Ürün : TOSHIBA Satelite L850-15J
Garanti : Devam ediyor.
Şikayet : Fandan rahatsız edici şekilde anormal yüksek ses gelmesi
zorlamalı ve yüksek devirde dönüşler sonrası ekranda
Gelişme : Anılan şikayetlerle İzmir Alsancak semtinde bulunan Bilgi Market adlı yetkili servise giderek konuyu yukarda yazdığım gibi belirttim.
Çözüm Önerisi : Anılan servisçe sorunun çözümünün kesinlikle fan temizliği ile olacağını söyleyerek
60 TL fan temizleme ücreti karşılığında bu işlemi yapacaklarını söylediler.
Şikayetim fan temizleme ile giderilememiş olup,
bu işlemin sorun çözmeye yönelik değil, tamamen ticari düşünceyle yapılmış olduğu kanaatindeyim.
Cihazı servisten alıp, akşam evime gittiğimde, cihazın çalışmasında aynı sorunları gözledim.
Cihazın soğutma sisteminde sorun var.
Cihazınızı servise götürün uyarı penceresini aynı gün yine ekranımda gördüm !
Sonuç : Cihazı Müşteri Hizmetleri ile görüşüp gelişmeleri bildirerek İstanbul Servis 'e gönderdim.
ertesi gün telefonuma mesaj geldi
Aradım hemen konuya girip, durumu sorup, dalga mı geçiyorsunuz ciddi misiniz diye sordum
Neyazıkki ciddiymişler. Zaten kısa süre önce yetkili servislerinde (gereksiz yere) temizlenen (sorunu giderilemeyen) cihazımı
tekrar temizlemeyi teklif ediyorlarmış ve ayrıca mavi ekran hatası için format atacaklarmış.
Bu işlemler için benden toplam 120 TL talep ediyorlarmış.
Ben bu duruma tekrar itiraz ettim.
Cihazı yetkili servisinize götürdüm, arızayı gideremediler gereksiz yere fan temizliği yaptılar veya yaptıklarını söylediler
Cihazımın sorunu giderilemediği gibi daha da büyüdü dedim.
Ayrıca işletim sistemindeki yazılımsal sorunu bana neden yansıttıklarını anlayamadığımı söyledim.
ve baştan sona tekrar olayları anlattım Müşteri Temsilcisine
30 dk kadar telefonda dil döktüm bunun için.
Sonuç olarak "Evet cihaz kısa süre önce zaten temizlenmiş servisimizde
Bu kadar kısa sürede fazla kirlenme olması mümkün değil.
kontrol etsinler arkadaşlar tekrar konuşalım" dedi görevli arkadaş.
Ben de durup durup cihazın zaten temizlenmiş olan fanını temizleyelim diyeceğinize
donanımsal bir arıza olması ihtimalini de göz önünde bulundursanız daha iyi olur.
Son durum :
Herşey olduğu gibi duruyor
hiçbir gelişme yok. Yaklaşık 4 gündür de böyle bekliyorum.
Ne haber var ne arayan ne soran.
Kalitelidir, düzgündür,üzmez, yormaz diye aldığım cihaz maddi manevi sıkıntı oldu.
Satın alacak olan arkadaşların dikkatine.
Ürün almadan önce satış sonrası hizmet konusunda bilinçlenmek adına faydalı olabilirsem mutluluk duyarım.
Amaç aynı sorun ve mağduriyetleri başka arkadaşların da yaşamamaları ve Müşteri Hizmetleri ile Teknik Servisler daha kalteli hizmet vermeleridir.
Not:
Konu 'da gelişme olursa ilave ederim içeriğe.
Garanti : Devam ediyor.
Şikayet : Fandan rahatsız edici şekilde anormal yüksek ses gelmesi
zorlamalı ve yüksek devirde dönüşler sonrası ekranda
mealinde bir uyarı penceresi çıkmasıTOSHIBA PC dedi ki:soğutma sisteminde sorun var. Cihazınızı servise götürün
Gelişme : Anılan şikayetlerle İzmir Alsancak semtinde bulunan Bilgi Market adlı yetkili servise giderek konuyu yukarda yazdığım gibi belirttim.
Çözüm Önerisi : Anılan servisçe sorunun çözümünün kesinlikle fan temizliği ile olacağını söyleyerek
60 TL fan temizleme ücreti karşılığında bu işlemi yapacaklarını söylediler.
Şikayetim fan temizleme ile giderilememiş olup,
bu işlemin sorun çözmeye yönelik değil, tamamen ticari düşünceyle yapılmış olduğu kanaatindeyim.
Cihazı servisten alıp, akşam evime gittiğimde, cihazın çalışmasında aynı sorunları gözledim.
Cihazın soğutma sisteminde sorun var.
Cihazınızı servise götürün uyarı penceresini aynı gün yine ekranımda gördüm !
Sonuç : Cihazı Müşteri Hizmetleri ile görüşüp gelişmeleri bildirerek İstanbul Servis 'e gönderdim.
ertesi gün telefonuma mesaj geldi
falan filan şeklinde bir mesaj.TOSHIBA/ISTANBUL dedi ki:Cihazda yaşanan sorunların giderilmesi için 120 TL ödeme yapmanız gerekmektedir.
ayrıntılar için arayın görüşelim
Aradım hemen konuya girip, durumu sorup, dalga mı geçiyorsunuz ciddi misiniz diye sordum
Neyazıkki ciddiymişler. Zaten kısa süre önce yetkili servislerinde (gereksiz yere) temizlenen (sorunu giderilemeyen) cihazımı
tekrar temizlemeyi teklif ediyorlarmış ve ayrıca mavi ekran hatası için format atacaklarmış.
Bu işlemler için benden toplam 120 TL talep ediyorlarmış.
Ben bu duruma tekrar itiraz ettim.
Cihazı yetkili servisinize götürdüm, arızayı gideremediler gereksiz yere fan temizliği yaptılar veya yaptıklarını söylediler
Cihazımın sorunu giderilemediği gibi daha da büyüdü dedim.
Ayrıca işletim sistemindeki yazılımsal sorunu bana neden yansıttıklarını anlayamadığımı söyledim.
ve baştan sona tekrar olayları anlattım Müşteri Temsilcisine
30 dk kadar telefonda dil döktüm bunun için.
Sonuç olarak "Evet cihaz kısa süre önce zaten temizlenmiş servisimizde
Bu kadar kısa sürede fazla kirlenme olması mümkün değil.
kontrol etsinler arkadaşlar tekrar konuşalım" dedi görevli arkadaş.
Ben de durup durup cihazın zaten temizlenmiş olan fanını temizleyelim diyeceğinize
donanımsal bir arıza olması ihtimalini de göz önünde bulundursanız daha iyi olur.
Son durum :
Herşey olduğu gibi duruyor
hiçbir gelişme yok. Yaklaşık 4 gündür de böyle bekliyorum.
Ne haber var ne arayan ne soran.
Kalitelidir, düzgündür,üzmez, yormaz diye aldığım cihaz maddi manevi sıkıntı oldu.
Satın alacak olan arkadaşların dikkatine.
Ürün almadan önce satış sonrası hizmet konusunda bilinçlenmek adına faydalı olabilirsem mutluluk duyarım.
Amaç aynı sorun ve mağduriyetleri başka arkadaşların da yaşamamaları ve Müşteri Hizmetleri ile Teknik Servisler daha kalteli hizmet vermeleridir.
Not:
Konu 'da gelişme olursa ilave ederim içeriğe.