Toshiba Satallite Kasma ve ani fps düşmesi sorunları

RudolphuS07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Toshiba Satallite L755-14H bilgisayarım var.İlk zamanlarında sorunsuz oynadığım oyunu uzun süredir ani fps düşüşleriyle oynayamaz oldum.fps 70-80 lerden bir anda 30 lara 20 lere düşmekte bilgisayar ısındıkça bu miktarlar daha da azalmakta.Aylardır bilgisayar içinden denemediğim program kalmadı(combo fix,ccleaner vs..) sonunda sorunun donanımsal bir problemden kaynaklandığını kabullenmiş durumdayım ama hangisi ve hangileri olabilir bir fikrim yok.Isınma problemine gelirsek, ilk oyunda az problem yaşıyorum ve ilk oyundan sonraki oyunlar gözle görülür bir fps farkı oluyor sanırım ısındığı için.internette takılırken çok ısınma olmuyor ama fandan önceden hiç ses çıkmazken artık sürekli sesi duyuluyor ve ara ara coşup tekrar eski sesine geri dönüyor.Pc alındığından beri 1 kere kendim fanı temizledim ama macunları falan değil bilgisayarın içini açıp,fanı elektrik süpürgesiyle temizledim ve yine bir şey değişmedi.Nasıl bir yol izlemeliyim veya neleri değiştirmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

araştırmalarım sonucu benim kullandığım modeli kullanıp böyle bir sorun yaşamış ve bu sorununa çözüm bulmuş bir arkadaşı bu forumda buldum fakat sorunu nasıl çözdüğünü anlayamadım.Konunun Linki burda Toshiba Dizüstü Bilgisayar Kasma Sorunu bu konuya

HD TUNE PRO tarama sonuçlarım :

Benchmark.PNG
health1.PNG
health2.PNG

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Oyun icinde hic isi degerlerine baktiniz mi? Isindikca degerler düsüyor demissiniz cünkü.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Derecelerde bir sorun yok. Dizüstü oldugu icin normal diyebiliriz. Hic sürücülerinizi güncellediniz mi?

@Seyhoo Sen ne diyorsun?

RudolphuS07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Derecelerde bir sorun yok. Dizüstü oldugu icin normal diyebiliriz. Hic sürücülerinizi güncellediniz mi?

@Seyhoo Sen ne diyorsun?
sürücüler güncel bilgisayar içi tüm yapılması gerekenleri çok sefer gerek yerli,gerekse yabancı kaynaklardan araştırdım.Sebebini bulamıyorum ani fps düşüşleri yaşıyorum ve genel olarak 20fps de oyun oynuyorum

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Konuya davet ettigim arkadas gelsin ilgilenmeye calisacagiz.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O harddiski çöpe at, bir gözü toprağa bakıyor. Okuma değeri 13 mb lara düşüyor. Profesyonel şekilde fan bakımını yapman gerekiyor. Harddiski değiştirdiğinde sorun kalmayacaktır.

RudolphuS07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O harddiski çöpe at, bir gözü toprağa bakıyor. Okuma değeri 13 mb lara düşüyor. Profesyonel şekilde fan bakımını yapman gerekiyor. Harddiski değiştirdiğinde sorun kalmayacaktır.

anladım teşekkürler.belki komik ve saçma gelebilir ama taşınabilir harddiskten oyunu oynasam gene kasma yapar mı ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
anladım teşekkürler.belki komik ve saçma gelebilir ama taşınabilir harddiskten oyunu oynasam gene kasma yapar mı ?
Taşınabilir harddiskin yine hd tune pro ile sağlık değerlerine bak benchmark yap sonuçları buraya at bakalım. Taşınabilir harddiskin karta gömülüyse onu takamazsın laptoba.

RudolphuS07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Taşınabilir harddiskin yine hd tune pro ile sağlık değerlerine bak benchmark yap sonuçları buraya at bakalım. Taşınabilir harddiskin karta gömülüyse onu takamazsın laptoba.
ayrıca Toshiba Satallite L755-14H model bilgisayarıma fiyat performans olarak(kaç gb olduğunun bir önemi yok) hangi harddiski önerebilirsiniz ve alırken neye dikkat etmeliyim uyumluluk konusunda?

Bilgisayarımın orjinal perte çıkmış harddiskinin özellikleri:
bilgiler.PNG

RudolphuS07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Harci taktığın harddiski USB'den benchmark etmişsin. Sıfır harddisk alacaksan bunu tavsiye ederim.

SEAGATE 1TB 2.5 5400RPM SATA3 128MB ST1000LM035
umarım bunu alınca sorunum düzelir boşa para vermemiş olurum.ilginiz için çok teşekkür ederim.sipariş geldikten sonra kendim kolayca değiştirebilir miyim harddiski,yoksa profesyonel yardım almamı mı önerirsiniz? ayrıca fanın içini temizleyip macunu tazelemem yeterli mi yoksa yeni bir fan almamı mı önerirsiniz?