Aşırı CPU Isınması Ve Oyunlarda Ani Fps Düşüşleri

ahmetnder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle herkese selamlar.
Kullandığım Laptop modeli Toshiba satelitte p50-c11v oyunları normal şartlar altında mediumda 50-60 fps alıyorum ancak cpu boost olduğu için 2.40 ghz den 3.00 ghz ye kadar boost ile artıyor ve bu olay oyunlarda ani droplara sebep oluyor. 2 gün önce içini açtım termal macunlarını yeniledim fanı temizledim ama sorun hâla devam ediyor. Ne yapmam lazım?

stormbuster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Kullandığım Laptop modeli Toshiba satelitte p50-c11v oyunları normal şartlar altında mediumda 50-60 fps alıyorum ancak cpu boost olduğu için 2.40 ghz den 3.00 ghz ye kadar boost ile artıyor ve bu olay oyunlarda ani droplara sebep oluyor. 2 gün önce içini açtım termal macunlarını yeniledim fanı temizledim ama sorun hâla devam ediyor. Ne yapmam lazım?
ne zamandır kullanıyorsun kaç yıllık ve grafik yongası nedir

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Sıckaklıklar nedir? eğer soğutması kötüyse laptop soğutması filan belki deneyebilirsin.

ahmetnder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ne zamandır kullanıyorsun kaç yıllık ve grafik yongası nedir
Hocam 4-5 yıldır kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıckaklıklar nedir? eğer soğutması kötüyse laptop soğutması filan belki deneyebilirsin.
Normal de %45 olan sıcaklık yüke bindiği zaman %90 a kadar çıkıyor ve buna bağlı olarak fan kullanımı da %95 seviyelerine kadar çıkıyor

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Laptopu soğutman gerekir boost ayarını filan kapatıp speedstep de açabilirsin ve güç ayarlarını güç tasarruf modeuna al büyük ihtimal sıcaklık sorunu kalmaz soğutucu yoksa boost ayarlarında kullanmak zor malesef. :d

ahmetnder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptopu soğutman gerekir boost ayarını filan kapatıp speedstep de açabilirsin ve güç ayarlarını güç tasarruf modeuna al büyük ihtimal sıcaklık sorunu kalmaz soğutucu yoksa boost ayarlarında kullanmak zor malesef. :d
Soğutucular işimi çözecektir o zaman