TOSHİBA 1gb usb disk yardım lütfen..

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, TOSHIBAHDTB110EK3BA SB 1TB 2.5" disk aldım.. film yükleyip televizyona takıpizlemek istediğimde filmleri başlattığımda 1-2 dk. içerisinde filmlerdenatıyor hiçbişey izleyemiyorum.. Televizyonum philips 42PFL6097K/12 DV-S FHD 3D LEDLCD TV.. internetten araştırdım. ntfs ile formatla yazanlar vardı formatladım yine aynı exfat ile formatladım yine aynı çözemedim sinir oldum yaa lütfen yardım..

Gurberkable

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende de aynı sorun vardı. Televizyonun USB girişlerinden birinde HDD yazıyordu oraya taktım düzeldi...

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üç tane USB çıkışı var ama HDD yazan yok maalesef hepsine de takıyorum aynı sorun.. resetliyo.

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkes anasının karnında öğrenmiyor dostum. ayrıca herkes her konuda bilgili olucak diye bişey de yok. ayrıca yazdıktan sonra farkettim bende 1 tb yerine 1 gb yazdığımı kusura bakma... son bir söz daha insanları küçümseme küçümsenecek duruma düşersin...

viceroygri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Belki harddiskine kopyaladığın filmlerin codec'leri televizyonun tarafından desteklenmiyor olabilir. Öncelikle harddiskini NTFS olarak biçimlendir, sırasıyla aşağıdaki videoları indirip televizyonunda dene. (videolar özgür lisans ile dağıtılmaktadır, paylaşımında herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.)

MP4: http://mirrorblender.top-ix.org/peach/bigbuckbunny_movies/big_buck_bunny_720p_surround.avi
H.264: http://mirrorblender.top-ix.org/peach/bigbuckbunny_movies/big_buck_bunny_720p_h264.mov
OGG: http://mirrorblender.top-ix.org/peach/bigbuckbunny_movies/big_buck_bunny_720p_stereo.ogg
MSMP4: http://mirrorblender.top-ix.org/peach/bigbuckbunny_movies/big_buck_bunny_720p_stereo.avi

İçlerinden birisi sorunsuz çalışırsa;
Televizyonda izlemek istediğin filmleri biçim dönüştürücü programlar yardımıyla dönüştürmen gerekecek. Örneğin MP4 olan çalışıyorsa MP4'e, OGG olan çalışıyorsa OGG'ye çevireceksin. (Format Factory, Total Video Converter gibi programlar ile)

Tekrar yazarsın.
İyi günler :)

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diski NTFS olarak biçimlendirdim. 4 dosyayı da yükledim ogg uzantılı olan tv de hiç gözükmedi. Diğerleri gözüktü açıldı ama yine resetliyo maalesef.. Yardımlarınız için çok teşekkürler..

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kötü bi durum valla benim lg 32la660s e takıyom hdd yi çatur çatur izliyom hiç kodek sorunuda yaşamadım geçmiş olsun

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen çok kötü bi durum.. abim in 320 gb lg diski vardı onunla denedik gayet normal açılıyor izleniyor aynı filmler. sorun TOSHİBA da galiba servise mi göndersem... pişman etti bu TOSHİBA beni yaa

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TOSHİBA yı aradım disk pc de çalışıyorsa diskle alakalı bir sorun yoktur dediler. sonra PHİLİPS i aradım cihazınızda başka usb diskler çalışıyorsa (çalışıyor) televizyonda sorun yok ama televizyonun çektiği akım gücü ile alakalıdır dediler. iki firmada yapılacak bişey yok diyo böyle bişey olurmu sinir oldum yaa boşuna mı almış oldum 1tb TOSHİBA yı 169 tl ye :cursing::crying:

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iki hafta önce hızlıal sitesinden almıştım.. onlarıda aradım iade süresi 7 gün diyorlar.. bunlarla uğraşılmaz elimizde patladı herhalde çok canım sıkıldı sinir oldum yaa.. yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Filmlerden atıyor derken nasıl yani?

Film izliyorsunuz? Film dondu TV normal menüsü ne ise ona geri döndü.
HDD bu esnada ne iş yapıyor?
TV görüyormu ? Yoksa tak çıkarmı yapıyorsunuz?

Bir ihtimal TV nin USB üzerinden gücü yetmiyor olabilir.
Y kablolar var. 2 normal USB si oluyor onları TV ye takarsınız diğer ucu HDD ye.
Ayrıca USB kablosu uzun ise o da problem çıkartır.

Ve son olarak oynattığınız filmler nelerdir?
Kalitesi nedir?

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet aynen film izlerken ekranda 1-2 sn bozuk renkler çıkıyor ve tv kanalına dönüyor.. tak çıkart yapmadan tekrar usb menüsüne girince yine diski görüyor.. usb kablosuda çok kısa. seyrettiğim filmler avi. mp4 kalitelide var kalitesizde.. abimde 320 gb LG disk var aynı filmleri onun diski ile sorunsuz takıp izleyebiliyorum.. dediğiniz y kablolarını araştırıp bide onunla deniyim ama ancak haftasonu yapabilirim herhalde.. teşekkürler.

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba.

Izlemek istedigin filmi elinde varsa flash bellege kopyala ve tekrar dene. Eger flash bellek ile film sorunsuz bir sekilde oynatilabiliyorsa. Tv uzerinde USB cikisinda bulunan +5V un cikis gucu (miliamper) hard disk icin yetersiz geliyordur. Bu durumda hard disk kablosunu degistirmen gerekir (kablonun bir ucunda iki adet usb olan kablolardan)

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
filmler bellekte sorunsuz izleniyor.. sayın sebastian ve Qbilay, ikinizde aynı şeyi söylüyorsunuz inşallah ondandır en kısa zamanda o kablodan alıp deneyeceğim. teşekkürler.

ibrahimke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir hevesle dün akşam usb y kabloyu temin ettim ve denedim sonuç yine hüsran yine disk kendini resetliyor.. :( ne televizyonmuş ne diskmiş arkadaş ikisini birbirine vursam düzelirmi acaba.... birde internetten arattığımda diski bölmek gibi bişeylerden bahsediliyordu böyle bişey çözüm olurmu acaba ? yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler..