touareg alarm sorunu!!!

Lazkopat29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
arkadaşlar 2006 model abı wv toaureg aracımız var araba bugun akşama dogru alarmları kendı kendıne calmaya basladı ondan sonra sustu şu anda gece 01:58 alarmlar çalıp çalıp susuyor ışıklar falan yanıyor arabanın yanına gittim kapıları açtım kapattım bagajı kapattım hiçbir fayda yok 5dk sonra tekrar ötmeye başladı

Son düzenleyen moderatör:

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Bazı Volkswagen modellerinde sporadik alarm sorunları olması nadir değildir. Çoğu zaman zamanın insanları anahtarları, uzaktan kumandaları veya alarm sistemleriyle ilişkili başka bir kısmı ile ilgili bir sorun yaşadıklarına inanırlar. Genellikle alarmın kendi kendine çalmasına neden oldukları izlenimi altındadırlar . VW'nizdeki alarmın kendiliğinden çalması, tuşlarla veya uzaktan kumandalarla ilgili değildir.

Bu alarm endişesi en yaygın olarak başarısız bir kapı mandalının sonucudur. VW modellerindeki kapı mandallarında, araca kapının açık veya kapalı olduğunu bildiren bir mikro anahtar bulunur. Fazla mesai mikro anahtar bozulmaya başlar ve nadiren tamamen başarısız olur. Kapı mandalının arızalanmasının rastgele alarm problemine neden olmasının nedeni mikro anahtardır. Kapı mandalı grubundaki mikro anahtar arızalanmaya başladığında, araca uygunsuz sinyal göndererek aracın kapının açıldığına inanmasına neden olur.

Örneğin , 2001 VW Jetta'nız var, aracınız alarm ile silahlı arabanıza park ediyor. Birdenbire alarmınız sebepsiz yere çalmaya başlar. Arabanıza hiçbir şey çarpmadı ve kimse içeri girmeye çalışmadı. En olası suçlu, kapı mandalı montajınızdır.
Bu neden oldu?
En çok olan şey arabanızın alarmla birlikte oturmasıdır. Tüm kapılar kapalıdır.Bu mikro anahtarın rastgele bir arızası varsa, aracınıza kapının açık olduğunu söyler. Bu, aracınız birinin alarmı devreden çıkarmadan kapıyı açtığını düşündüğü için alarmı kapatacaktır.

Bir sonraki soru " Hangi kapı mandalının kötü olduğunu nasıl bilebilirim ?" Sonuçta aracınızın birden fazla kapısı var. Çoğu mevcut model Volkswagens, kubbe ışığının yakınında, iç ışıkların ne zaman yanacağını seçen bir anahtar vardır. Bu anahtarın ayarda olduğundan emin olun, böylece araçtaki kapılar açıldığında iç lambalar yanar. Bunu yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey, hangi kapının ışıkları açmayacağını görmek için araçtaki her kapıyı birkaç kez açmaktır.Çoğunlukla arızanın rastgele olduğunu ve fazla mesaiye daha sık geleceğini unutmayın.

Hangi kapağın iç lambaların yanmadığını belirledikten sonra, artık kötü giden kapı mandalı grubunu tanımladınız. En sık kullanılan kapı olduğu için en yaygın olarak sürücü tarafı ön kapı mandalıdır.
Kaynak:My VW Alarm Goes Off by Itself - Articles - Deutsche Auto Parts
Not: Google çeviri çevirmiştir.

Benim önerime gelirsek de nasıl olsa iki gün arabaya binmeyeceksiniz. Elektrik gitmezse o karta alarm vermez. En iyi akünün bağlantılarını sökün.

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
6-) Mesaj içeriğinin tamamı ya da tamamına yakın bir bölümü büyük/kalın harflerle ve/veya renkli yazılmamalıdır. Mesajlarda gereğinden fazla ifade -kullanmanız o konuyu kirleteceğinden dolayı önermiyoruz. Forum kuralları madde 6
8 -) Başlık ve mesaj içeriği Türkçe yazım kurallarına uygun olmalıdır. Başlıklar büyük harfle başlamalıdır ve mesaj içeriğinin tamamı büyük ya da küçük harf olmamalıdır. "Örnek Başlık" ya da "Örnek başlık" şeklinde yazılmalıdır. (Tamamı büyük olarak açılan başlıklar bölüm moderatörlerimiz tarafından kaldırılacaktır yada kilitlenecektir.) Forum kuralları madde 8.