Toshiba 500GB 2.5'' Taşınabilir Disk Incelemesi

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bilgilerin taşınması ve yedeklenmesi... Aslında çoğumuzun büyük korkusudur bilgilerimizin kaybolması. Fakat her sorunun bir çözümü olduğu gibi bu sorunun da bir çözümü var. Bu noktada yardımımıza taşınabilir diskler koşuyor. Işte bu konuda da bu taşınabilir disklerden birinden bahsedeceğiz.

Elektronik eşya sektörünün öncülerinden olan Toshiba'nın gayet güzel işler çıkardığı ortada. Bunlara da zaten biz bu ürünümüzle şahit olduk.

Biraz üründen bahsedelim. Önce ürünün özellikleri:

Teknik Özellikler

- Kapasite : 500 Gb
- Arabellek : 8 MB
- Arayüz : Yüksek hızlı USB 2.0
- Dönüş hızı : 5.400 rpm
- Boyutlar (E-B-Y) : 2.5'' (81.3 mm x 127 mm x 16.5 mm)
- Media Center : Yok
- Usb : Var
- FireWire : Yok
- E-Sata : Yok
- Ethernet : Yok
- Desteklenen İşletim Sistemleri : Windows 2000, XP, Vista, Mac OS X 10.3.9 ve daha üstü
- Ağırlık : 155 gr

Ürünün artıları ve eksileri :

Ürün kesinlikle çok kibar. Yumuşatılmış kenarları, sadeliği, tak-kullan-çıkart olması,yüksek hızda veri aktarımı, marka bakımından güvenilirlik.

Toshiba'nın dahili şok algılayıcısı ve kızak teknolojisi. Peki nedir bu şok algılayıcısı? Sürücünüzün ani ve sert biçimde kullanılmasına karşı korunmasına yardımcı olan bir teknoloji.
Yani aman elimden düştü aman masaya çarptım içindeki veriler okunmayacak diye bir kaygınızın olmaması. Ya da en aza indirgenmesi.

Ürün herhangi bir adaptör desteği ile çalışmıyor. Sadece bilgisayara bağlıyorsunuz ve aktarıma başlıyorsunuz.

Aktarım hızına geldiğimizde ise memnun edici görüntüler ortaya çıktı. Saniyede 26 mb'lık azami aktarım hızı var. Bazen 30 mb'lara kadar çıktığı oldu. Fakat aleti hareket ettirdiğimizde aktarım hızı dolayısıyla düşüyor. Bu düşüş 10 mb'lara kadar varıyor.

Ürün ile yaklaşık 70 gb'lık bir arşivi 30-35 dakikada kopyaladım. Buna karşılık ürün bilgisayara ilk taktığımda kaç derece ise aktarımdan sonra yine aynı idi.
Yani ısınma sorunu yok.

Gelelim eksilere. Ürün paketinden çıkan usb ara kablosu inanılmaz kısa. 30 cm'lik bir kablo. Masaüstü kullanım için elverişli fakat çok uzağa koyamıyorsunuz aleti.

Media Center olmayışı da bir eksik yanı.

İşte ürün bundan ibaret. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Ve görüşlerim bunlar.

Ürünü tavsiye eder misin diye sorarsanız diyeceğim şudur : Daha iyisi olamazdı :thumbup1:

::Siz ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Nasıl 70 gb lık arşivi 35 dakikada kopyaladın anlamadım

Ben dahili HDD ten Dahili 7200 rpm 32mb önbellekli Dahili Harddiske 1 saatte ancak 100 gb atabildim .

realemoemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toshiba Hakkında tek söyleyebileceğim bir süredir servis hizmetlerinin çok kötü olması 2aydan
önce iade/değişim kararı çıkmıyor tabi bu karardan sonraki bekleme süreci de şansına kalmış :) bunun dışında iyidir herhalde.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Nasıl 70 gb lık arşivi 35 dakikada kopyaladın anlamadım

Ben dahili HDD ten Dahili 7200 rpm 32mb önbellekli Dahili Harddiske 1 saatte ancak 100 gb atabildim .

70 gb'ı 70000 mb olarak alırsak bulabiliriz. 35-40 dk arası bir sürede gayet kolay kopyalanıyor.

70000 / 30mb = 2333

2333 / 60 = 38 dk.

Yaklaşık değerler.

Toshiba Hakkında tek söyleyebileceğim bir süredir servis hizmetlerinin çok kötü olması 2aydan
önce iade/değişim kararı çıkmıyor tabi bu karardan sonraki bekleme süreci de şansına kalmış :) bunun dışında iyidir herhalde.

Henüz garantilik bir sıkıntım olmadı. Inşallah olmaz da :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla arkadaşıma bunun 320gb lık olanını aldık sorun çıkarmıştı onu verip yerine 3,5inc Seagate 500 gb harddisk aldık ben bu konuda toshiba ta pek güvenmiyorum açıkcası

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Süpermiş almak lazım bundan ama ben nedense seagate'den vazgeçemiyorum...

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bende alcam daha ucuzları var yavf :D