Torrent Ve Utorrent Nedir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akif52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Merhabalar! Yaklaşık 2-3 haftadır bana laptop alma uğraşındayız.En sonunda süper bir latop aldık.Kullanalı 1 hafta oluyor.Laptopa oyun yüklüyorum.Arkadaşlarım torrent ile yüklüyormuş.Arkadaşlarımın ve internetin dediklerine göre torrent ve uTorrent hızlı bir şekilde ve güvenli bir biçide oyun - program indirme yöntemi ve yazılımıymış.Sizde biraz bilgi verirseniz sevinirim.uTorrent ne işe yarar ?Faydaları neler ?Zararlı mı ?Bilgisayarıma indirirsem bir şey olur mu ?İnternet hızıdüşüyor diyenler var.Doğru mu ? Teşekkürler...
smile.png

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Torrent çeşitli trackerlardan oyun/film/dizi/müzik vs. çeşitli dosyaların indirilebildiği bir sistem diyelim kısaca.
Güvenilir olmayan dosyalar ile çok zararını görebilirsin.
Güvenli dosyalar ile de istediklerine ulaşabilirsin.Utorrent ise bu torrent dosyalarını indirmemize yarayan bir yazılımdır.
İnternet hızın düşmez internetin ne kadar hızlı ise o kadar hızlı dosya hızı ile indirirsin.
Çeşitli upload sitelerinden ziyade torrent tadından yenmez yüzsen sonu olmayan bir okyanus gibi. :)

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
zamudan,pirate bay,kickass bunlardan en büyük torrent siteleridier kickass ve pirate bay üyelik istemez zamunda ister eskiden zor alınıyordu üyelik şimdi haftada bir açıyorlar üyeliği zamanında 75 liraya satmıştım zamunda üyeliğini Türk olarak da torrent-oyun benim en iyi bildiğim

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
virüslü dosyalar da paylaşılıyor bu yüzden kaliteli dosyaları çekmenizde her önünüze geleni indirmemeniz de yarar var. :)

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Anladım ki torrent dosya paylaşım sistemi pekı torrenti diyer indirme biçimlerinden ayıran özellikler neler ? yani avantajı nedir ?