Touchpad e Bişeyler Oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRNKC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
dell-inspiron-14-n4050-b960-dos-black-8.jpg

Arkadaşlar cihaz DELL N4050, touchpad in sorunu algılama ile ilgili tuşlarda bir sıkıntı yok... Pad in ayarlarıyla hiçbir oynama yapmadım, hatta fabrikasyon recovery ile sıfır hale getirdim cihazı yine değişen bir şey yok... İmleç ya doğru dürüst oynamıyor deyim yerindeyse sürünüyor ya da ekranın sağından soluna hatta alakasız bir yerine gidiyor kısacası imleci istediğim yere götüremiyorum... Takılmalar, komut almamalar komutu alsa dahi imlecin kontrolünün imkansızlığı vs... Mesela 2 saat önce sorunsuz çalıştı ama şimdi yine aynı... Her gün fiber bezle temizliği yapılıyor cihazın, içecek yaklaştırmıyorum notebook un yanına... Neden olabilir bir fikriniz var mı ? Ürünün garantisi var DELL müşteri hizmetlerini mi arasam ? Şunu belirteyim, Touchpad ayrı bir parça değil şu resimde görüldüğü gibi üst bölümle bir bütün halinde...​

--- Mesaj Güncellendi ---

Yok mu fikri olan ?

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
üreticinin sitesinden Touchpad driverını güncelleyin kurmayınca bahsettiğiniz işkenceyi çektirebiliyor :S

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
üreticinin sitesinden Touchpad driverını güncelleyin kurmayınca bahsettiğiniz işkenceyi çektirebiliyor :S

Yorum için teşekkür ederim, driver konusunda sıkıntı yok en güncel hali kurulu...

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
usb veya cd den çalışan işletim sistemlerinden biriyle bi deneme yapsanız sorunun yazılımsalmı yoksa donanımsal olup olmadığını anlamanızda yardımcı olabilir. tauchpad çalışırmı o sistemlerde bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum...

lancelator

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya dell n4050 laptoptaki aynı sorun bende de var.
eğer fare donanımı kaldırırsanız sorun çözülüyor. Bu mouse pad'i üreten firma alp şirketi. sorunun yazılımla ilgili olduğunu düşünüyorum. ancak yazılımı kaldırırsanızda yakınlaştırma uzaklaştırma gibi özellikleri mouse pad'de kullanamıyoruz.

benim bildiğim çözüm bu. peki sizin bulabildiğiniz bir çözüm var mı acaba?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ya dell n4050 laptoptaki aynı sorun bende de var.
eğer fare donanımı kaldırırsanız sorun çözülüyor. Bu mouse pad'i üreten firma alp şirketi. sorunun yazılımla ilgili olduğunu düşünüyorum. ancak yazılımı kaldırırsanızda yakınlaştırma uzaklaştırma gibi özellikleri mouse pad'de kullanamıyoruz.

benim bildiğim çözüm bu. peki sizin bulabildiğiniz bir çözüm var mı acaba?

Evet bir çözüm buldum, daha doğrusu problemin kaynağını buldum... Laptop un pili takılıyken şarj kablosunu cihaza bağlayınca touchpad problem çıkarıyor onu fark ettim... Pille normal kullanıyordum her şey tıkırında gidiyordu ki pili şarja takmak gerekti, kabloyu taktım touchpad finish :D algı sorunu yine ortaya çıktı... Fişi çekince tekrar normale döndü... Yazılımın stabilitesi ile ilgili bir sorun yok sebebi ise açık, F8 ile format atarken Dell Data Safe Local Backup recovery programı üzerinde Alps Pointing çalışmadığına göre bence sorun notebook un metal yüzeyi ile alakalı... Ne bileyim belki statik elektrik, belki AC kablodan gelen akımı düzgün ayarlayamayan devreler, sorun donanımsal o kesin... Pili şarj ederken mouse kullanıyorum az önce çektim fişten touchpad kullanıyorum şuan :) DELL' i arayacağım bakalım ne diyecekler...

abdullahmk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti. Söyle ki;
Bir arkadaşın dizüstüsünü format atmak için almıştım. Çantadasından çıkardım ve pilinin çıkarılmış ve ayrı bir göze koyulmuş olduğunu gördüm. Hatta kendi kendime de söylendim neden çıkartırlar bu pilleri anlamam diye. Flash bellek ile XP atacaktım. BIOS'a girip ayarları yaptıktan sonra çıktım. Ön yüklemeyi yaptı ve asıl GUI yükleme ekranına geldi. En son kullanıcı adı ve seri numarası ekranına geldiğinde klavyenin ve farenin çalışmadığını farkettim. Bilgisayarı yeinden başlatıp tekrar denedim ama sonuç aynı. BIOS ayarlarına girip bununla ilgili bir ayar var mı diye baktım yoktu. Daha sonra uğraşmaya gerek yok deyip kendi bilgisayarımda kullandığım usb kalvye ve fareyi taktım fakat klavye hiç çalışmadı fare ise çalılştı ama saçmaladı. Daha sonra elimdeki PS2 klavyeyi usb dönüştürücü ile denedim ama onu da yemedi. En sonunda Google amcamıza sormak aklıma geldi ve her zaman olduğu gibi amcam cevabı verdi. Bu arada o pc de Dell idi. Modelini hatırlamıyorum ama o modellerin çoğunda bu sorun varmış. Sorun şu ki pil takılı iken fare ve klavye iptal oluyormuş. O yüzden arkadaş pili çıkarmış. Arkadaş da bana demiyor ki pili takma sıkıntı oluyor diye. Gece 12 ye kadar tırmalayıp durdum.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti. Söyle ki;
Bir arkadaşın dizüstüsünü format atmak için almıştım. Çantadasından çıkardım ve pilinin çıkarılmış ve ayrı bir göze koyulmuş olduğunu gördüm. Hatta kendi kendime de söylendim neden çıkartırlar bu pilleri anlamam diye. Flash bellek ile XP atacaktım. BIOS'a girip ayarları yaptıktan sonra çıktım. Ön yüklemeyi yaptı ve asıl GUI yükleme ekranına geldi. En son kullanıcı adı ve seri numarası ekranına geldiğinde klavyenin ve farenin çalışmadığını farkettim. Bilgisayarı yeinden başlatıp tekrar denedim ama sonuç aynı. BIOS ayarlarına girip bununla ilgili bir ayar var mı diye baktım yoktu. Daha sonra uğraşmaya gerek yok deyip kendi bilgisayarımda kullandığım usb kalvye ve fareyi taktım fakat klavye hiç çalışmadı fare ise çalılştı ama saçmaladı. Daha sonra elimdeki PS2 klavyeyi usb dönüştürücü ile denedim ama onu da yemedi. En sonunda Google amcamıza sormak aklıma geldi ve her zaman olduğu gibi amcam cevabı verdi. Bu arada o pc de Dell idi. Modelini hatırlamıyorum ama o modellerin çoğunda bu sorun varmış. Sorun şu ki pil takılı iken fare ve klavye iptal oluyormuş. O yüzden arkadaş pili çıkarmış. Arkadaş da bana demiyor ki pili takma sıkıntı oluyor diye. Gece 12 ye kadar tırmalayıp durdum.

İlk aldığımda yoktu böyle bir şey ne zaman ki pil yıpranmasın diye pili çıkardım artık böyle...