri almaya başlarlar.

Bugün

605831331550.jpg

TÖVBELER TÖVBESİ

Hayatları ayrı, dertleri aynı insanların yan yana saf tuttuğu Garipler Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan garson Mahir, çalıştığı gece kulübünden bir müşterinin kafasında şişe kırdığı için kovulur. Bir tesadüf eseri, gelinlikler içinde uçurumdan kendini atmaya kalkan bir kızı kurtarır. Kurtardığı kız, onu kovan patronunun kızı Pelin’dir.. Pelin neredeyse takıntı haline getirdiği bir aşkla Mahir’i sevmeye başlar. Ama Mahir mahalleden Fidan’la nişanlıdır ve nişanlısını da çok sevmektedir. Mahir şimdi çetin bir imtihanla karşı karşıyadır; ya sevdiği ve nişanlı olduğu Fidan’la evlenecek, ya da kaderinin ona çizdiği yoldan gidip zenginliği ve Pelini tercih edecektir. TÖVBELER TÖVBESİ’nde içimizden herhangi bir insanın derdini, acısını, sevincini bulacak ve dillerden düşmeyen nefis şarkılarıyla tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz..

[SDNTV3]http://i.tmgrup.com.tr/atv/video/2011/03/02/538880001109.flv[/SDNTV3]

atv

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Tutar bu dizi damardan giriyor yaa....

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bana hitap etmiyor bu yüzden izleyeceğimi pek zannetmiyorum.:)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Valla bugünlerde çok hüzünlüyüm... Bugünlerde çok duygusalım romantime bağladım... Ben izlerim yanii...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Spy Fatmagül'ü izliyordur kesin. :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Çok klasik olmuş yalnız ayrıcada bariz hatalar var...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hatalar olsun artık. Her yerde var. Dün görmedin mi Vadi'yi? Ersoy o haldeyken kalktı gitti, araba filan kullandı. :D

İdare ederdi dizi. Tutar mı bilmem.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Tutar tutar geçmişte bu tür yapımlar tutuyormuydu?. Evet şimdi neden tutmasınkii Türk insanının yapısı aynı..

Hata olarakta yaa bu dizi yapımcıları İstanbul un kenar mahallelerine bi baksınlar bakalım gelir seviyesi düşük olan insanlar nasıl yaşıyor??... Eğer burası Türkiye ise vede gelir seviyesi düşük olan insanların yaşam tarzları bu şekilde değil... Bi baksınlar bence.. Aileler sıkıntı içerisinde ama kızları maşallah makyajları yerinde tırnaklar ojeli külahıma anlatsınlar o fakir mahalle muhitini...

Ayrıca Engin Ardıç bi yazısında medya iiçin diyordukiii..

Beyler kamerayı onun bunun bacaklarının arasına sokup duracağınıza birazda halkın arasına sokun diyordu... İşte böyle kameralar halkın arasına girmediği için Türk insanını refah seviyesinde yaşıyor sanıyor herkes...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Dizi tutmadı. Sanırım bu hafta günü değişir. O da iyi sonuç getirmezse final kaçınılmaz. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ezel de Kavak Yelleri de bitiyor hadi 1-1,5 ayın kaldı. :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bitiriyorlar merak etme. :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Süresiyle ilgili bir bilgi varmı, malum dizi süreleri düşürüldü felan? izlemiycem de yinede merak ettim.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Dizi sürelerinde bir değişiklik gözlemlemedim ama yeni reklam uygulaması acayip berbat.

Neredeyse her 10 dakikada bir 4 dakikalık reklamlar giriyor. Bazen 1 dakikalık reklam giriyorlar filan.

Dizi içinde de sponsor reklamları serbest bırakılmış. Tanıtıcı reklam demeden yayınlanıyorlar. Mesala bu akşam Yahşi Cazibe'de Barış kıza hadi Cola Cola içelim dedi koydu bardaklara kolayı. :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Süresiyle ilgili bir bilgi varmı, malum dizi süreleri düşürüldü felan? izlemiycem de yinede merak ettim.
Evet var dün gece atv denedi Çocuklar Duymasının her 15dk na bi reklam koydu ama ne kadar denerlerse denesinler Türkiye de dizileri kısaltmak imkansız...

@AliA işte o reklam denemeleri dizileri kısaltabilme çabası önce reklamları ayarlayıp sonra diziler üzerinde çalışacaklar... Ama olmaz...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
yani demek oluyorki ya sıkıştırılmış reklamlar sinsilesine boğulacaz, ya da sindire sindire uzun soluklu hazmedecez. bu iş burada yatar demek oluyor.