Toshiba Kioxia Exceria Ltc10Z240Gg8 240Gb Ssd Nasıl Güncellerim

furkanlly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Alalı yaklaşık 5-6 ay oldu ben SSD'ler için yazılım olduğunu bilmediğimden dolayı indirmemiştim. Bugün indirdim ve bir güncelleme olduğunu gördüm
1620194578979.png

Update yazısına tıklıyorum
1620194620710.png

böyle bir yer çıkıyor ama aşağıda ki Update yazısı aktif değil basamıyorum bunu nasıl hallederim? Son olarak, güncelleme yaptığımda SSD içinde ki veriler silinir mi?

Çözüm
S
Evet, verilerin silinme ihtimali var. Yedek alabiliyorsanız alın. Eğer "risk almam" diyorsanız ve diskinizin okuma yazma hızında/IOPS değerlerinde sorun yoksa yapmayabilirsiniz. Şimdi nasıl update yapacağımıza gelelim:

USB diskinin içinde veriler varsa onun için de yedek al. Diskin biçimlendirilecek, yani tüm verilerin gidecek. USB Drive yazan yerden USB belleğini seçip Update yazısına tıkla. "Update from Web" yazısında hangi seçenekler var?
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Evet, verilerin silinme ihtimali var. Yedek alabiliyorsanız alın. Eğer "risk almam" diyorsanız ve diskinizin okuma yazma hızında/IOPS değerlerinde sorun yoksa yapmayabilirsiniz. Şimdi nasıl update yapacağımıza gelelim:

USB diskinin içinde veriler varsa onun için de yedek al. Diskin biçimlendirilecek, yani tüm verilerin gidecek. USB Drive yazan yerden USB belleğini seçip Update yazısına tıkla. "Update from Web" yazısında hangi seçenekler var?

Çözüm

furkanlly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben bu güncellemeyi internet üzerinden yapamıyor muyum? Çünkü öyle bir USB bellek hazırlamadım.
"Uptade from Web" yazısının altında "Uptade from File" çıkıyor

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
USB belleği takınca Update butonu aktif oluyor mu? İnternetten dosyayı bulamadım. Herhalde kendisi otomatik buluyor, zaten "Update from file" seçeneği de bu yüzden var.

furkanlly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
USB belleği takınca Update butonu aktif oluyor mu? İnternetten dosyayı bulamadım. Herhalde kendisi otomatik buluyor, zaten "Update from file" seçeneği de bu yüzden var.
"USB belleği takınca" demişsiniz, benim bu güncelleme için bir USB bellek mi hazırlamam lazım yoksa boş bir USB bellek takmam yeterli mi?